lugnistormen

Här är han som blev relegerad från

Kategori:

0-4280213d91df4caa05beb3bcf2dd3111.png

Kolla varifrån!

Här är han som blev relegerad från ett kristet dagis när han var barn:-)

Träffa Lena med:-)

Kategori:

0-2630c8aa3396f0a23a64a3513dad613c.png

Kolla varifrån!

Träffa Lena med:-)

Testar om det funkar att mobilblog

Kategori:

0-40e9fdb76dcbe87ece23d49d1e60b026.png

Kolla varifrån!

Testar om det funkar att mobilblogga! Vet däremot inte hur jag vänder bilden, har verkligen försökt:-(

Nu är det allvar....

Kategori: Allmänt

Jaha, då var det måndagmorgon och den årliga släkt/kusinträffen avslutad. Det blev ett rejält manfall, tyvärr. Men vi som kom hade det kul och bra iallfall.
Själv har jag inte varit med sen 2001, av olika anledningar,. Så det var extra kul att vara med i år, men extra trist att så många fick förhinder. Hade velat träffa allihopa ju.

Det blev såklart lite tävlingar...


Tipspromenad - vanns av Katarinas lag, Hövdingen tog ledningen direkt!

Lag Drosbacken, med El Pippo i spetsen. 

Osug, sug i dig saften med ett sugrör fullt av hål - vanns av oss :o) Duktig Chrille!! Emma blev stark tvåa.


Här har vi en till som sög i sig bra, dock helt utom tävlan ;o)


Benstark, kläm ihjäl en ballong med knäna - vanns av Katarinas lag.
El Pippo fuskade och blev diskad, Katarina vann när vi fick sätta oss på ballongen!! Jag hann inte med, annars hade jag varit en klockren vinnare, jag med min "pondus"!!


Vem har längst? - El Pippos lag vann tack vare Jonny-boy

Man fick börja med att välja ett verktyg, sen fick man veta att man skulle skala ett äpple med det valda verktyget, och få till ett så långt skal som möjligt. Ove hade lite problem med sin "millimeterstock" eller vad han nu kallade den.


Fredde tävlade för Luddes lag, då alla i det laget visste vad det gick ut på och kunde ju inte vara med. Som tur var så vann han inte....men det gjorde dessvärre inte Micke heller :o(

Stövelkastning -  Vann vi!! 

Katarina kastade rätt bra faktiskt!


Simon fick iväg stöveln.....


Helén träffade visst huvudet!


Fredde spanar efter stöveln han nyss kastat iväg


Ett jäkla sug - Vanns av Katarinas lag
Man skulle stoppa in tamponger i kinderna och sedan dricka tre glas med saft på snabbaste tid. Min kamera var på laddning, ska få kort av Caroline sen.

Ja, så resultatet blev att Hatten hamnade hos Katarina i Skutskär i år, bild kommer på det med.
Men trollet, som Ludde hade lite svårt att lämna ifrån sig, det hamnade i Östersund hos mig :o) VIlket betyder att det är där vi ska träffas nästa år!!
Så boka in helgen v.29 för en tripp till Östersund:o)

Ludde med släkt-trollet

Sen var det dags för grillning


Efter det kubb

Jippi!!

Vi vann första omgången vilket gjorde grabbarna lite sura


Men sen kom de igen, med en fusktaktik....

...och, ja, de vann!

Det var fredagen det!

NU ska jag äta frukost innan jag blir sur. Mer om släktträffen senare.

Vad har vi här då?

Kategori: Allmänt

Ju fler kockar desto sämre soppa.....??

Ja jag har inte en aning om ifall det blev nåt som blev lagat ....

Förfest

Kategori: Allmänt

Jag ligger ganska många dagar efter i bloggandet..... har ingen connection i husvagnen, signalen tar sig väl inte igenom det tjocka gamla stenhusets väggar, så det blir inget bloggande i sängen på kvällarna. Sen så har vi haft fullt upp, från morgon till kväll, med att umgås :o)
Tänkte försöka att berätta lite av vad vi gjort i några inlägg.

Tisdag till torsdag har bland annat det här hänt:

Solen skiner och förberedelserna för kusinträffen pågår för fullt.

