lugnistormen

Shit! På ren svenska;-) Ozzy har r

Kategori: Allmänt

314ffba84252f03e74812e589133fc24.png

Kolla varifrån!

Shit! På ren svenska;-) Ozzy har rullat sig i hästskit! Jag vet vem som ska bada sen....

Mikado, möte och arbete

Kategori: Allmänt

Igår hade jag en fullmatad dag.....massor att göra så där sista dagen innan jag börja jobba igen. Varför spara en massa till sista sekunden för?? JO, för att jag vill vara ledig när jag är ledig ;o)
Jag har iallafall betat av ytterligare ett samtal från min lilla lista....bara Comhem och Jämtkraft kvar nu o det blir på måndag de!

Igår hade vi styrelsemöte på jouren, avlöpte väl. Har inte varit där på ganska länge nu, men ska väl försöka göra ett litet ryck nu när allt återgår till den normala vardagliga lunken igen. Skrev upp mig på en vecka med jouretelefonen iallafall, samt två jourkvällar. Men....ja, jag vet inte ja....

Efter mötet gick vi till Mikado för en trevlig middag. Jag kände väl inte att det var det bästa valet av restaurang.....vad jag minns så tyckte jag att maten smakade skit där. Har varit på Mikado två gånger förut men det är jättelänge sen. Då tyckte jag att allt var jättevacker men smakade jätteilla. Såååå, efter att ha läst menyn både fem och sjuttio gånger bestämde jag mig för att äta det enda som verkade vara tillagat och inte innehålla tång, vaktel eller snäcka. Det bästa var att ajg dessutom fick tillaga det själv vid bordet, för att vara riktig säker på att det inte skulle vara rått. Jag bestämde mig alltså för att äta YAKINIKU, skivad entrecote och grönsaker med yakiniku-sås som stektes på yakiniku-platta på bordet.
Måste erkänna att jag var skeptisk som tusan men snacka om att ha fel!! Det var nåt av det godaste jag ätit, helt klart värt priset på 398 kronor.  Vi var tre sycken som avnjöt Yakiniku, två åt vaktel-spett och två inmundigade sushi. Alla rätterna serverades väldigt vackert upplagt, och alla var också mer än nöjda med hur det smakade.
Bra service och sköna stolar.
OM jag ska hitta nåt att klaga på, vilket jag självklart ska ;o), så tycker jag att de var vääääldigt snåla på vinet. De hällde inte mer än en tredjedel i glaset, som i sig inte var speciellt stort heller, och för det tog de 69 kr!!! Sånt gillar jag inte!! Normalt brukar men väl få ut ca 5 glas ur en flaska men de här lyckades nog krama ut 10 glas.

Men som sagt, jag är supernöjd och kommer säkerligen att gå dit igen.
Här kommer några bilder på maten. Jag har tagit med min kassa mobil, så de är inte så bra. Jag hade dessutom tagit kort på vakteln, min marinad - ingredienserna var vacker upplagda i en liten skål innan de dränktes i soya (kanske det var...) och grönsakerna......men si de bilderna ville inte vara med, de finns inte på min telefon!


Den vackra sushin


Skivad entrecote


Här steker vi för fullt


Efterrätten med glass och bär/frukt och så lite bladguld på toppen!
Bladguldet skulle tydligen vara bra för lederna, så nu knakar och knarrar det inte lika mycket när jag rör på mig ;o)

Nu är det arbete som gäller hela helgen. Har räknat ut att jag har 13 arbetspass kvar innan jag får gå tillbaka till min ordinarie arbetsplats. Jag är så himla glad att jag bad om att få vara tjänstledig, det var inte riktigt tanken hos cheferna....men jag fick som jag ville :o) Tack o lov!!!!
Nä, nu går det inte att sitta här längre....

