lugnistormen

Dies diem docet - Den ena dagen är den andras lärare

Kategori: Allmänt

Nytt år,  nya utmaningar, nya möjligheter står för dörren.
Känns som att det är dags att göra en liten tillbakablick på året som gått. Jag vill inte göra om samma misstag men vill gärna fortsätta på de bra saker jag gjort.

Jag har bytt jobb, till ett som passar mig och min bitivs värkande kropp mycket bättre. Det är väldigt positivt!  Det är ju inte mitt drömjobb trots att jag gillar det jag gör!

Jag har också påbörjat och avslutat en utbildning under året. Jag har läst en 1-årig kurs på Härnösands Folkhögskola, Jouristutbildning. Det är nog det töntigaste namn jag kan tänka mig,  på en jätteviktig utbildning. Man läser ämnen som är viktiga om man ska jobba på en Kvinnojour. Ja, jag gillar verkligen inte namnet på den, så jag har sagt att jag gått en utbildning i kvinnojourskunskap! Punkt!
Ska väl säga att det är det som är mitt drömjobb, att få arbeta på en kvinnojour. Det kommer nog inte att bli så, speciellt inte om jag blir kvar här i Östersund. Här finns redan två anställda på jouren och alldeles för lite pengar för att ens egentligen klara deras löner. Synd är det :o( då det behövs! Jag jobbar ideellt istället, i den mån jag har möjlighet, och hoppar in ibland när de ordinarie är borta.

Jag har återfått kontakten med människor som egentligen står mig nära men som av någon anledning inte haft plats för mig i sina liv på många år. Orkar inte gå in på detta mer än så. Det känns iallafall bra hittills, vi får se hur det blir. Det kan ju vara en början på något väldigt bra.

Jag och min man har separerat, eller vad man ska kalla det. Vi bor inte ihop längre och jag vet inte vad som händer med oss framöver. Det är bra att vi gjort nånting iallafall, även om jag inte tror att detta var det bästa sättet. Nu vet jag inte om detta är postivt eller negativt, det känns olika olika dagar så att säga. Snacka om känslomässig berg-och-dalbana.

Misslyckats totalt i min önskan om att gå ner i vikt :o( Antagligen beror detta på att jag inte varit helt motiverad pga att jag mått ganska dåligt stundvis. Jag tror på ett bättre resultat nästa år!!

Sålt mitt radhus som precis renoverats klart precis så som jag ville ha det. Det känns jättetrist, men jag hade inte råd att bo kvar själv.

Köpt en ny bil med manuell växel ;o) Ja, det är stort för mig!!

Jag har märkt att jag har vänner som endast är vänner när det passar dem, när de har tid! Det känns tråkigt tycker jag. Är man vänner har man väl alltid tid och möjlighet att ge åtminstone en minut av sin tid?!?! Jag vet inte, kanske är jag känslig. Men får ändå känlsan av att jag egentligen inte duger.....men kan klämmas in om inget annat finns på schemat.
Hittills har jag accepterat detta och funnit mig i att behandlas så trots att det gör ont i mitt hjärta.Det känns ganska bra att checka av det avverkade året. Det blir som lite klarare vad som varit bra och dåligt.

Och det finns mycket mer att blicka tillbaka på men nu har jag inte tid. Ska färga håret, packa, rasta vovve, handla mat och äta med mina gossar innan jag ska åka på bröllop! En av mina systerdöttrar ska gifta sig i Idre kyrka i morgon! Det ska bli roligt att få vara med.
Jag kanske fyller på med mer lärdomar senare....

Lux sit - Varde ljus

Kategori: Allmänt

Har ni märkt att det faktiskt är ljusare nu? Jag blir så glad att det går mot ljusare tider :o) Förhoppningsvis på fler fronter än när det gäller dagsljuset.....
Ibland känns allting så himla tungt....bara att kliva upp på morgonen känns som ett helt dagsverke. Men nu när det är lite ljusare så går det lite bättre.
Jag kan inte ligga kvar i sängen hur gärna jag än vill, det går liksom inte att strunta i att lilla Ozzy måste ut och pinka. Han är ju min lilla gubbe och jag har lovat att ta hand om honom ju, så det är bara att kliva upp hur mörkt trist och jobbigt det än känns.
Mmmmm, snart är våren här och allt kommer att kännas mycket lättare :o) Eller hur?

