lugnistormen

Ny dag, med lite mer solsken

Kategori: Allmänt

Hej igen!
Idag känns det mycket bättre....var en del som skulle ut.
Ibland måste man bara få vara ledsen, och tala om det också - precis som Lena säger! Men vi ska inte sitta och älta när vi träffas utan göra roliga saker istället, Lena! Eller hur?? 
Men det var skönt att sätta ord på vad det var jag kände och få böla lite i min ensamhet.

Jag vet att det är så att man själv har makten över sitt liv. Nu är det bara att ta nya tag och, precis som Barbro skrev i sin kommentar, det är jag själv som bestämmer över hur jag ska må!
Barbro, jag visste att du skulle växa upp och bli en klok människa, du var det redan när vi var små ju !!

Det var dock med viss ironi jag skrev att jag tycker synd om mig själv, för det gör jag egentligen inte. Men nu är det slutsnyftat, åtminstone för den här gången ;o)

Har varit på mitt nya jobb idag, femte passet, och det kändes mycket bättre idag. Fick "gå bredvid" en trevlig man som visste hur man tar hand om en nybörjare! Tack för det Roger!! Han visade mig och berättade hur de gör en massa praktiska saker. Det fungerar ju olika på alla gruppbostäder. Men nu känner jag mig mer hemma där!

Solen skiner :o) bara det gör ju att jag känner mig mycket gladare. Ser fram emot att snön smälter bort och det blir dags att ta fram solstolen. Tänk att bara sitta i en härlig baden-baden och mysa!! Mmmmm, det är mumma för själen det.

Nästa vecka ska jag börja gå på mitt ordinarie schema. Det ska bli skönt att kunna planera i mina gympapass och baddagar. De behövs för att rensa hjärnan och hjärtat litegrann!

Tack för att Ni finns!!


Nu ska jag fixa mat, rasta Ozzy och sen åka på Kvinnojourens årsmöte.

Tänk att en liten fråga fick mig sån här ......

Kategori: Allmänt

Åkte iväg till en vän idag för att titta på hennes nya lägenhet och fick mig samtidigt lite fika och en trevlig pratstund.
Lägenheten är jättefin, nytapetserad och härlig! Där kommer ni att få det bra, allihopa ;o)

Det var även en annan Mia där på titt-, fika- och prat-besök. Hon frågade mig om jag var ledsen, hon tyckte att det verkade så på mina inlägg. Vet inte om hon även menade här eller bara på Facebook, Jag blev lite ställd, måste jag erkänna. Visste inte riktigt vad jag skulle svara, vet faktiskt inte heller vad jag svarade.... Jag kanske inte svarade alls, när jag tänker efter. Sorry, för det isåfall!

Men hennes fråga fick mig att fundera......och jag har funderat o funderat....promenerat o funderat...mest hela dagen faktiskt.
Och JA, Mia, jag är ledsen, faktiskt jätteledsen! Jag trodde att jag var mest arg, förbannad och irriterad. Men jag är nog nästan bara ledsen! Ledsen över att känna mig lämnad, ratad, ensam och övergiven. Ledsen över att det känns som att jag inte duger och ledsen över att inte få vara med. Ledsen över känslan att inte betyda någonting, att 8 år bara kan glömmas och skitas i. Ledsen över att inte få prata om hur jag känner, att inte få vara med och ta beslut om mitt liv.
Det kanske skulle ha blivit så här iallafall, men jag hade velat prata och fått vara med om att ta beslutet.....inte bli tvingad till nåt för att göra nån annan till lags.
Jag är gift men bor och lever mitt liv ensam...har ingen att dela något med, varken roliga eller tråkiga saker. Vill eller behöver jag dela något, då måste jag ringa och bestämma en tid, typ!
Sen är jag ledsen över att alltid komma i sista hand, känner mig aldrig prioriterad eller vald. Varför ska jag sitta här och vänta på att duga? Vi, mina barn o jag, blev inte ens inbjudna till kalaset dit alla andra blev bjudna. Det känns i hjärtat det!  Löften sviks och jag känner mig kränkt , sårad och förnedrad! 
Jag vill inte ha det så här, jag vill vara glad och se på framtiden med spänning och glädje. Jag vill kunna planera, dela och leva nu!
Tänk att jag gått omkring som i ett vakum så länge, känt att det är nåt fel men inte kunnat sätta fingret på vad. Tänk om det är de här känslorna som gjort att jag bytt jobb, funderar på att flytta, vill göra stora förändringar i allt! Å så kanske det bara är en massa ledsenhet som måste ut...... jag kanske bara måste få vara ledsen och prata om det.

Tack Mia, för att du frågade, vågade fråga. Det var nog inte tänkt att det skulle bli en sån här reaktion, och du kanske inte ens får veta att det blev det :o) Men om du skulle läsa här,  tack!