"Alla kan inte och somliga vill inte. Så är det bara"  - Ior

Konst, samtal och fika

Kategori: Allmänt

Idag har jag varit lite duktig :o) Av de tio samtal jag skulle ringa fick jag sex avklarade!! Jippi!!! Bara fyra kvar till i morgon! Har tandstensbortskraparen, nygamla jobbet,  Jämtkraft och Comhem kvar. Comhem....jag ska ändra lite på det jag beställer av dem, ta bort lite tv-kanaler som jag aldrig tittar på t.ex så jag försökte gå in på deras hemsida för att se vad jag ska ändra till. Men si det gick inget vidare det.....funkade inget bra det......och helt plötsligt när jag skulle kunna tänka mig att slänga nåt hårt i huvet på en Comhemanställd kommer det upp en ruta där de vill att jag ska svara på frågor om deras site!! Tjoho, det gjorde jag....men inte med några vänliga ord inte.... Kändes lite bättre efter det, ska se om jag försöker mig på hemsidan i morrn igen. Kanske funkar bättre då!

Jag och Ozzy tog och gick en promenad i Torvallaskogen, hamnade på konststigen och fick andas lite kultur ;o) Jag tittade på konstverken, eller vad det nu är, och Ozzy försökte att kissa på så många som möjligt! 
Först äntrade vi Blå porten


I Torvalla går man inte på vanliga stigar i skogen, här är de stenbelagda :o)

De har till och med pilar som visar åt vilket håll man ska gå.


Ja....nån kulle av kullersten...eller??? Heter visst Drakens ögon


Mmmm, vackert Himmelsljuset


Här skulle tydligen Liten Eva stå, men henne hade nån tagit


Tors bockar och vagn


Labyrinten i folkmun, Solhjul på konstspråk

Men det här var faktiskt det vackraste konstverket jag såg

En myrstack i form av ett hjärta :o) Och det har naturen själv åstadkommit, helt gratis!!

Det är faktiskt fridfullt och vackert att gå här. Synd att många klottrar och skräpar ned och förstör bara.....
Gör ett besök vetja!!

Sen gick jag hem och lagade en lasagne. Det blev mumma till middag.
Smsade med Chrille, de är i Trysil nu, ska börja bege sig hemåt i morgon.
Promenerade med Anki på kvällskvisten och pratade nog öronen av henne sen över en kopp kaffe. Men hon är snäll och lyssnar hon ! Tack för det, kära vän!!
Hon o jag har bokat och ska åka på Ladies Night i Sundsvall 31 oktober :o) det ska bli kul det!

Nu har jag o Fredde kvällsfikat lite ost o kex. Bra smalfika det ;o) Hehe, jag kommer aldrig att kunna bli av med ett endaste gram, jag tycker alldeles för mycket om att äta goda feta saker :o)

Nu ska jag natta, först kissa vovve förstås! G'natt på er alla!!

Borttappat: Initiativförmåga, Hittelön utlovas!!

Kategori: Allmänt

Jag blev ju som sagt av med kudden och liggplatsen i soffan, så då är det väl dags att kliva upp då! Jag har egentligen massor att göra (läs: massor av samtal att ringa) men kommer mig inte för.

Har ingen initiativförmåga... måste ha tappat den nånstans! Den efterlyses härmed! Vid upphittande bör den återlämnas till mig å det snaraste. Dessa samtal måste faktiskt ringas!!!

Jag måste ringa:
* Vestibulum
* Brunflo Måleri
* ÖBOS
* Urban golvläggare
* Comhem
* nån som kan skrapa tandsten på Ozzy
* Jämtkraft
 * mitt nygamla jobb (fast där borde jag egentligen göra ett besök)
* Almåsa
* Oviken stugtillverkning
det är säkert fler också, som jag bara glömt just för tillfället

Jag som egentligen älskar att prata i telefon, men nu kommer jag mig inte för...... men jag måste,  måste, måste, måste
Ska bara äta lite lunch först och sen ta en promenad med Ozzy, sen ska jag ringa! Jag lovar mig det!!

Klev upp från min mysplats i soffa

Kategori:

0-6bb157304f97819b94fe97554b0a05ac.png

Kolla varifrån!