Flera har redan anlänt och anländer hela tiden....inte samma folk förstås. Jo förresten, Lenita anländer gång på gång på gång... Hoppas hon snart kommer för att stanna. Stackarn har ju ett jobb att sköta också!


Tält har rests....

Först ett "partytält" med släpp-för-fan-inte-in-de-äckliga-krypen-väggar

 

 

Sen ett sovtält, som värdparet slaggar i, trots att de har ett hus med miljoner rum och kök!


Några ölpimplare har vi med oss också


Andra gillar TV-spel och datorer

Som ni ser hinner vissa (läs:Robin) med både och ;o)

Några andra var ju tvugna att laga mat

medan ett antal andra drack drinkar och mös


Framåt nattkröken kom Katarina med bihang från Gävle och då blev det samling på trappen för de som var vakna.

Katarina vill ALDRIG vara med på bild, så jag funderar på att rita ett ansikte på alla kort jag har på hennedär hon håller upp händerna ;o)

Ett litet litet litet tält till Carro och Jonny sattes upp på natten. Gick på ett kick och sen stoppade de in en enorm madrass....undrar sa flundran om de fick plats själva....Några hade varit ute på krogen och kom hem, glada och ......ja, glada!


En annan hade träffat på en sugga på vägen hem....men vill inte vara med på bild ;o)

Ja, sen var de dagarna över.... och kusinträffen kunde börja på riktigt!! Mer om det lite senare.


Öland

Kategori: Allmänt

Så har vi fortsatt vår resa mot Öland, där vi ska ha en liten släkt-träff i helgen.
Många timmar i bilen och trötta pojkar....Ozzy vaknar såklart till av ljudet från kameran

 
Till slut bär det av över bron


vi ankommer Öland


och den första av mååånga väderkvarnar visar sig

Med hjälp av Lenita och försök till stjälp från GPS-PMS-kärringen ankommer vi sen målet, Helén och Luddes jättestora hus. Vi parkerar vagnen på gavlen och snor strömmen från julbelysningen ;o)


Mötet med den här herren var blandat med skräck....och är så varje gång man ser honom. Ozzy var riktigt arg på honom :o)

Honom skulle jag inte vilja möte ensam i en mörk skog....inte ens i en ljus skog faktiskt!

Värdparet var inte hemma, så vi våldgästade och njöt i det största hus jag varit i! Gick nästan vilse mellan toaletten och vardagsrummet ;o)
Ikväll kommer de hem och i morrn kommer fler gäster.... Det här ska bli kul! Nu ska jag se om de andra har lust att vakna så vi kan turista litegrann. Kanske kändisspotta nere i Borgholm???? Nä, dit får jag nog åka ensam isåfall...
Babs & Nina & jag

Kategori: Allmänt

Jag gillar Facebook mer och mer. När jag först gick med (säger man så???) förstod jag inte vad jag skulle använda det till eller vad det skulle vara bra för.....men nu förstår jag precis!! Jag är inne och kollar och uppdaterar flera gånger om dagen numer.
Har genom Facebook återknutit kontakt med flera personer, hittat "nya" släktingar och "gamla" vänner! Me like<3

Barbro och Nina är två av mina "gamla" barndomsvänner som jag återknutit kontakt med. De bor båda i Stockholm och nu var det så passande att jag skulle mellanlanda där på väg till Öland, så vi bestämde oss för att träffas. Helt otroligt fantastiskt roligt! Barbro bjöd hem oss till Nacka på lunch, så vid 11.30 smög jag mig fram till grinden. När jag står och krånglar och försöker få upp den hör jag ett skratt och ett "Hej!". Å där står hon, precis lika fin och glad som för 27 år sen, Barbro i egen hör person! Vi satt oss på altanen och pratade och strax därefter ser jag en annan välbekant nuna ovanför grinden. Nina var där! Vacker som en dag, och det helt å hållet utan filter!! ;o)

Här en bild på oss tre tillsammans ute på altanen.


Vi pratade och skrattade och mindes och kom i håg, skvallrade och fyllde i lite luckor.
Där satt vi tre kvinnor på 43 år och mådde bra allihopa. Vi hade på olika sätt gått på lite krokiga stigar genom livet men aldrig helt tappat riktningen utan kommit igen. Och den här träffen gav mig ytterligare lite bränlse för att klara av framtida krokiga vägar. Att träffas igen efter så lång tid var, som Nina sa, gott! Det gjorde verkligen gott i hjärtat!