Säger man inte att efter regn kommer solsken?? då kanske det kommer glädje efter tårar med?? Hoppas det iallafall....

Tyck inte synd om mig, snälla ni! det klarar jag så himla bra själv ;o)

Nu ska jag snyta näsan, rasta vovvarna, lämna tillbaka Sonny och sen krypa ner i soffan med Ozzy och mysa. Han älskar iallafall sin matte, så de så!

Det var skönt att få ut lite, känns bättre redan!


Vill ha-faktorn är gigantiskt.....

Kategori: Allmänt

Ja, det skriver Christian på Facebook angående en liten, eller kanske ganska stor, maskin.En maskin som tillverkar och gräddar en pizza på  3 minuter. det finns en glasruta på maskinen så du kan följa hela proceduren från degknådning till färdig pizza. Skulle va nåt att ha det!!

Då jag tror att den är ganska dyr har jag här ett billigare förslag. Hittade den här skylten påCoop i Åre:


Jajjemen!! Och den är klar på 2 minuter!! Fatta! du sparar både tid och pengar, Chrille!!
Micro kan du få för några hundringar, Billys 8-pack för ca 70 spänn. Du kan även här följa proceduren genom en glasruta. Detta kanske inte blir nån smaksensation, men det tror jag inte pizzorna i den stora maskinen blir heller....

Skulle du tycka att det känns jobbigt att köpa pizzorna eller du kanske inte ens hittar dem själv, så hyr de tydligen ut folk på Coop i Åre med....

Nizze hjälper säkert gärna till att visa var Billys ligger!
Fan, kan det bli bättre???

Vovvevakt

Kategori: Allmänt

Gomorron gomorron!

Uppe med tuppen var jag idag, eller man kanske ska säga uppe med hundarna eftersom det var så det var. Jag tror inte att tuppen hade vaknat när Ozzy kom slickandes och ville ut.
Han är ganska närgången vill jag lova.....


Så det var bara att kliva upp, rasta vovvar och sen äta frukost alla tre.

Jag är hundvakt nu, några dagar, åt Sonny eller Sunny (vet inte riktigt vad han heter egentligen, det sägs olika....och jag säger olika, men han lyssnar på allt ;o) )
Han är också en dvärgpudel, men svart.

Här ett foto från i somras när också var hundvakt....de drog åt lite olika håll grabbarna!


Nu ligger de iallafall och sover här i soffan så jag ska sticka ner på stan och försöka shoppa mig glad.


Tänkte passa på att shoppa loss lite innan jag har betalat räkningarna :o) Det känns som att jag har såååå mycket pengar att shoppa för nu!!
Klockan 15 är det jobb igen....känns inge kul det heller..... Måste vid tillfälle tala om för mina kollegor nere på Västfjället att de har en drömtillvaro på arbetet!!
Som det känns nu går jag tillbaka till dem efter tjänstledigheten - MEN det kan och kommer säkerligen att ändras. Jag har bara varit på Stötting 3 dagar, inte ens träffat alla anställda eller brukare + att jag just nu är ganska nere....Så, det kommer nog att bli bra det här.... måste måste måste försöka tänka lite positivt nu!

Åsa-gumman är såå go, kommer med uppmuntrande heja-på-rop och kloka ord till sin gamla moster! Tack för det Åsa! Puss 

Nää, fram med shopping-plånkan, nu drar jag!!

Hej hej

Tisdagen med föreläsning och fläskfilé

Kategori: Allmänt

I tisdags var jag på en intressant föreläsning som handlade om Hedersrelaterat våld.
Det var Sara Mohammad och Kickis Åhre Älgamo som föreläste.


Sara har själv varit utsatt  och berättade väldigt gripande om sina upplevelser. Hon är ordförande i föreningen Glöm aldrig Pela och Fadime


Kickis är polis och håller just nu på med en utredning/kartläggning över Hedersrealterat våld och förtryck i Stockholm. Hon har även bland annat skrivit en handbok i ämnet. Det finns jättemycket att läsa om Kickis på nätet så Googla på hennes namn och läs!!

Ja, det var intressant och gripande. Jag blir fan förbannad när jag hör vad människor  (oftast flickor) blir utsatta för (det slutar ofta med mord!) AV SIN SLÄKT. Sjukt är det och jag blir förbannad och ledsen!

När jag lyssnat klart och retat upp mig lite gick jag över till badhuset och bubblade, bastade och mös med Lena!! Skönt och avslappnande var det :o) Me like! Var ganska mör och go när jag åkte hem.
Hämtade upp Chrille efter hans första arbetsdag och åkte sen hem och fixade gomiddag!

Ja, det var faktiskt en väldigt positiv och bra dag och jag skulle ju skriva om det positiva som hänt....för att försöka komma på lite bättre tankar.....

Mina goknular!!

Kategori: Allmänt

Jag har, typ, världens gulligaste ungar !! Det, om nåt, är väl något att vara glad för!!!