Dulcis vita - Behagligt liv

Kategori: AllmäntÅhhh, vad det är skönt att vara ledig :o)
Nu har flera av mina lediga dagar gått och jag har ändå några kvar då jag kan slappa och bara ha det skönt!

Julaftonen förflöt fint. Efter jobbet hämtade jag Christian som var hos farmor o farfar, åkte hem och tog mig ett skumbad. Det var skönt och avslappnande.
Sen kom Micke hit och lite senare kom Fredrik hem.

Det blev lite glögg, god mat och julklappsutdelning.
Tomten kunde inte komma så M fick ansvar för klapparna och luvan.


Alla verkade nöjda med sina paket, så även Ozzy som dock hade lite problem med att öppna dem ;o) 


Jag fick bl.a en jättefin ljuslykta som F gjort, MammaMia-filmen x 2, Lips (F fick ett XBOX 360) och en ängel. Jag måste ha varit ganska snäll som fick så många paket!! En av MammaMia-filmerna lämnades tillbaka och lades som grund till Sex and the city-boxen :) Tack för den C och M!!

Framåt kvällen fick vi ett litet besök av en kompis till C. De sjöng Lips så det skrålade över hela Östersund, men kul var det. Vi spelade även Guitar Hero, man kunde sjunga där med. Ingen av oss var speciellt tonsäker.....Juldagen gick den med i lugn o ro. På kvällen hängde jag dock på en tjej ut. Vi gick på Plaza, vilket inte var så jättekul...trots det blev jag kvar ute till de stängde. Jaja, nu är det gjort och jag tror inte att jag gör om det nästa juldag.

Annandagen blev det 19-årskalas. C fyllde år så vi åt middag ute på restaurang. Sen slappades det i soffan!

Nu är det en vanlig lördag igen! Ganska skönt att julen är över. Nu vill jag se fram emot ljusare tider och rensa ut allt det gamla! Helst skulle jag vilja slänga ut alla julgrejer i dag, men jag får nog vänta tills efter nyår iallafall.

Jopp, så här behgaligt har jag haft det i julhelgen :o) Och många sköna promenader med vovven har det blivit. Det har ju varit så härligt väder.

I morrn åker jag o F till Duved. Där blir det skidåkning samt att det utlovats både god mat, årgångsvin och underhållning!! Ska bli treeeevligt det!

Pro Tempera - Just nu (No 2)

Kategori: Allmänt

Status nu, ett par timmar senare: Det känns mycket bättre!! Julfrukost avslutad, disk borta och hemgång nära :o))

Huvudvärken är sisådär....inte helt borta, men det blir nog bra när jag kommer hem till mina egna mediciner. Jäkla Alvedon hjälper ju inte mig!

Återigen GOD JUL!!

Nu känns det som att tomten kan komma med paket snart!

Pro Tempera - Just nu

Kategori: Allmänt

Bläääähhhh Mår som en skit! Ont i huvet, ont i magen och har inte sovit många timmar i natt. Man skulle kunna tro att det är av nervositet inför den stora dagen när tomten ska komma.....men icke!
Jag brukar sova ganska ok när jag sover här på jobbet, men inte inatt :o(
Mycket av natten har jag varit vaken och legat o vridit o vänt i sängen, bl.a pga att jag haft så ont i magen. När jag har sovit har jag drömt en massa mardrömmar....huuu, jag som är så mörkrädd också!
Nä, nu längtar jag hem till badet. Det ska bli skönt. Ska tända lite ljus och tappa upp ett varmt skumbad och sen ligga där ett bra tag. Efter det hoppas jag att jag är fit for fight igen!!
Nu ska jag fixa lite julfrukost till mig och brukarna som är här, det ska bli gott!!

GOD JUL på er allesamman!!
Hoppas tomten kommer med många paket!

Esse oportet, ut vivas, non vivere ut edas - Man bör äta för att leva, inte leva för att äta.

