lugnistormen

Valborg

Kategori: Allmänt

Vaknade i morse och kände mig inte riktigt på G, men chefen ringde och de hade inte fått in nån vikarie för mig.....så det var bara att gå och jobba de. Jag undvek att vara med de boende och hade mer utetjänst. Åkte och handlade, hämtade medicin, matlådor och städade litegrann. När klockan var 15.00, och de andra som ska jobba ikväll kom, var jag trött och sleten.


De var så snälla så de skickade hem mig då :o) Tack ska ni ha!!

Nu har jag slappat på soffan i några timmar och känner mig i lite bättre form, men inte helt kry. Lena S som skulle bjuda Fredde på middag ikväll förbarmade sig även över mig, så jag får mat jag med!! Skönt att slippa kliva upp och fixa i köket, tack tack Lena! Ska ta mig en dusch och försöka hasa mig bort till Lena. Sen blir det en tidig kväll rätt ner i bingen!

Ingen majbrasa för mig, hoppas att ni andra får se nån eld iallafall!
 
Jag tycker att det är ganska mysigt att stå och titta på elden och höra hur det knastrar och knäpper, samtidigt som jag har en väldig respekt för eld överhuvudtaget.
Ville egentligen bara göra ett litet inlägg för att önska er allihopa

Inaktiv och ur funktion

Kategori: Allmänt

Som ni säkert märkt är jag väldigt inaktiv här på bloggen. Orsak till det är att orken tryter :o(
Jag är så trött så trött.....
Mitt nya jobb suger verkligen musten ur mig, känns som all energi går åt när jag jobbar och när jag är ledig sover jag bara - ändå är jag inte pigg när jag ska tillbaka och jobba igen. Vad göra????

Jag har även ett uppdrag som kontaktperson åt en tjej, och om jag eventuellt har några som helst krafter kvar efter jobbet så tar hon dem. Kvinnojouren finns det ingen ork kvar till och inte heller till mig själv, Har inte varit och badat på flera veckor heller. Jag hade iochförsig jour på kvinnojouren från torsdag till måndag. Även om ingen ringde så är det en anspänning och ett måste. Funderar på om jag ska lägga mitt engagemang på hyllan ett tag, för att försöka få tillbaka lite kraft och energi. Tyvärr så är det så få som är aktiva kvinnojourskvinnor, så det kommer att bli ännu mer jobb på de som blir kvar. Jag ska fundera på det ett tag.....
Om jag säger upp mitt uppdrag som kontaktåerson så blir tjejen ensam....och det vill jag inte, det skulle bli för mycket för henne......

Nä fy vad jag klagar! Jag vet ju att det bara är jag själv som kan ändra något, att det är mitt eget ansvar! Och jag har faktiskt tagit tag i delar av det -jag har berättat för min gamla chef att jag vill komma tillbaka, jag har pratat med socialtjänsten om att mitt kontaktpersonuppdrag måste hållas till en träff i veckan (har även pratat med tjejen om det) och jag har bestämt mig för att gå på vattenjympa på lördag! Nu ska jag bara prata med "nychefen", vara bestämd mot kontaktpersonen och hålla mina gränssättningar samt ta mig iväg på lördagmorgon till badet.

Känner mig även lite krasslig, ont i halsen och huvet. Tror att jag lättare blir sjuk när jag är så här slutkörd, så även det kommer att bli bättre när jag drar ner på tempot litegrann.

Egentligen har jag jättemycket att berätta och massa bilder jag vill visa, men jag orkar som sagt inte just nu. I morgon jobbar jag från 10 till 21, så jag antar att jaga bara kommer att hasa mig hem till dusch och sen säng.....fast jag hoppas att jag kommer att skutta hem till dusch och sen till Lena för ett glas vin!! OM jag tänker positivt blir det kanske så...eller??!!

Så nu vänder jag på den här negativa, nedåtgående spiralen!!
Här ska tänkas positivt, i nya banor och se framtiden med rosa glasögon!!

Har äntligen köpt nytt batteri till min stegräknare idag :o) så från i morgon ska här räknas steg! Ska banne mig ta minst 10 000 steg om dagen!!
Jag ska studsa upp ur sängen och göra ett fantastiskt jobb i morgon! Sen ska jag skynda mig hem, ta en dusch och slänga ner en vinpava i cykelkorgen och cykla bort till Lena och ha en jättetrevlig kväll!
Visst låter väl det bättre??
NU ska jag gå ner till min lilla garderob och lägga mig och sova i min sköna säng och hoppas att jag är frisk i morgon när jag vaknar! Natti natti ZZzzzzzZZZzzzzzzzzzz

Och det är 26 dagar kvar

Solen har varit här och hälsat på i helgen

Kategori: Allmänt

Åhhh, vilket  underbart väder det varit i helgen :o) Har knappt varit inomhus och absolut inte haft en tanke på min lilla dator. Men nu är det söndagkväll, min lediga helg är snart över och i morgon börjar ytterligare en arbetsvecka.