För mig väckte det här många minnen, både roliga men även mindre roliga.
Det var ibland ganska jobbigt hemma under min uppväxt, så vissa kvällar gick det bara inte att vara kvar där. Jag minns flera gånger som jag tog med mig lillebror och gick hem till Barbro och knackade på..... Hennes mamma hade alltid plats och tid för oss. Fika och en säng att krypa ned i. Det har betytt väldigt mycket för mig och jag glömmer det aldrig och är så tacksam.
Sen i gymnasiet höll jag på att ta ett väldigt dåligt beslut, men Ninas mamma stoppade mig där och fick mig på andra tankar. Det är jag också evigt tacksam för, undrar annars vad jag hade blivit av??!!
Så ni förstår, att det är inte bara de här två tjejerna som betytt mycket för mig under min barndom/uppväxt utan även deras mammor!! Kram till er!!

Jag har varit i Stockholm många gånger i mitt liv men jag har aldrig varit där och mått så gott som jag gjorde nu! Så nu vet jag; Det är ju där jag ska bo!! ;o)

Ute på vägarna & Grönan

Kategori: Allmänt

Ja, då har vi varit ute på vägarna några dagar. Känns nästan som att jag har det i blodet ;o)


Vårt första stopp blev i Tönnebro, där knoppade vi under natten mot lördag. Ställde upp oss bland flera andra vagnar utanför värdshuset. Kanonbra, nära till mat och dass :o)

Lördag ankom vi Stockholm, och Bredängs camping, vid 15-tiden. Tror knappt att vagnen var på plats förrän det satt två herrar och spelade TV-spel.

Men men, är det det som ska till för att få ha med mig sönerna på husvagnssemester så är det helt ok......till en viss gräns, vill säga ;o)

Söndag åkte jag till Nacka och träffade två av min grundskoleklasskompisar (oj, vilket låååångt ord!!) från Gällö och det var balsam för själ och hjärta det!! Läs kommande inlägg om det!

På kvällen packade vi in oss i bilen och drog till Gröna Lund. Vi var där ca tre timmar, och jag hann lessna lååångt innan dessa timmar hade gått. Förr om åren har vi varit där från de öppnat tills de stängt. Kan inte förstå hur man härdat ut!!

I den där blå vagnen åker sönerna Insane, årets nya attratktion på Grönan. Så riktigt galet ut!!

Alla människor gick omkring med stooora vinster i form av Geisha-, Kexchoklad- och Marabou-kartonger. Jag blev vansinnigt pjutt på alla som vunnit då jag INTE vann nånting :o(( Jag konstaterade, efter några vändor i chokladhjulen, att jag hade fått mycket god choklad för de pengarna......
Vi satt oss och tog en fika istället.

Mina fina pojkar :o)

Sen blev det tillbaka till det rullande hemmet för att sova.

Semesterfin

Kategori: Allmänt

I morgon drar vi söderut och då måste ju även Ozzy vara nyduschad och fräsch!

Här kommer en liten stilstudie


Sådärja; duschad, tvättad, torkad, fönad och sist men inte minst toktorkat sig själv i soffan!!

Nu luktar mattes lilla gubbe mumma igen.....för en liten stund iallafall!

Kubb

Kategori: Allmänt

Jag har varit och hälsat på bekanta i deras stuga och för första gången i mitt liv spelat kubb! Det var ju jätteroligt :o) så roligt att jag inte kunde sluta skratta...... Ok, hade kanske druckit nåt glas rosé med, men kul var det!!
Tror inte att jag träffade de där träkubbarna med mina pinnar många gånger, men vad gör väl det?? Trevligt var det iallafall!


Jag kastar och J sliter sitt hår


J kastar och jag försöker att titta hur han gör


Går inget bra för mig....men J skrattar och håller humöret uppe ändå...


Motståndarna verkar ha gott om tid att stå och småprata

Jaja, vi vann inte men glada var vi ändå!

Överraskning....