Kategori: Allmänt

När jag tittar in i mitt kylskåp så finns där mat för en familj på sisådär 7-10 personer. Vi är 3 stycken, och en liten hund. Varför kan jag aldrig vara måttlig när det gäller inhandling/tillagning av mat??

Och så här i juletid så är det ju inte direkt bättre.... Jag gjorde t.ex köttbullar idag på 1,5 kg älgfärs. Vem fan ska hinna äta upp dem?? "Lägg dem i frysen" - tänker ni nu.....men det går inte för DEN ÄR FULLPROPPAD!!

Hallå!! Man skulle kunna tro att jag fick svälta när jag var liten och försöker att ta igen det nu, men så är det inte. Jag har bara ingen vettig förklaring till mitt beteende. Jag kanske väntar krig och svåra tider?? Karina frågade mig faktiskt det häromdagen när hon tittade in i kylen.

Alltid när jag lagar mat så tycker jag att det ser så liiiite ut, så jag gör lite till. Det gäller speciellt potatis och pasta, men uppenbarligen köttbullar med ;o) Så är ni sugna på köttbullar är ni välkomna hem till mig!! Det kommer att bli några över, I promise!!
Jag har även fixat lite julmat på jobbet idag. Här kunde jag inte direkt "överdosera" eftersom det var en kollega som handlat ingredienserna. Och det var väl tur det!

Nu har lugnet infunnit sig här på Gruppbostaden. Maten är klar, granen klädd, brukarna hemma hos sig eller i säng, min säng bäddad och mitt te klart. Jag ska dricka ur det och glutta lite på TV, sen blir det natti natti för mig.
Klockan 12 i morrn får jag åka hem till mig och mina pojkar! Det ska bli mysigt!!

Snart kommer tomten :-)

Amor vincit omnia et nos cedamus amori - Kärleken övervinner allt, så låt oss besegras av kärleken

Kategori: Allmänt

Efter en kväll med min vän Karina så känns det så bra!  Jag vet ingen som kan älskar och bry sig som hon. Hon tror alla om allt bäst och tror att alla bryr sig och tycker om på samma sätt som hon. Ja, hon är helt igenom go och underbar! Åhh, vad jag tycker om dig Karina!!

Maten var god, vinet jättegott (ja, vi drack litegrann;)) och sällskapet jättetrevligt!

Karinas son Joel fick till en hel del skratt genom att visa oss roliga klipp på YouTube, bl,a detta Haha, jag höll på att skratta ihjäl mig! Kanske skulle jag platsa i klippet jag åxå, med tanke på att mitt garv inte heller är av denna världen :o)

Sen var det givetvis jättekul att ha med Chrille på middag hemmavid för första gången på 6 månader ungefär.....och sen drog han till en kompis.

Han kommer förhoppningsvis hem senare....så att jag inte ligger och "sover" i soffan helt utan mening.
Jaja, garderoben kanske snart blir klar så jag får plats i den!

Natti natti från soffan (där inte ens vovven vill sova, tydligen)

Vinum vita est - Vin är livet

Kategori: Allmänt

Ja, det kändes så på fredagskvällen när vi tog oss nåt glas....men det gjorde det inte dagen efter när jag vaknade och insåg att jag skulle åka till jobbet:o( Tur att det gick över efter en rejäl grötfrukost och lite frisk luft.
Arbetsdagen  o natten gick bra och nu har jag nån ledig dag till att inhandla det sista (igen). Åsså måste jag ju göra knäck och lite fler saffransskorpor.

Leveransen har kommit. Varorna är uppackade, avbockade och levererade till sina ägare. Allt var med och alla är nöjda o glada!!
Fredagkvällen tillbringade jag tillsammans med några goda vänner. Vi drack,som sagt, lite vin och hade trevligt.


Alla ville inte vara med på bild ;o)


Karina läser poesi för oss.

Ikväll har jag bjudit hem Karina på middag. Vi får se om det blir nåt vin och poesi då med....

De omnibus rebus et nonnullis aliis - Om allting och lite till

Kategori: Allmänt

I morse skulle jag kliva upp tidigt och slå in julklappar och fixa julgodis. Jag klev upp tidigt, gick ut med vovven, sa hejdå till sonen som skulle till skolan och lade mig sen på soffan för att vila lite.....vaknade kl. 11 :o)
Då var det dags att äta lite, gå ut med vovven och sen fick jag storfrämmande.