Här några gamla foton som jag hittade :o)


Bröderna brothers


Hej! säger Chrille.


Freddegogubben


Storebror håller lillebror för första gången


Jaaaa....kladdigt värre blev det! Sötnosar!!


Chrille charmtroll!


Cool Fredde på dopet sitt!

Körkort och jobb - under en o samma vecka!!!!

Kategori: Allmänt

GRATTIS GRATTIS!!! till Chrille som fixat jobb och körkort!

I fredags, en vecka sen, skrev han upp och i onsdags körde han - och klarade både sakerna galant!!
I tisdags började han att jobba på ett litet litet företag, här i stan, med web-design. Han har en provanställning nu och vi håller tummarna för att det blir en riktig anställning där!!

Här ses Chrille skjutsa omkring på lillebror Fredde, han ville ju genast ut och visa vad han kan ;o)

Suger

Kategori: Allmänt

Är det så här det känns när livet suger?
Har känt mig så nere i flera dagar nu...... lite ledsen i hjärtat liksom. Vill inget.... Därför har jag varit väldigt osynlig  både här och på fejjan.

Läste på en blogg där en tjej, som var deppig, skrev att "livet suger purjolök". Jag har bara en sak att säga till henne; GRATTIS!!!  Om mitt liv sög purjolök skulle jag vara glad! Fan, purjolök är både fint, gott och nyttigt! Var glad ,för helvete!

Mitt liv suger tamejfan stortå!! Och det är fan inte roligt!!
Vill inte bo här, vill inte vara ensam, vill inte byta jobb, vill inte leva mitt liv, vill inte jobba alls faktiskt, vill inte att den här jävla snön ska finnas, vill inte städa, vill inte vara fet, vill inte banta heller, vill inte laga mat, vill inte handla heller, vill inte sitta här och vänta på att nåt kul ska hända, vill inte vara besviken och ledsen, VILL INTE!!!!!

Och som grädde på moset fick jag precis veta av min sk make att jag inte var inbjuden att vara med och gratulera hans son som fyller år.... Tack så inihelvete mycket!!


Vissa mer än andra..... men kanske mig själv mest

Ska försöka ta mig i kragen och skriva om det roliga som hänt.....det kanske får mig att bli lite gladare!

De var de de

Kategori: Allmänt

Jaha, då har jag gjort mitt sista riktiga arbetspass här på Västfjäll2.....känns lite trist men samtidigt lite spännande att börja på nåt nytt.

Jag kommer att sakna er, min goa kollegor!! Men vi ses väl på Ett Himla Liv eller nån dans antar jag :o)
Om chefernas högflygande planer om samarbete går igenom, så lär vi ju träffas på nån av de gemensamma aktiviteter som ska ordnas.... Eller hur?
Ska ni ha FEST, ja då vill jag va med!!
Och vem vet....jag kanske kommer tillbaka i höst, närmare bestämt 15 september, när min tjänstledighet går ut.

Onsdag klockan 12.00, jag det är då det nya börjar! Ska vara med på mitt första personalmöte och sen gå bredvid fram till klockan 21.00. Efter det passet har jag inte en aning om hur jag ska gå bredvid. Får förhoppningsvis lite mer besked på onsdag.

Nu ska jag snart ner på Västfjället och hjälpa gammelchefen med schemainläggningen. Jag har i princip gjort klart det, men han kunde inte få till det gällande en tjej som jobbar deltid. Jaja, undrar om han tänker lära upp nån annan??? eller om jag ska åka ner varje gång det strular???!!!

Sååååå, nu blir det kaffem lite bloggläsning och sen en tur till Västfjället!
Hörs senare.....

HATAR!!!!!!!!!!!!

Kategori: Allmänt

Fy fasen vad jag HATAR SNÖ!!!!
I natt har det kommit säkert 10 cm igen. Varför??????? Av vilken j...a anledning ska det komma NU?

Måste flytta härifrån........ måste måste måste måste måste måste

Var på jorden kan jag bo, där jag garanterat ALDRIG nånsin mer behöver se snöhelvetet????

Det kan ju inte finns nån som tycker att det här är bra.....

Lite fler gamla kort

Kategori: Allmänt

Här är ett kort som jag är med på :o) Jag är den lilla flickan. Monika, min syster, står bakom mig. Men vilka är de två andra? När jag fick kortet stod det att det var Monika med syskon....så jag undrar jag vilka det är ....;o)Här kommer ett kort på moster Sonja och mamma:


Nu ska jag åka och jobba, slutar klockan 21.30 ikväll. Ska följa med en av brukarna på dans, det ska bli skojigt :o)

See ya!

Goa Sandras härliga mage!!

