lugnistormen

Makt

Kategori: Allmänt

Vad är det med vissa människor och makt?
Varför klarar vissa inte av att ha en viss "position" utan att missbruka den?

Har på kort tid träffat på ett antal personer som totalt missbrukar sina positioner.
En persoen i chefsställning t ex......
Istället för att stötta, lyssna på, disktuera med sin personal så använder den sin chefsroll till att hota, förlöjliga, trycka ned och och vara elak.
Att komma till ett möte med taggar, stora o många som på en kaktus, och sedan bara köra över, är inte ett bra ledarskap, om ni frågar mig! 
Att säga "Nej" och "Det kommer aldrig att hända" bara för att man kan det, bara för att man är chef och den som bestämmer är inte heller bra ledarskap.
Att hota med att man kan bli uppsagd om man inte gör som chefen säger, är ganska kasst ledarskap det med!
Att sitta och lova, gå med på lösningar och sedan ta tillbaka dem, bara för att man kan, det suger!
Att håna och förlöjliga en person, som berättar om en händelse som man upplevt skrämmande, är elakt!
Att inte ens försöka sätta sig in i hur andra upplever situationer, utan bara köra över och hävda att man inte behöver lyssna på nån annan eller vara med och se hur saker fungerar i verkligenheten för att man ändå är den som bestämmer, är i min värld inte bara elakt utan också jävligt korkat!
Ja, listan kan göras lång på vad som är kasst ledarskap och ett elakt bemötande......

En annan person, utan formell chefsposition, har förstört för många många. Knäckt medmänniskor,  gjort sig ovän med hundratals och dragit med sig oskyldiga i sin egen privata strid. Jag såg inte detta under tiden jag tillhörde "de goda". En dag insåg jag att jag inte var accepterad längre. Elaka kommentarer, förlöjligande, undanhållande av information och osynlighetsgörande är bara några av de sätt som denna person använde för att försöka sätta sig över mig! I mina funderingar på vad jag gjort för "fel" som helt plötsligt skulle behandlas på detta viset, kom jag bara på en enda orsak - Jag hade börjat att uttala mina avvikande åsikter! Jag hade börjat säga ifrån när jag tyckte att det gick för långt.
Nu kan jag inte förstå att jag så länge dansade, svansade efter denna persons pipa, eller piska känns mer passande att säga. Jag, som anser mig vara stark och med egna åsikter och bra värderingar, vågade inte säga emot en person som hatar halva världen och använder alla i sin närhet för att gå sin kamp!
Glad idag att jag sagt ifrån, ledsen att inte kunna ägna min tid/fritid åt den viktiga saken. Ledsen över alla andra som hamnat/hamnar i denna situation.

Vi får inte acceptera att bli kränkta och nedvärderade. Vi måste fajtas för vår rätt att behandlas med respekt - tyvärr, eftersom det borde vara en självklarhet att alltid behandlas med respekt!

Var snälla mot varandra ♥

Skönt att få ur mig lite skit ;o) Nu ska jag fortsätta att slappa i sängen och njuta av att vara ledig ett par timmar till!

Grattis min son!

Kategori: Allmänt

Hipp hipp hurra!! Fredrik fyller 14 år idag. 


Gosar med Ozzy


"-Ser jag bra ut så här?"


Halloween 2003, i bastun i Tegefjäll.


Typ ett halvår gammal. Sötnos!


Alldeles nykläckt :o) här med storebror Christian.

Hoppas du får en alldeles underbar dag!! Kramar från mamman!

♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

Kategori: Allmänt

Pratade precis med en av mina systrar, Pippi. Vi är båda rätt övertygade om att vår tid på jorden är tidsbestämd, man går vidare när det är dags liksom.
Pippi har på kort tid varit med om två bränder som varit stora men som på nåt märkligt sätt har isolerat sig så att de inte spridit sig.....vilket man anser att de normalt skulle ha gjort. De, Pippi med familj, har klarat sig helt oskadda tack o lov! En skyddsängel fanns på plats, glädjande nog!

Samma med Micke som rejält körde av vägen nu i mellandagarna och helt oskadd klev ur bilen. Bilen kommer aldrig mer att rulla, men tack o lov är Micke helt okej. Är glad att någon vakade över honom!

Det är sådana här händelser som får en att fundera lite längre än jag normalt gör.....
Är det värt att sura, vara ovänner och, på grund av en förbannad stolthet, gå och hålla inne känslor? Nä, kom jag på, det är inte värt det! Man har ett liv, som man inte vet när det tar slut, och det ska åtminstone jag leva fullt ut! Tänker varje dag att Micke skulle ha kunnat försvinna där, i en bil, i svinkalla kvällen, alldeles ensam  och utan att få veta att jag tycker så mycket om honom. Det är inte så jag vill att det ska vara, jag vill ju att han ska veta hur värdefull han är, hur mycket han betyder.

Likaså med min syster, eller egentligen hela tjocka släkten - jag vill ju att de ska veta att de betyder mycket för mig. Och när kan det vara bättre att tala om det än när vi lever och kan vara tillsammans??

Vi har hittat tillbaka till varandra, jag o mina syskon och deras härliga barn och det är jag så fantastiskt glad över.
Å Micke, mitt ♥,  jag hoppas vi tar oss igenom det här!

Kom ihåg att tala om för era nära o kära hur mycket ni tycker om dem!!

Jag tycker om er, iallafall!!

Längtan

Kategori: Allmänt

Klicka för mer information om detta ordspråk! Att bara älska någon utan att våga berätta det för personen, är den största förlusten av alla Klicka för mer information om detta ordspråk! (Henrik Jonsson)

Oj, vad tiden går fort....

Kategori: Allmänt

det är redan den 7 januari :o)

Julen är över, nyåret gjort och ledigheten slut!  På måndag börjar skolan igen sen är allt som vanligt igen, och det är faktiskt ganska skönt!

Julen gick i sakta mak här hemma.
Nyåret firade jag i Duved med Anki o Anders o ett gäng till. Det var trevligt!


Vi badade tunna. Det var jättehärligt!!


Monika o Anki


Henke :o)


Skål!!


Mona o jag försöker se lite sexiga ut.... Lyckas väl inte sådär jättebra ;o)


Gott Nytt År ute på balkongen!


Som sagt, det var väldigt trevligt och mysigt men jag saknade M och tyckte väl egentligen att allt kändes konstigt.
Tankarna fladdrar i huvudet och jag undrar om det är så här det ska vara?!!? Var det så här det blev? och ska förbli?
Nu är det nytt år o i och med det öppnas nya möjligheter, har jag hört.... Jag hoppas verkligen det! Att det är nu jag ska veta vad jag vill, kunna åstadkomma det och leva & må gott sen!
Tror att jag stängt inne en massa känslor och de måste ut nu! Ska öppna upp och släppa ut, så se upp!

Julen är utstädad och nerpackad - skönt! Jag älskar att plocka fram och julpynta men tycker det är så himla skönt att ta bort allt. Det är som första steget in i våren för min del. Våren med sol och värme..... just nu är det lite svårt att tro att det ska bli varmt igen, men det kommer nog så småningom!
Fram tills värmen och kärleken kommer ska jag mysa med levande ljus och hoppet!