Klev upp från min mysplats i soffan för att hämta lite kaffe o vips så blev kudden upptagen;-) Har inte hjärta att väcka Ozzy så jag sitter väl upprätt en stund då!

Bowling

Kategori: Allmänt

Senare på lördagen, efter Ovikenturen, hämtade jag upp Lena i Brunflo. Vi åkte hem till mig och käkade och drack lite vin.


Sen drog vi ner på stan och spelade lite bowling! Hmmmm, jag har spelat typ två gånger förut i mitt liv, så det gick väl sisådär ;o)
En gång kastade jag till och med klotet bakåt !! Tur att ingen stod där!

Här ses Lena in action:Har ingen bild på mig när jag spelar, men vi får se om jag kan sno nån av Lena sen när hon lagt upp dem.
Jag lyckade iallafall få till en strike och två spärrar :o) men precis vid de tillfällen stod Lena och tittade in i telefonen....så hon missade det helt :o( Men som tur var fanns ju bevis på poängtavlan!!

Sen gick vi vidare till Captain Cook och tog en cider. Satt där och mös när Lena helt plötsligt meddelar att hon har beställt hämtning om 10 minuter. Lite snopet, men hon mår ju inte så bra bitvis så jag förstår att hon inte orkar. Hon åkte hem och jag gick up mot bussen. Slank in på GIII, heter det väl inte längre...., men där var det typ bara snorungar så jag åkte hem. Lite depp när jag satt och väntade på bussen, men det gick om sig!

En trevlig lördag hade jag iallafall :o)
Tack för det Lena!!

Bilsåsen igen

Kategori: Allmänt

I lördags fick jag besök av moster Inger, kusin Britt-Marie och två kusinbarn (ja, de är inga barn direkt men de är en av mina kusiners barn.....så) Susanne och Annsofie. Det var jättetrevligt! De kom vid 11.30, jag hade fixat lite lunch som vi åt och så drack vi kaffe. Sen satte vi oss i bilarna och styrde kosan mot Oviken, Bilsåsen.
Jag var där för några veckor sedan och nu ville moster och gänget med dit, så jag hängde på :o)
Det är en blandad känsla att vara där. Tänk vad fattigt de levde och under en sån press från myndigheter och andra människor.
Sen tycker jag att det är otroligt att ingen tagit vara på det som fanns här en gång. Nu är det ju bara en massa bräder och bråte, men för inte så länge sedan fanns här mer.
Jag vet att det ansökts om pengar för att rusta upp vägen och att en gång restaurera huset, men självklart gavs inga bidrag till det. Surt!! Men det är klart, det ska väl gömmas och glömmas....

Här kommer ytterligare lite bilder.


Kaffe hemma hos mig innan vi åkte


Den leriga vägen upp till boplatsen


Kan ha varit på den leriga vägen som denna bild är tagen.........och som vi nu går på,  I förfäders fotspår, ungefär 80 år senare.


Allt har verkligen fallit samman


En gammal plog ?


Britt-Marie klättrade in i "huset"


Tittut ;o)


Britt-Marie och Inger


Annsofie och Susanne

Tack för en jättemysig dag, girls!! Hoppas vi ses snart igen.


Hittade ett träd, i Torvallaskogen

Kategori:

44e546df82420cbec6de53bc95f9584c.png

Kolla varifrån!

Hittade ett träd, i Torvallaskogen, med en liten dörr på. Undrar vem som bor där inne?! Jag knackade inte på, men kanske jag gör det nästa gång:-)

Grattis grattis på din födelsedag!

Kategori: Allmänt

Idag fyller min syster Katarina år! Hon brukar inte gilla att vara med på kort så jag ska vara snäll och lägga ut ett hon inte kommer att ogilla!!
Här var hon liten och söt :o)GRATTIS på din dag!! Hoppas den blir kanonbra! Kramar från oss

Konstigt vad snäll o fridfull o fl

Kategori:

0-52f6a1b35d2d45474b0cae670c59ccc0.png

Kolla varifrån!