Fredagkväll tillbringade jag med mig själv hemma i soffan, tittade på Så ska det låta och Singing Bee.
Fasen vad jag tycker att Caroline af Ugglas är häftig!! Cool brutta de!

Lördag morgon - upp tidigt, rasta jycke, fixa fika, leta reda på solstolar och packa ryggan. Sen drog jag, Lena och Ozzy till Andersön. 

Där låg vi i varsin solstol och bara mös hela långa dagen.


Vi fikade litegrann med, men det var det mest ansträngande vi gjorde.

Väl hemma så fixade jag o Micke, som kom på besök, en supergod Kreolsk gryta som vi mumsade på till midddag. Sen blev det Robinson och jag knoppade in i soffan rätt tidigt.

Söndagen började jag med en intensiv och lång promenad på Frösön med en tjej som jag är kontaktkompis åt. Hon gick väldigt fort så jag hade lite problem att hänga med, låg typ fyra steg efter hela tiden. Jag kom aldrig ikapp heller ,hur mycket jag än ansträngde mig. Jag tog fan i så jag fick blodsmak i munnen ;o) jaja, jag fick röra på mig iallafall, och det behöver jag sannerligen!
Våren hade kommit riktigt långt längst där uppe på ön, blåsipporna blommade och det såg så härligt ut. I Torvalla har ju precis tussilagon hittat upp ur snön.

Härliga blommor


Utsikt mot Östersund från Frösön.


Och snön i slalombacken är snart borta :o)

Efter den raska promenaden satt jag och mös på balkongen i solen. Åt en kycklingsallad och hade en slö eftermiddag.

Nu måste jag bara komma igång med träningen igen.....och ätningen....Ja, jag ska inte komma igång att äta, för det klarar jag så bra så. Jag ska komma igång att äta rätt....igen.
Är så himla trött nuförtiden och det hjälper inte att sova mer, det har jag försökt. Jag tror på att röra på mig mer och äta rätt.
LIgger nu i soffan och gluttar på tv, skriver här och dreglar efter en chokladkaka som ligger på bordet.... Vill äta den men vill inte .... Nä nu blir det snart nattinatti..... den sover syndar inte ;o)

Ja just ja.... 30 dagar kvar, tjohooo 

Cykel-tur

Kategori: Allmänt

Nån gång mellan fredag eftermiddag 15.00 till lördag eftermiddag kl. 16.00, förra helgen, var det någon/några som tog sig en olovandes cykletur med min cykel! Eller Chrilles cykel kanske det är..... det är iallafall en damcykel. Ggrrrrrrrrr, vad arg jag blev. Nästan mer på mig själv än på tjuven.
Den stod utanför vår dörr, olåst. Hur dum får man bli???
På fredag förmiddag tänkte jag att jag kanske skulle ha flyttat upp den på bron, men det gjorde jag inte eftersom jag skulle sätta på låset. Hittade inte låset direkt, så jag struntade i det med. Åkte en sväng på Jula, stod där och höll i ett nytt lås men bestämde mig för att inte köpa det, eftersom jag ju hade ett lås hemma....nånstans,
Stack iväg på jobbet på eftermiddagen och kom hem ett dygn senare och var då en cykel fattigare! Så kan det gå!

Cykeln är köpt begagnad för två år sen av en tjej som hade haft den i 2 månader, hon tyckte den var för tung och klumpig. Jag vet att jag fick kvitto och papper med ramnummer och sånt, men självklart hittade jag inte ett enda papper angående den här cykeln. Normalt har jag ordning på alla papper och kvitton, men självklart har nån tomte ätit upp just de här.
Alltså ingen mening att göra nån polisanmälan.....bara att acceptera att jag köpt cykel för flera tusen åt nån annan och se det som lärdomspengar. Surt sa räven!