Världens sötaste Elis med mamma Anneli kom och fikade litegrann.
Här ses Elis "fikandes" på bordet ;o)

Han fick dock även annat att äta på!!

Jag fick en jättefin blomma! Tack så mycket för den!!


När Anneli och Elis åkt hem och jag och Fredde ätit delikat blodpudding så satte jag igång med det jag skulle gjort i morse. Jag slog in några julklappar......har flera kvar till en annan dag. Sen blev det en stor sats med Rocky Road. MUMS!!! Och ca 100 st isnougat, också MUMS.

Isnougat är mycket godare än ischoklad. Prova att göra det nästa gång, man tar 1/3 choklad, 1/3 Odense nougat och 1/3 kokosfett. Jag brukar iofs ta något mindre kokosfett eftersom jag tycker att det är lite äckligt......

Och under tiden som jag slitit i köket har Fredde slitit på sitt rum.


Det är bra att vi har delat upp sysslorna här hemma ;o)

Nä nu är det dags för Bonde söker fru...... Ja ja, jag tittar på det *skäms litegrann*

Hoc est corpus - Detta är min lekamen

Kategori: Allmänt

och fy fan för det (läs den)!

Nä, nu får det vara nog, nu måste kilona bort!!  Men HUR??
Det finns så många olika varianter på bantningsmetoder så jag blir alldeles yr i huvudet! och jag får dessutom väldigt svårt att välja en, så jag tar flera och kombinerar ;o) och det blir ju inge bra..... Det fattar väl alla??? Det går ju inte att äta GI samtidigt som jag vräker i mig pasta?!?!?! Men vad ska man göra då när man älskar pasta, bröd och potatis??  
Jag börjar med GI, äter fett och ägg och annat smaskigt som nötter och avocado.....men sen kan jag inte låta bli att ta liiiite pasta och bara EN macka. Åsså har det gått åt pipsvängen, suck!

Nu är det ju inte så att jag sitter och vräker i mig en massa onyttigheter hela dagarna och aldrig rör på mig. Nä, jag äter ganska bra (mesta tiden) och promenerar varje dag.
Jaja, det kanske är svårare att få bort kilon som man dragit på sig genom att man ätit medicin? Visst är det så? Och sen är det ju mycket svårare att gå ner när man fyllt 40, eller hur????

Nä, det är kanske dags att jag slutar lura mig själv.
Det finns ingen annan än jag som kan göra nåt åt det här. Det är ju bara att äta nyttigare och börja träna! Så det ska jag göra........vilken dag som helst!

Sen är det ju så att det är ingen annan än jag som kan bestämma nåt om nåt i mitt liv, det är bara jag som kan se till att jag mår bra, och får leva det liv jag vill .
Vill inte ha det så här....så det är nog dags att jag ändrar på det.

Dictum factum - Sagt och gjort

Kategori: Allmänt

Som jag lovade förut kommer här en liten bild på vovven i fönstret. Taget bakifrån. Ska försöka att komma ihåg kameran när jag åker på jobbet i morrn så jag kan fota han utifrån med.


Så här sitter då min lilla gubbe och kollar in vad som händer utanför. Sötnos!!

Och utanför kan de se ut så härVackert vintrigt i Östersund.

Opera omnia - Samlade verk

Kategori: Allmänt

Fick tillgång till Spotify häromdagen :o) Och här finns all musik du kan tänka dig! Nä, förresten inte Peter pop and the helicopters..... Det var synd! Hade velat höra!  Måsta ta mig ner till H för att leta reda på mina skivor i hans digra samling!!


Men det fanns en hel massa gammal o även ny musik. Snacka om nostalgitripp ;o) 
Heart, Starship, Journey, Lundell, Ebba Grön, Survivor...... Jag kan tillbringa måååånga timmar med att sitta och söka och lyssna...


Härligt!!