Kategori: Allmänt

Häromdagen när jag öppnade frysen för att hämta min flaska med rosévin som jag lagt på snabbkylning, fick jag mig en liten överraskning...... Det var tydligen nån som tyckte det var varmt ute och behövde kyla ner rumpan ;o)
Ett par herrboxer modell Björn Borg låg på kylning de med!Å ja, jag vet att jag borde frosta av frysen!!!!!!

Hipp hipp hurra!!!!

Kategori: Allmänt
Nu ere födelsedagar på gång!! Tar alla nu eftersom jag åker bort i morrn till platser dit inget internet når ;o) Inte mitt iallafall!Idag fyller Agneta 32 härliga år!! Grattis grattis från oss!!


På söndag, den 5 juli, fyller Caroline 23 år!! Grattis i massor från oss!!Och sist men inte minst!! På söndag fyller även Åsa år.
Grattis grattis i mängder från oss till dig på din 30-årsdag!!


 

Släkten är värst ;o)

Kategori: Allmänt

Nu är det ett antal år sen jag var med på dessa årliga träffar, så det ska bli kul att vara med i år!
Här kommer lite bilder från en träff i Skutskär-trakten, tror jag det var, för mååånga år sen.

Jag antar att jag kommer att få många samtal, efter detta inlägg, med hot om vite ifall jag inte tar bort vissa kort....så ni som kikar in snabbt får antagligen se fler kort än ni som kikar in lite senare idag :o) Håll till godo!!


Syster, syskonbarn och några gubbs ;o)


Jag och syster yster


Chrille hoppar säck och några av hans kusiner tittar på


Tre stycken ur "Systrarna djup" sjunger ut


Robin ser ganska kasst.....


...men här ser han iallafall bra ut ;o)
Så här kan det alltså gå om man somnar för tidigt!!


Kollar in och skrattar ut nån som gör bort sig, antar jag!
Spana in Fredde, han var inte stor här inte sötnosen!


Här sitter de igen....


Söta Sandra :o)


Skål och välkommen till Öland då!!

Kälarne

Kategori: Allmänt

I år har jag hittat ett annat litet paradis för mig och vagnen, i Kälarne på Ånästets camping. Fin strand, det är lugnt, det finns restaurang, olika saker för barn att göra, jättebra promenadvägar, härlig skog, supertrevlig personal -  ja, det är faktiskt ett helt fantastiskt ställe!!

Här kommer lite bilder från när jag, Ozzy, Fredde och hans kompis Erik var där och njöt i solskenet i fyra dagar :o)

Förhoppningsvis får jag o Fredde med oss Lena och hennes tre ongar dit idag. Allt hänger på hur det går för Tobias i fotbollen.....hoppas det går dåligt så de inte ska spela nåt mer ;o) för då kan vi åka!! (fy skäms Mia, så får man inte önska...)

Iallafullafall så kommer jag att åka dit nåt under helgen, med ett helt gäng eller alldeles ensam (med Ozzy förstås). Jag har ju semester och har ingen lust att sitta här i en lägenhet och svettas bort. Nä, då ligger jag hellre på en solstol i Kälarne och svettas ;o) I morgon eftermiddag ska jag åka till Bispgården och grilla med Veronica, Monika och Jonas. Det kommer alldeles säkert att bli väldigt trevligt! På söndagen åker jag nog tillbaka till min lilla husvagn och myser på.
Nästa helg ska den plockas ihop och kopplas på för att följa med ner till Öland. Känns lite drygt att kuska med vagn så långt, men den är skön att ha när man väl är där.

Ååååh, nu står hunden o knorrar fast att det bara är drygt två timmar sen vi var ute.....jag känner igen knorrandet, det är ett ta-med-mig-ut-nu-för-jag-är-bajsnödig-knorr, så det är väl bara ett att göra!!

Mer info ang. släktträffen på Öland!!

Kategori: Allmänt

Helén hälsar att alla tar själva med det man vill grilla på fredagen, hon fixar en stor potatissallad!!Ska bli jättekul att träffa allihopa! Enligt senaste bulletin var de närmare 40 stycken anmälda. Snacka om att Helén och Luddes tomt kommer att se ut som värsta tattarcampen med alla tält och kanske en o annan husvagn ;o)