Konstigt vad snäll o fridfull o flack den har backen ser ut i sommarskrud. På vinten får den mina knän att skaka o hjärtat att slå dubbelslag;-) Är nog ingen skidåkare...ska ägna mig åt sol o bad istället!

Är i Almåsa:-) om några månader åk

Kategori:

0-3cd6ba952c6b4675d799065ad97c7039.png

Kolla varifrån!

Är i Almåsa:-) om några månader åker folk slalom i den har backen. Nu betar kossorna här;-)

Oj Ok så depp jag lät i det förra

Kategori:

402803c90a28b8df73d88d19483ea1c0.png

Kolla varifrån!

Oj Ok så depp jag lät i det förra inlägget... Nu känns det bättre:-) lite nachos o vatten o tv, och genast ser livet ljusare ut:-) ses i morrn!

Lever jag ett Pissliv eller? Iblan

Kategori:

10adb6119daba5a45d7a932e997d68b9.png

Kolla varifrån!

Lever jag ett Pissliv eller? Ibland, ganska ofta, känns det så.... Har haft det trevligt med middag o bowling o pub, så det är inga hard feelings till mitt sällskap då:-) men nu känner jag mig alldeles ensam:-( Varför har jag ingen som är min? När jag samtidigt inte kan söka nån som vill va min? Blääh vad jag känner mig ensam nu:-(

Fattar ni vad äckligt....!!!!!

Kategori: Allmänt

Vi var ju på Öland i en vecka. Och vad är Öland känt för mer än sina väderkvarnar, Solliden, raukar, fyrar, skördefest.....??? Jo, sina fästingar!!!
Kände av min lilla vovve varje kväll så att han inte skulle ha fått naturens djävulstyg på sig. Trodde att jag var noggrann men tydligen inte.... Helt plötsligt en dag när vi kommit hem låg detta äckliga, vidriga, sprängfyllda monster på golvet bredvid Ozzys bädd.

Fattar ni vad stor den var? Jag fick panik och ringde direkt efter Micke som fick komma hit och ta hand om äcklet! Hittade en till som satt fast på Ozzys ben, men den var något mindre.
 
Vilka äckliga jävlar!!

Blä blä blä för fästingar!! Och då hade jag ändå behandlat Ozzy med Frontline för att slippa dessa otyg!

Nä, huvva!
Både Chrille och jag fick också en varsin fästing som fattade tycke för oss. De togs dock bort ganska omgående så de han ju aldrig fastna för oss på rikigt!
Kan man utrota de äckliga varelserna? Vad gör de för nytta överhuvudtaget? Iiiihhhhh, jag drömmer mardrömmar om dem.....

Några dagar i Åreland med den utökade klanen Ekdahl

Kategori: Allmänt

Jaaaa, jag är dålig på att blogga! Vet inte vad det är med mig riktigt..... Jag vill men orkar inte ta mig för...
Ska försöka att skärpa till mig. Har fått en del påpekande om att jag inte sköter mig riktigt ;o) och så vill jag ju inte ha det!

Här kommer iallafall en flera veckor sen uppdatering av min tur till Åre/Duved. Jag har i princip skrivit klart den för länge sen, men inte orkat lägga in bilder .... Latmasken har nog byggt bo i mig!

**************************************************************************************************

Hann inte mer än hem från Öland förrän jag skulle vidare till Åre med Anki, hennes söner och kusiner med barn.
Najs.....trodde jag....men det visade sig bli en skräckochnjutningsblandad upplevelse!