Dimidium facti qui cepit habet - Den som har börjat har gjort hälften

Kategori: Allmänt

Och nu har jag äntligen börjat att köpa julklappar!! Men om jag har gjort hälften bara därför.....njaa, det vet jag inte. Jag tror barnen skulle bli lite besvikna då ;o)

Det blir svårare o svårare för varje år att hitta något till dem. När de var små var det hur lätt som helst, men nu 19 och 13 år är det skitsvårt! (jaja, de är 18 o 12 fortfarande, men det är ju bara frågan om veckor nu)

Den yngre han önskar sig några grejer som är svindyra!! och den äldre önskar sig ingenting...jo en flaska glögg!

Jaja, vi får hoppas att det jag hittar på faller i god jord :o) och att plånkan innehåller så mycket pengar som behövs! För den lär jag vädra en hel del innan julens inköp är över!

Jag är iallafall nöjd med dagens skörd! De grejerna kommer nog att passa herrarna. Allra mest nöjd är jag faktiskt med ett mitt inköp till lille Elis :o) Han ska få det på onsdag när han och hans mamma kommer hit, eftersom vi inte kommer att träffas under julen.

Nä, nu ska jag ner i badet och fram med glöggen och vara nöjd över att jag börjat....och därmed gjort hälften !

Aliena nobis, nostra plus aliis placent - Vi tycker bäst om andras ting, andra bäst om våra

Kategori: Allmänt

Om det stämmer så för dig så gå in på följande länk  http://www.stefantheswopper.se/
Han ska byta bort alla sina grejer innan nyår. Han ska inte sälja eller slänga nåt utan bara byta.

En ganska kul idé måste jag medge, men jag är fäst vid mina grejer jag....

Jaja, gå in o kolla om han har nåt du vill ha. Kanske en dammtuss, eller hans tandborste.  Iiiischhh tänk alla baciller.... huuuuuu

Ibidem - På samma plats

Kategori: Allmänt

Ja, jag befinner mig fortfarande i sängen. Jäkla pissfeber och skithuvudvärk.
Halsen har gått om sig, så nu äter jag som vanligt igen. Jäkla skit det med, annars brukar man ju kunna minska nåt kilo när man är sjuk.....men inte jag inte, sån tur har inte jag :o(

Och även vovven befinner sig på samma plats som han brukar - i fönstret! Om han inte såg ut som en hund skulle man kunna tro att han är en katt som han beter sig. Ibland tror jag att han tror det själv med ;o)
Jag ska fota honom och lägga ut när jag tagit mig upp ur bingen. det ser ganska roligt ut, men framförallt gulligt!Då var det dags att trycka ner några alvedon då......och sova vidare!

Diem perdidi! - Jag har förlorat en dag!

Kategori: Allmänt

Sjuk sjuk sjuk...... Fan vad det är trist att ligga i sängen och inget orka göra. Har iofs varit tvungen att kravla mig upp ur sängen och ut i snön eftersom min lilla vovve inte kan pinka inne, men det är det enda jag gjort också.

Nu efter några alvedon känns det som att jag skulle orka göra nåt iallafall....tror det blir ett litet bad :o)
Fast är det bra att bada i varmt vatten när man har feber? Jag vet inte, men är det inte skönt så kliver jag väl bara upp då!

Har som sagt en byrå som är helt ouppackad och iom det också helt omonterad :o( Vill få upp den nu!! Undrar vem man ska muta för att få det gjort..... Jag kanske mår bättre i morgon så jag orkar sätta ihop den själv..... Det är så bortkastat att vara sjuk, man får ju ingenting gjort!
Har inte ens orkat läsa idag, pga huvudvärk och jag som håller på med en så bra bok! "Låt den rätte komma in" av John Ajvide Lindqvist. Från början fattade jag noll och tänkte nästan slänga boken, men jag tragglade på ett tag och tycker nu, mitt i boken, att den är jättebra. Den har eller ska tydligen också komma ut på film. Oftast brukar jag tycka att böckerna är bättre, men den kan vara sevärd ändå.

Jaja, jag hoppas på en piggare och mer innehållsrik dag i morgon!
Nu dyker jag ner i plurret!