Kategori: Allmänt

Sandra, min systerdotter (en av dem....) ska få bäbis snart :o) Det ska bli sååå mysigt så!
Hon håller mostern uppdaterad med mag-MMS. Tack för det!! Tänkte att fler kanske vill se hur magväxandet framskrider, så Håll till godo!
Jag har fått lov av Sandra att lägga ut bilderna.


Här är Sandra-gumman!!


Första magbilden jag fick...


Och andra.... Verkar som att trosorna redan börjat sitta åt ;o)


Lite större.... Snygg tatuering BTW.


Vecka 22 :o)  Å en tatuering till som dök upp!! Finns det fler?


Ojoj, härligt!!


Mer mage, vecka 25 tror jag det här är.


Ooopppssss, härligt!


Det här är den senaste jag fått!! Vilken härlig kula!

Det är såååå mysigt att Sandra ska bli mamma:o) Puss puss till dig!!

Jag har förresten en magbild på Pippi med, Sandras mamma. Jag lägger ut den lite senare..... ;o)

Bad och sol

Kategori: Allmänt

Sent igår kväll gjorde jag kanske nåt av det mest ogenomtänkta jag gjort på länge. Jag anmälde mig till ett vattenjympapass som började kl. 06.30 i morse - på MIN LEDIGA DAG!!!
Klockan ringde alltså i morse 05.45 pip och det var inte kul, jag var stendöd! Men i och med att jag började röra på mig så vaknade ju Ozzy till, och ville ut o kissa. Klockan 06.29 hasade jag mig in på badhuset....välte mig ner i bassängen och sen var det bara att sätta igång.

Fredde kallar vattenjympan för Tantjympa och idag hade han verkligen rätt ;o) Bara en massa tanter där.....osså jag förstås ;o)


Nu är det iallafall gjort OCH det var jättekul och nu känns det rikigt bra! Mia är nöjd med sig själv :o)
Ibland är det kanske bra att agera utan att ha tänkt ....eller??
SItter nu i soffan och funderar på vad jag ska hitta på. Jag vet att kl. 15.00 ungefär ska jag åka iväg och hämta upp en tjej som jag ska följa med till hennes advokat, lite kvinnojoursarbete med andra ord. Men det är ju länge dit, så nåt ska jag väl hitta på.
Solen skiner ute så det lutar åt att vara utomhus, städningen inne kan vänta!

Väntar o väntar på att min nya chef ska höra av sig så vi kan planera min inskolning....men hon har väldigt mycket att göra just nu och har inte hunnit med mig. Jaja, jag vet ju att jag ska börja där nästa vecka så det är väl bara att gå dit och se om nån vill ta hand pm mig ;o)
Har en del att avsluta på det gamla stället, så jag behöver den här veckan till det. Undrar förresten hur min gamla chef har tänkt att lösa de uppgifter jag gjort hittills....han har inte bett mig lära upp nån annan och har inte nappat när jag föreslagit att jag ska lära nån. Jaja, det är ju inte mitt problem....eller så kanske det blir det?!!? Han kanske har tänkt att jag ska fortsätta komma till dem och hjälpa till.
Jag fick iallafall tjänstledigt i nästan 6 månader. det känns skönt, för man vet ju aldrig hur det fungerar på ett nytt ställe.

Nä, nu blir det en kopp kaffe (och Facebook) och sen ut med Ozzy på låååångpromenad!

Fick förresten en del gamla kort ,på mamma, mormor o morfar och andra släktingar, av Susanne igår. SKa lägga ut  några av dem sen. Det är så himla kul med alla dessa gamla kort :o)

Tjingeling!

Äntligen

Kategori: Allmänt

Åhhhh, vad skönt! Nu är den här jobbhelgen över. Fanken vad det är jobbigt o trist med de här helveteshelgerna. Jobba fredag 7-10 och 15-21, lördag 9-20 och söndag 10-9 måndag. Det blir bara för mycket.....


Skönt ändå att man kan vara ute litegrann, men man blir less.....
Nu går jag på sista veckan på det här bygget..... Vet inte riktigt när jag går över till den andra gruppbostaden, men det blir senast på måndag om en vecka. Har lovat att lägga in schemat åt dem på det gamla stället iallafall, men sen vet jag inte hur mycket mer jag ska jobba där. Ska bli kul att byta och skönt med färre kvällar o helger.

Jag har nu uppdaterat inläggen nedan, de med alla gamla foton, med den information jag fått av släkten. Tänk vad lite jag vet om mina kusiner, mostrar, tremänningar och allihopa egentligen ;o) men kul att nu få veta!!
Vet inte vad som hänt med mig på gamla dar, men jag har blivit lite hur-ser-min-släkt-egentligen-ut-och-vart-bor-allihopa-beroende och vill gärna veta vilka jag egentligen är släkt med. Vi är ju så många o utspridda så tänk om jag känner nån släkting utan att veta att vi är släkt!