Höjdrädd som jag är så gjorde jag nästan i brallan när Anki berättade att här skulle vi visst åka kabinbana.
Blundade mesta tiden uppöver (därav avsaknaden av foton), men väl där så var det en fantastisk vy!Ett litet bevis på att jag faktiskt var där uppeTant hade med sig handväskan på fjällturen ;o)Renarna låg och vilade sig i svalkan på snön

Kanonväder och trevligt sällskap fick mig att överleva denna tur men knappt hade man hunnit hämta sig förrän det bestämdes att Tännforsen var en bra utflykt för nästkommande dag..... Jag är inte bara rädd för höjder, utan vatten är minst lika otäckt i mina ögon. Och då kan ni tänka er högt vatten!! som i ett vattenfall.....inte att leka med inte.... Men även det var väldigt vackert! Har varit dit på vintern, men det var helt annorlunda sommartid!


Alla utom jag vågade sig ut på den här "piren". Häftigt med regnbågen!
Här hade jag fattat galoppen ;o) Handväskan ska alltid vara med!!Härligt väder även denna dag! Vi köpte glass och satt och njöt i solen. Sen bar det av hemåt igen.

Jag kan verkligen rekommendera båda dessa utflykter!! Det är verkligen vackert här i fjällen!!

Gomorron världen

Kategori: Allmänt

Hallå!! Här sitter jag ensam vid köksbordet och dricker mitt kaffe. Alla andra sover, även Ozzy.
Igår hände inget speciellt, TV, lite chips och ett glas vin sen somnade jag i soffan. Kravlade mig ner till bingen så småningom.
Vaknade i morse av att min lilla vovve hoppade upp och la sig på mitt bröst och stirrade upp mig!
Han lägger sig först en bit ner, typ med framtassarna i brösthöjd på mig. Sen, om jag inte öppnar ögonen, förflyttar han sig uppåt sakta men säkert. Ett snäpp i taget ända tills han ligger med sin nos så nära min haka att han kan slicka på mig. Öppnar jag inte ögonen då så slickar han till lite snabbt på hakan, för då vet han att jag hoppar upp ur sängen. Jag må älska min lilla vovve, men jag vill inte att han ska slicka mig i ansiktet, usch o fy.Ja, så idag klev jag upp innan han kom till slicket. Vi tog en prommis, han fick springa lös på en äng och jag njöt av solen! Nu har han ätit sin frukost och somnat i soffan. Jag sitter här med kaffet och datorn och funderar över livet......
Det kommer att bli bra.....jag vet det, om jag bara tar mig i kragen och gör det som är bäst för mig!

I morgon kommer bästaste Lena hem, hoppas jag....men hon kommer snart iallafall. Har saknat henne när hon varit på sin semester med Hans o barn. Jag hoppas de har haft det skönt och mysigt nere på västkusten!

Nu vet jag inte vad jag ska göra.....kanske åka ner på stan, behöver lite nya kläder......eller ska jag städa?? Nej, det tror jag inte ;o)
Ha det bäst! Jag återkommer snart med en liten uppdatering om min tripp till Åre/Duved med Anki o gänget!!

Tjingeling!!

Vandring i förfäders fotspår

Kategori: AllmäntIngen väg, bara lera
Ingen allé, bara risigt snår
Inget hus, bara bräder
Ingen vagn, bara ett hjul
Ingen dricka, bara en flaska
Ett gammalt skåp
En trasig dörr
Inga människor, bara en känsla
En vind
En lukt
En längtan
Känslan av att vara där de var en gång
Känslan av att dela
Känslan av samhörighet
Att gå på samma väg
Att se samma himmel
Andas samma luft
Hålla i samma handtag
Greppa samma flaska
En fin känsla men samtidigt så ledsam
Ytterligare ett litet inlägg från Öland

Kategori: Allmänt

Ska bara, för att knyta ihop säcken, göra ett sista inlägg och sammanfatta Ölanstrippen.