Insigniore cum laude - Med beröm godkänt

Kategori: Allmänt

Hoppas jag åtminstone att jag blir.....måste visst skicka in en sista rapport för att avsluta kursen. Men sen är det över, den här utbildningen iallafall. Jag tycker ju att det är rätt roligt att plugga så jag kommer nog snart att hoppa på något nytt.

Ett helt år med 6 helger i Härnösand. Det har varit roligt, speciellt att lära känna alla dessa andra kvinnor som också på något vis är knutna till en kvinno/tjejjour nånstans i Sverige. Jättehärliga människor! Många intressanta diskussioner på kvällarna, härliga skratt och gott vin! Vad mer kan man begära? Ja, självklart har vi lärt oss en del på dagarna med, men det är faktiskt kvällarna som jag har fått ut mest av. Vissa föreläsningar har varit kanonbra med fantastiska föreläsare medan jag gärna kunnat vara utan vissa av dem.
Avslutningsfesten var skitkul!! Nästan alla hade klätt upp sig (eller ska man säga klätt ut sig....) i de kläder man hade som tonåring! Haha, det var väldigt roligt att se vissa!! Ulla, du var kanonskygg!!
Vi representerade 60- 70- 80- och 90-talet!
God mat, härligt musik, dans och roliga prat!! Tack ni tjejer som ordnade detta!

På vägen hem från Härnösand blev det självklart ett litet besök i Birsta och även då IKEA. Snacka om att 1000-lapparna flyger iväg när man är där!
En byrå blev iallafall inköpt men tyvärr är jag krasslig så jag har inte orkat sätta ihop den.

Nu ska jag sooooova och bli pigg igen. Har kurs på jobbet i morrn som jag inte vill missa, så nu måste jag bli frisk!

Non scholae sed vitae discimus - Vi lär inte för skolan, utan vi lär för livet

Kategori: Allmänt

Det har jag försökt att förmedla till mina söner - att de ska läsa läxan i tid, inte börja dagen innan ett prov t.ex. Gör man så kommer man bara ihåg det till provet, men sen är det glömt.
Allt blir mycket lättare om man pluggar en liten stund varje dag.....för oftast vet man ju vad som ska göras och vilka läxor man har. Och då sitter ju oftast kunskapen kvar också.
Mig veterligen har ingen av dem varit speciellt duktig på att läsa läxor kontinuerligt under hela veckan utan de har satt sig kvällen innan.... Men båda har lyckats väldigt bra och är jätteduktiga i skolan. Ja, den äldsta har ju gått ur gymnasiet till och med, och gjorde det med riktigt bra betyg och omdömmen. Den yngre går i sexan och är väldigt duktig han med :o) Stolt mamma!!

Men det där "ordspråket" och mina försök att få barnen att lära för livet istället ..... varför gör jag inte det själv om det är så bra?
Ska åka till Härnösand i dag för avsluta en 1-årig utbildning på Folkhögskolan där. Jag har läst den på distans och vi har haft träffar ca 1 gång varannan månad, däremellan har vi haft uppgifter att lösa och litteratur att läsa.
Böckerna, många av dem iallafall, har jag slukat med hull o hår direkt......men uppgifterna....nej, de har jag gjort nån dag innan de ska lämnas in, ibland samma dag....och då har jag verkligen kännt mig stressad och irriterad på mig själv.

Varför gör jag "fel" när jag vet hur man gör "rätt"? Jag fattar iallafall inte, men det förklarar säkert varför jag inte fått mina barn att göra som jag sagt. Nu så måste jag väl antagligen sluta tjata på/försöka övertyga mina barn eller själv göra "rätt" först... Eller hur? Får se hur jag gör....jag är ju lat av naturen så sluta tjata känns ju som mest lockande ;o)

Cave canem - Varning för hunden

Kategori: Allmänt

Närå.... Han är bara sötast i hela världen!

Eller hur?