I fredags var det ju Let´s dance igen och Elisabeth åkte ut. Det var inte mer än rätt, trots att jag tycker hon verka vara en skön typ. De andra dansar ju bättre än henne, så är det bara. Jag gillar verkligen Magnus muskelberget. Så stor men ändå sååå smidig! Och vilken härlig personlighet, han verkar vara hur go som helst!! Hoppas han vinner :o) Nu tittar jag bara på själva utröstningen, i princip, eftersom På spåret har börjat igen......men  det räcker för mig!


Melodifestivalen tittde jag på också! Och jag är supernöjd med resultatet!! Skulle varit liiiiiite mer nöjd om Snälla snälla Caroline hade vunnit, men va fan.....Malena är jättebra hon med :o)
Emilia hade en jättebra låt, men flickan kan ju inte sjunga....och dessutom tycker jag att hennes ögon ibland ser lite galna ut.... Jag blir nästan lite rädd för henne. Detsamma gäller faktiskt Malena, hon kan också se lite galen ut. Huuu!
EMD, Måns, Agnes, Alcazar - har vi inte hört det förut??? Samma gamla låtar..... Inte alls dåliga, men bla bla bla - dussinprodukter.
Åsså Sarah med den vackra rösten och tråkiga låten.....Fin text, stämmer bra in på mig och hur jag känner.
Vad heter hon den lilla flickan.... Molly va? Ja, hon har också fin röst men en förbaskat tråkig låt.
Sofia tycker jag hör hemma på den grekiska uttagningen, och det tyckte tydligen fler med mig!
H.E.A.T var ju bra.
Lite kul att flera sagt till mig att de tycker att sångaren är lik Micke,
min man, och jag har inte hållit med.....förrän nu.
Han är faktiskt väldigt lik Micke, eller Micke lik honom...ellerkanske mer som Micke såg ut för ett tag sen.....typ ett antal år sådär..... ganska många.....

Vad tycker ni?? Ganska lika va??

Nä, nu tror jag att jag ska gå ut och njuta i solen, ta en promenad med hunden.
 
Ha det bra!

Från söt gosse till gubbe på några hår ;o)

Kategori: Allmänt

Gratulationer till lillebror som blir 40 idag!!

Här kanske 7 bast och en hel kvast....


och här 40 år......och inge hår!!


Hehe!! Grattis grattis!!

Ingen kommer undan.....

Kategori: Allmänt


Snygga poser! Jag gillade tydligen Ted Gärdestad :o)


Haha, som lillebror fick man stå ut med en del ;o) Mikaela kanske namnet var denna dagen!


Jag iallafall längst till vänster, kan det vara Pippi och Katarina som är de andra?


Kusin Ludde, jag och Micke. Oh my god.....


Ludde 4 år.....Söt!


Kan det vara Luddes dotter Lenita som kommit över nåt med choklad i???


Micke, Monika, mamma, Bertil och så Jörgen som inte vill vara med på bild.


Jag gungar.... Vilket jag inte klarar idag, för då spyr jag!


Mamma med mig i knät, tror jag. Vilka är de andra?

Nä, nu måste jag lägga ned publiceringen för idag. Ska åka på jobbet! Men snälla snälla (!) kan ni inte kolla lite på korten och tala om vilka alla är?! Och vill ni, som sagt, ha några kort så säg bara till!! Likaså om jag lagt ut nåt ni inte vill ska ligga här, säg till så tar jag bort!

Kram till er alla.....

Mer gamla foton. Några kända andra inte.....

Kategori: Allmänt

Jag fortsätter att helt urskiljningslöst slänga ut gamla kort här....


Snoddas.....


Vilka är det här då??


Har ingen aning..... Men herren som håller i hästen är ganska lik Bertil.


Ja, fler herrar....Verkar som att mamma gillade karlar ;o)


Bertil o Gyllen


Har inte en aning om vilka det här är.....


Och vem är det som står här i dörröppningen??

Hjälp mig nu då!!

Vilka är det här??

Kategori: Allmänt


Har inte en aning om vilka det är eller var o när det är taget....


Gunilla 1 år, står det på baksidan. Vem är det? Taget hos fotograf Gårder i Ljusdal.....tror jag det står.
SVAR: Gunilla, min kusin, dotter till moster Tilda. Fått olika bud om vart hon är idag. Ett är att hon tragiskt gått bort i en bilolycka. Någon som vet säkert?

Snygga tjejer på väg nånstans. Vilka är det?Stilig herre i buskaget. Tror det står Stig Kilström på baksidan. Vem är det?
SVAR: Stig Kilström är tydligen Stor-Stig, han var först trolovad med moster Sonja och fick dottern Siv. Många år senare slog han sig ilag med Tilda. Här ett foto på honom som jag minns att han såg ut:

Stor-Stig längst till vänster, sen Tilda vår moster, Bertil längst till höger och så lillebror Micke i mitten. Han har ett rejält tag om ölburken ser jag ;o)Är det månne Gyllen som sitter längst till höger? Ja, jag vet inte.... men det ser onekligen ut som Gyllen. 
SVAR: Jodå, Gyllenborg längst till höger. Andra flickan från vänster är vår kusin Berit (Gyllens dotter) Damen brevid Berit är Borgny som Gyllen var gift med.