En av dagarna åkte jag, Fredde, Micke, Katarina, Owe, Caroline och Johnny till raukarna. Först gjorde vi ett stopp på en pizzeria där de, enligt egen utsago, gör Ölands godaste pizzor. Det är förvisso fullt möjligt, har bara ätit på den pisserian på Öland, men vad jag med all säkerhet vet är att de hade den otrevligaste personal jag nånsin träffat på!
Så, det spelar ingen roll om så pizzorna var godast i hela världen, jag kommer aldrig mer att sätta min fot där! Det kommer inte heller någon annan i mitt sällskap, skulle jag tro.
(såg nu, 15/8 kl 11:16 att jag skrivit pisserian istället för pizzerian här ovanför!! Det måste vara vad man kalla en "Freudiansk felskrivning" ;o) Så jag låter det stå kvar!!)Men, raukarna var härliga! Här kommer lite bilder:Sen upptäckte vi att Drutten fått damsällskap! Vad skönt för honom, han var nog lite ensam. Hoppas de lever lyckliga i alla sina dagar! Men vad hon har för namn vet jag inte....


På lördagkväll var det lite fest igen. Då hade Pippi med familj åkt hem, och Mattias med flicka kommit. Samling i tältet innan ungdomarna drog ut. Det blev även, men då en något mindre, samling när ungdomarna kom hem. Vet ej från vilken tidpunkt de olika bilderna är....
Sen, en annan dag fast på samma ort, så blev det en dag på stranden :o)


Det uppstod vissa problem när luften skulle ur badringen :o) Men teamwork har ju alltid varit ett vinnande koncept!!

Precis vid Helén o Luddes hus finns det en skog!! Jajjemen, jag lovar ;o) Den e skithäftig, kallades för nåt som jag inte kommer i håg just nu. Jättetät där uppe i toppen på träden så det kommer i princip inte in nåt ljus, och då växer inget på marken heller..... Lite kuslig var den (speciellt när jag var dit sent en kväll), men jättehäftig! Jag är värdelös på att berätta, men kolla in bilderna får ni se!
Nu hade ju den där vindpusten Vera eller orkanen Olga eller vad den nu hette förstört en del, så skogen är lite glesare där uppe bland kronorna nu än normalt.
Nä, nu ger jag mig med Öland! Det var jättekul att vara där och hoppas vi får komma tillbaka!! Tack Helén o Ludde för att vi fick komma!!
Åsså var det jätteroligt att träffa allihopa....puss o kram!!

Så vi säger väl hejdå till/från ön eller hellre på återseende!!

:o)

Skämmes, ta mej fan!

Kategori: Allmänt

De e vad jag ska göra det!!
Inte ett vettigt inlägg på flera veckor.....Vad har hänt? Har jag helt tappat stinget? Har jag gått under jorden? Eller är det bara så att min bloggtarm har fått vred? Kan jag har sålt lusten och tappat bloggen? Kanske skickat blogglusten på semester utan returbiljett? Gick bloggen upp i rök? Eller söp jag bort den? Jag kanske grävde ner den och kastade spaden? Eller skiter jag bara i den? Den kanske spolades ned när jag sket i den? Är inte blogg tjockare än vatten? Drog lusten o bloggen dit pepparn växer? Och vart är det isåfall? Kommer de aldrig mer igen? Var inte det här i lust o nöd? Lusten är kanske bara borta med vinden? Om jag går dit, kommer jag att hitta den då?

Jag har tyvärr inga svar.... utan som ni ser endast frågor. Hoppas den snart kommer tillbaka, för jag har så mycket att berätta o visa....när jag får lust.
Förhoppningsvis kommer det att bli alldeles snart..... jag kan ju inte vara nere hur länge som helst.

Tror att jag ska köpa mig en ballong....för Nalle puh kan inte ha fel!


Ingen kan vara nere med en ballong!

Sötaste vovven i stan:-)

Kategori:

0-44a06af327180712f51a64f440b45d30.png

Kolla varifrån!

Sötaste vovven i stan:-)

Å Ständut Blakk spelar i det här t

Kategori:

717fa29a377e4b895025efeffa3fc2c0.png

Kolla varifrån!

Å Ständut Blakk spelar i det här tältet:-) Duktiga grabbar de me

Stråket med Patriks combo :-) Kul!

Kategori:

13365711a0e4941462c628fbd41cec4c.png

Kolla varifrån!

Stråket med Patriks combo :-) Kul!