Pollice verso - Med tummen ner

Kategori: Allmänt

Fy fasen för otrevliga läkare....grrrrrr

Pratade med en som var väldigt nochalant igår. Han kunde inget göra utan att han träffat personen i fråga, men hade ej heller tid att träffa någon. Han hade viktigare saker att göra...... Ehhhh va? Har en läkare viktigare saker att göra än att träffa sina patienter???? Fattar ingenting....
Han lovade iallafall att boka en tid på labbet för provtagning. Tack för det!  eller kanske inte.... Det fanns ingen tid bokad när vi kom dit :o(

Han tyckte dessutom att vi skulle diagnostisera själva....genom uteslutningsmetoden.
Samtalet med läkaren slutade iallafall med att han sa att jag fick tycka vad jag ville, han brydde sig inte om mina åsikter, sen lade han på luren!!

Fick veta idag att han ska sluta som läkare på vår hälsocentral, han jobbar sista dagen i morgon!! TACK FÖR DET!!
Det tråkiga är ju att han antagligen börjar på ett nytt ställe på måndag....och stackars de som behöver en läkare och kommer att träffa på honom! Jag lider med er!

Så håll er friska, vet ja!

Acti laboris iocundi - Efter avslutat arbete är vilan skön

Kategori: Allmänt

Japp, det är den :o)

Ligger i soffan och slappar en stund nu. Har jobbat i natt och var sen tvungen att stanna kvar ytterligare några timmar för att pyssla med schemat.
Sen varit på stan och hjälpt en kompis att välja glasögonbågar....kanske inte så jobbigt, men ändock.

Efter det kom ju faktiskt det jobbigaste jobbet av alla....snöskottning!! 
Snacka om att det snöat! Hur mycket som helst......och jag som INTE gillar snö :o(  inte ens när jag slipper skotta. 

Nä, nu är det sköööönt att bara ligga här en stund.....inte tänka på middag som behöver lagas, disk som ska diskas, hund som ska rastas, möte som ska åkas till.....glömma allt det och bara vila...
Näpp, det går inte! Nu har jag vilat klart och måste laga middag så jag hinner äta o plocka undan innan mötet börjar.

Ser verkligen fram emot pensionen.....då ska det bli skönt att vila.... i Spanien UTAN snöskottning!

Tror jag ska överraska mig själv med att göra en snöängel när jag kommer ut....då blir det ju lite positivt med snön iallafall!

Tempora mutantor et nos in illis - Tiderna förändras och vi med dem

Kategori: Allmänt

Läste att Lili & Susie ska göra comeback i Melodifestivalen :o)
Undrar hur tiden har jobbat med dem? Hur de låter nuförtiden.....det har ju gått 20 år va?
Ja, det ska bli spännande att se o höra tycker jag!
Önskar dem all lycka & hoppas det går bra för dem!

Undrar egentligen hur snäll tiden varit med mig....jag har ju blivit gråhårig, rynkig och tjock :o(
Fast å andra sidan känner jag mig inte sån, och det är väl hur man känner sig som räknas? Eller hur?

När jag tänker på att min äldste är snart 19 år så får jag det inte att gå ihop.....jag känner mig ju inte så mycket äldre.
Fast å andra sidan var jag ju runt 20 när Lili & Susie var igång förut....

Ja, det är svårt att få det att gå ihop.....och då är jag ändå duktig på matte ;o)

Nu ska jag natta! Lite skönhetssömn kan ju aldrig skada

Fama crescit eundo - Ryktet växer medan det går

Kategori: Allmänt


Tänk på det! Håll er till sanningen och prata inte illa om andra!
Allt kommer fram till sist och då har historien oftast ändrats ganska mycket.....ni vet som med viskleken!

Ta hand om varandra och säg snälla saker!

Ab initio -- "från början"

Kategori: Allmänt

Ja, det är så det känns.....som att jag nu börjar om från början. Lämnar det gamla bakom mig. Allt irriterande, allt jobbigt, allt skit -- men även en hel del bra. Mycket blir nytt och det känns lite konstigt....
Har bestämt mig att i min nya framtid ska jag göra rätt --- det som känns rätt för mig och för min lilla familj.
Inte umgås med folk som bara tar, inte ha en relation som inget härligt ger, inte lyssna på sånt som förstör.

Jag tror att livet har en hel del härliga saker kvar, även för mig! Det gäller bara att ta vara på dem ---- och jag börjar nu!

Välkommen till min nya blogg!

Kategori: Allmänt