Ulla med sin son. Vem är Ulla? och vem är sonen?
SVAR: Ulla-Britt är vår kusin, syster med Lillstig och dotter till Tilda. Ulla har 3 barn- Janne,Maria o Stefan så barnet på kortet är väl någon av dem. Pappan till barnen är Hugo Rådlund, som även är farbror till Annsofie och Susanne Rådlund som jag har fått kontakt med på Facebook :o) Jättekul!!Fotot taget i Laisvall 1957. Kan inte se vad det står på fotot, nånting "Familjen ......"

Ja, kära släkt, kom igen nu då!! Vilka är det på fotona??
Jag kommer att uppdatera inlägget med information som jag får!

Gamla foton

Kategori: Allmänt

Ååååhhhh, äntligen kom jag till skott och köpte mig en skrivare :o) Är så glad, svart och fin är den, och man kan kopiera och scanna.
Nu har jag börjat att scanna in lite gamla foton. När mamma dog fick jag med mig nåt album med lite foton. Det är många som jag inte har en aning om vilka det är :o( Kan ingen ordna en riktigt släktträff snart?? Med alla, då menar jag alla, igenhittade ättlingar av herr Snus-Oskar! 
Jag antar att det är ett hästgöra som ingen har tid med.....men kul skulle det vara, eller hur? Vi skulle kunna identifiera många personer på foton då.

Här kommer några foton av de jag börjat scanna in. Vill ni ha nåt så skrik till så mailar jag över:o)


Mamma gungar i maj 1976


Gammalt skräpigt foto :o( Det står skrivet "Jag 2 år, Leffner(nånting) Västerås" på baksidan. Tror det är mamma som skrivit det så jag antar att det är hon på fotot då.


Mamma och mormor. Så fina så :o)


Mamma, igen. Visst syns det att Gun är hennes dotter?


Några av oss syskon; Pippi, Monika, Micke och jag.Vet inte vilka det är.....men ser det inte ut som mamma som sitter bakom??
SVAR: Damen bak på kälken är mamma, framför sitter ???? (Pippi sa vad hon hette, men jag har glömt det...Sotarns syster)


Är det här jag eller Katarina? Jag tror det är lilla jag iallafall....
SVAR: Det är Katarina. Söt som få;o)

Japp, det var några härliga foton det. Nu ska jag scanna in fler, dricka kaffe och snart åka på jobb. Det är jobb hela helgen, pust o stön....
Ska fösöka lägga hit några fler foton, innan jag drar till jobbet, på folk jag inte vet vilka det är....Ni kanske kan hjälpa mig??

Ha det gott!

Denna dagen, i morgon och kanske i går

Kategori: Allmänt

Klockan, eller telefonen egentligen , ringde klockan 06.00. det var inte direkt så jag hoppade upp ur sängen med ett skratt i mungipan......men nästan :o)
Pigg var jag och glad med, ska ju äntligen få nån dag ledigt ju!
Lämnade jobbet klockan 09.00 prick, här ska inte bjussas på nån tid inte!
Nu sitter jag hemma i soffan med en något trimmad Ozzy, suger på en nygjord smoothie och skriver litegrann. Känner mig ganska nöjd med livet :o) Solen skiner ute och jag ska, som sagt, vara ledig nån dag nu!!

Klockan 11.00 ska jag vara på StepIn Badhuset för en instruktion/introduktion av gymmet och alla dess maskiner. Det ska bli skoj, hoppas att jag kommer att tycka om det så jag går dit sen också.... återstår att se! Efter den lilla visningen ska jag och Lena bada och bubbla igen! Härligt!! Det blev inget förra veckan eftersom jag var på sportlov då, men nu ska vi dra igång igen. Ska se om de har nån baddräkt där i den lilla butiken på badet, det känns inte riktigt okej att ha min bikini....den är ganska stor i och för sig, ingen stringmodell direkt men men..... de mesta ser ganska litet ut på mig :o(


Ikväll har jag lovat Fredde att skjutsa honom och en kompis till backen för lite slalom. Jag och Ozzy kanske promenerar/irrar runt på Frösön runt 18....

I morgon ska jag ge mig på vattenjympan igen. Det är så himla roligt! På kvällen ska jag förhoppningsvis träffa min vän  Anki, det är ett tag sen nu. Hon har en fulltecknad almanacka medan jag sitter här på kammaren och väntar o väntar....
;o)

Ozzy, min lilla tarm, har varit till frisören.....Hmmmmm, hon tyckte inte att han var tovig - han var beyond tovig. Hela hans "inner"päls var som en filtmatta....Stackars liten, nu är han kal i princip. Ser inte riktigt ut som min vovve, men det växer ju t och då blir han söt igen! Ja, han är söt nu med, tycker jag iallafall, min gogubbe!
Chrille tycker att han ser läskig ut, men jag har sagt att de inte för säga det till Ozzy, för då blir han ju ledsen!

Så här supergullig va han som jätteliten!

Kollade på Rosings dejting-såpa igår! Men vart fan har de hittat dessa killar??? Jag bara undrar, det är ju inte ens normala vanliga grabbar, utan....ja, jag vet inte vad! De gjorde ju narr av henne helt öppet. Den enda som verkade normal och helt ok, honom skickade de hem! Tycker synd om denna tjej som på nåt vis verkar utnyttjas till max. Har hon inga vänner/familj som kan säga åt henne att lägga ner nu, för sin egen skull och framförallt för hennes barns skull. Hon kan ju inte på allvar mena att hon tycker att det är ok att flänga runt i TV med en pojkspoling som är i dotterns ålder..... Å vad i helsike har kvinnan gjort med sitt utseende? Hon som var så söt förut. Nä, fy vad jag tycker synd om henne....stackars stackars....

Ja just det, jag hoppas på en liten fika med Elis och Anneli i morrn med! Myspys!

Ja, nu börjar det dra ihop sig för avfärd mot nya äventyr och dessa maskiner!

See ya!

Fejjan

Kategori: Allmänt

Åååhhh vad jag gillar Facebook!! Har hittat igen en massa gamla goa kamrater där, det är så himla roligt!

Nu har jag dessutom hittat två släktingar som jag inte ens visste om :o) Hur kul är inte det?? De är barn till en av mina kusiner. Har ju en väldigt stor och yvig släkt så det är inte lätt att ha nån koll på dem. Det är svårt nog att hålla koll på mina syskon och deras barn .... och deras barn......
Men det är ett trevligt bekymmer, som jag gärna ägnar mig åt!
Är så glad att ni finns i mitt liv igen! Puss på er!!

Har nu preics suttit och chattat med en av de nyfunna släktingarna och tycker att det är jätteskojigt! Känns på nåt sätt befriande och fantastiskt! Hoppas att vi blir fler som hittar igen varandra och att vi kan träffas nån gång. Vi har ju mycket gemensamt i och med vart vi kommer ifrån...! 

Ja, det är med ett leende på läpparna jag lägger mig i kväll!!

Natti natti

Man kallar mig galen!!!

Kategori: Allmänt

...och det helt öppet på bl.a Facebook! Man skickar mig SMS med likatydiga innehåll. Man till och med ringer upp mig och säger detsamma. Man hotar att komma hit, hem till mig, och med våld skrubba och penetrera mina öron och hörselgångar. Man anser mig tokig och att jag ska sättas i tvångströja och ges stark medicin! Man menar att jag ska vara väldigt tyst..... man vill inte att det jag vet kommer ut, jag får inte sprida mina åsikter.Men alla dessa hot, både offentliga och de i det dolda, tar inte på mig! Jag kommer att tala, fortsätta att säga vad jag tycker! Ni kan inte få tyst på mig!
Jag måste väl få GILLA CAROLINE AF UGGLAS!!!!!! 

Varsågoda! Lyssna o njut! Här är en version som jag vet att ni tvivlare kommer att älska!

 

;o)


Och för er som faktiskt inte tycker att jag är galen kommer här orginalet:

Sportlovsdagbok

Kategori: Allmänt

Lördag 28 februari


Jaha, då var vi på plats i Ottsjö då.... det var lite längre hit än jag trott och lägenheten är kanske inte i det allra bästa skicket. Men nu har jag städat o diskat in mig, så nu ska jag väl klara av att vara här ett tag ;o)

En liten kaffetår på trappan i solskenet var helrätt!

Middag och melodifestival avverkat. Nu är det snart den stenhårda sängen som hägrar...Denna omgång av dessa skönsjungande individer var något bättre än de föregående omgångarna, tycker jag- Och bäst av dem alla var ------ Becker!! Kommer inte ihåg vad gruppen hette, men jag vet att jag verkligen gillar Johan!

Sen måste jag erkänna att en annan favorit var hon Malena, operasångerskan! Skithäftigt!!

Thorleifs, mina gamla barndomsidoler, var bara pinsamma...


Nu ska här sovas! Om det går, för Micke har eldat så det är som en bastu här....Söndag 1 mars


På morgonen åkte vi och dumpade Fredde o Marcus i backen och sen åkte vi runt och kollade litegrann. På eftermiddagen när vi hämtat hem trötta pojkar från backen hade Lena kommit hit med sina tre änglar. Vi (eller Lena var det väl) lagade mat, supergod kyckling i sås och ris till det.

Lite vin fick vi i oss också ;o) och hade en mysig kväll. Eldade gjorde vi så barna klagade på värmen!


Måndag 2 mars


Backen igen. Ganska fint väder!

Fredde, Daniel, Tobias och Marcus redo för pisterna


Många barn o liten stuga, men det är härligt med alla fyra tonårspojkar som låter precis likadant ;o)

Man vet inte vem som ropar eller pratar, de har en så härligt sprucken stämma. När det ropas "mamma" är det bara att svara - både för mig o Lena - nån av oss ropar de ju på!

Åsså Elina, hon myser mest med Ozzy hon och tittar på Highschool musical (tror jag det heter....)!


Jag o Lena tar det lugnt och slappar.....eller jag iallfall :o) Lena hon lagar mat och diskar för brinnande livet. Hur ska det gå när hon åker hem?? Snacka om att jag känner mig bortskämd eller med ett annat ord: SLÖ!


Tisdag 3 mars


Kanonväder!! Me like! Varit i Trillevallen hela dagen och njutit av vädret.


Jag o Lena myser i solen

Korvgrillning på lunchmenyn och rester till middag, men det var jäkligt goda rester vill jag påpeka!!
Lena tog sen sina barn och åkte hem till Torvalla.

Nu ligger jag i soffan och gluttar på TV, saknar internet och tycker att det är lite trist att vara ensam... Ja, jag har ju Fredde, Marcus och Ozzy....men ingen vuxen att umgås med. Känns lite tråkigt och ensamt och ledsamt. Säger som Sverker Olofsson skulle sagt : Ska det va så här?


Klok man!

Äsch nu får det vara slut med att tycka synd om mig själv, så jag tar den ultimata verklighetsflykten till nya breddgrader - jag tar å tittar på Glamour ;o) Där har alla det betydligt värre än vad jag har! Skönt!!


Onsdag 4 mars


Jag var uppe med tuppen - eller så kan man säga att Ozzy väckte mig tidigt som fan.... Ut på promenad och sen lite frukost. Inget vidare väder är det så jag lät pojkarna sova. När de väl vaknade ville det ta det lugnt idag och slappa här i stugvärmen. Framåt 13-tiden hade de ledsnat på det så jag skjutsade dem till backen. Jag o Ozzy stannande kvar och fördrev tiden, men kallt som fanken var det....

När klockan äntligen blev 16 och backarna stängde var jag ganska stelfrusen..... skönt att komma tillbaka och få elda litegrann :o)

Middag, TV och sen bingen. Strömavbrott var planerat mellan 23 - 06, och de höll vad de lovat! Becksvart blev det....hu hu, och jag drömde mardrömmar....


Marcus ber bordsbön innan maten ;o) Fredde vräker i sig!

Torsdag 5 mars


Vaknade till stormvindarnas tjut utanför fönstren....eller var det en massa skotrar som körde förbi???!!! Ja, ett himla liv var det iallafall. Upp, ut med hund och sen frukost - alltså ingen skillnad mot alla andra dagar ;o)

Fick upp gossarna i bra tid, skjutsade de till backen vid 10.30 och åkte sen tillbaka till vår tillfälliga bostad. Jag och Ozzy lekte i snön och slappade i solskenet. Jag gjorde mig en liten skön sittplats på bron, de e mumma för själen det!


Hämtade två slutkörda slalomåkare vid 15-tiden. Gjorde pizza till middag och nu sitter jag här i soffan och ÖNSKAR ATT JAG HADE TILLGÅNG TILL INTERNET!!!!!!!

TV finns det åtminstone, hela 2 tum stor..... eller inte mycket större iallafall. Har den ca 40 cm från ögonen och ändå kan det vara svårt att se alla detaljer ;o)

Micke dök upp framåt kvällskvisten, trevligt med sällskap!

Ett glas svin, lite TV och sen sov jag gott!


Fredag 6 mars


Mulet :o( Blev en sväng till Åre, kollade i affärer. Passade även på att skrämma livet ur mig själv - Jag provade baddräkter. Ojojoj, säger jag bara! Vilken lekamen.....den går inte av för hackor! Hur i helvete har jag lyckats bli så här tjock?? Vem fan stoppar i mig godis och chips på nätterna när jag sover? Och tvingar mig att skippa träning varje dag?? Jag vet inte vem det är, men när jag får tag på den....då jäsingen!


När vi kom tillbaka till Ottsjö blev det lite tacos och Så ska det låta. Kul program tycker jag! Programmet blev absolut inte sämre när de bytte programledare :o) det kanske blir samma med På spåret?!?!

Kollade också på slutet på Let's dance och upprörs över hur Niclas kan åka ut och Elisabeth få stanna! Äsch, ingen mening att hetsa upp sig....

Nu ska jag sova, imorrn ska det städas och packas och åkas hem :o) Ska bli skönt!!