I morse vaknade jag och tänkte att " Nä, jag ska åtminstone prata med polisen". Sagt och gjort, jag åkte ner för att göra en anmälan ändå. Och då helt plötsligt där innanför dörren på polisstationen står den, min cykel!! Gissa om jag blev glad!! Det var en tjej som hade lämnat in den, hade hittat den i Ängsmon!! Tack tack tack till dig tjejen!! Hon ville ha en hittelön som hon givetvis fick!!
Det kallar jag cykel-tur!!
Nu gäller det bara att hitta nån med stor bil som kan hämta hem den åt mig!!


Och låset.....har jag inte hittat igen eller köpt nytt ännu. Så den står kanske säkrast kvar hos polisen ;o)

Födelsedagar på moln

Kategori: Allmänt

Onsdag.....och jag är fortfarande skittrött efter helgens jobb. Var ju ledig i måndags, men med en massa trista "måsten" och roliga "vill" så blev det en fullspäckad dag och sen kväll då med. Alltså ingen vila på den lediga dagen och nu är det långa arbetsdagar igen. Ser verkligen fram emot att vara ledig i helgen, tre härliga dagar!!


Måndag ja, det var då jag blev fyrtiotre. Hade det jättemysigt och trevligt med en massa besök o fika! Fick blommor och presenter och mail o sms o telefonsamtal o hälsningar på Facebook!! Jisses, man kunde nästan tro att jag fyllde jämnt! 
Tack så jättemycket allihopa!! 

Nu ligger jag i soffan och har ont i huvet o magen :o( inge vidare..... och har ingen lust att gå på jobbet heller. Har P-möte 12-15 och sen jobbar jag till 21 ikväll. Det känns inte riktigt bra på den här arbetsplatsen. Kan inte förklara varför egentligen eftersom de flesta är trevliga, men det är något som gör att jag upplever det som ganska obehagligt. Jaja, vi får se hur det blir. Jag har bestämt mig för att bestämma mig (!), under Kreta-resan, hur jag ska göra. Alltså om jag ska stanna eller gå tillbaka till Västfjället. Kan ju inte kasta in handduken än, vill ge detta en chans.


                               Ååååååå nu är det bara 34 dagar kvar.


Måste erkänna att jag varenda dag går in på AMS och kollar på jobb NÅNANNANSTANS, likaså kollar jag in vad det finns för bostäder. Har kollat av Sundsvall, Nyköping, Stockholm och Uppsala för tillfället. Jag vill verkligen göra nåt annat. Förstår inte vad det är med mig, men det känns som en förändring är ett måste.
Vill ju inte dra upp barnen,eller Fredde är det väl som vill vara kvar, så att det inte blir bra för honom. Men samtidigt vill jag så gärna själv ha en förändring, göra något annat, se något annat, ge mig själv andra möjligheter. Jag får väl vänta några år till så kanske det inte är lika känsligt för Fredde och då kanske han rent av vill :o)
Jag kanske kan åka till Thailand som volontär några månader iallafall?!?!? Har funderat på det med, ska ni veta ;o)

Apropå fördelsedag..... idag skulle min mamma ha fyllt år, massor av år...... hmmmmm 82 stycken faktiskt! Oj oj!! Så jag säger Grattis till dig mor, där uppe i himlen!
Igår skulle min "moster" Ulla fyllt, hur många vet jag inte riktigt. Den 18 april skulle Bertil ha blivit 77 tror jag. Grattis till er allihopa, hoppas ni har/hade ett hejdundrande kalas där uppe bland molnen!!
Och ni får gärna komma o spöka lite för mig! Ni är såååå välkomna!

Näpp, nu är Lena på ingång för en liten morronkaffepratstund :o) Det ska bli kul!
Tjingeling på ett tag!



20 april 2009

Kategori: Allmänt

Ja, då var man här då..... 20 april.
Våren verkar vara här iallafall, har sett tussilago till och med i Torvalla!! Tror faktiskt inte att det finns någon finare blomma än just tussilago! Detta just för att den för mig symboliserar vår, sol, värme, tro och hopp om något vackrare och skönare.


Har jobbat hela helgen, så jag är ganska trött. Har alltså gjort cirkus 36 timmar i helgen...... Pust o stön!
Ledig idag, men i morrn är det dags igen. Jobbar tisdag - torsdag, sen är jag ledig till måndag klockan 15.
Helgen har varit okej, vi har varit ute på lite utflykter med de boende och bland annat grillat korv. Jag har jobbat med C och P. Det var första gången jag jobbade med P, och hon är verkligen lättsam och trevlig så det gick som en dans!
En av de boende fyllde år i går så det blev kalas också. Härligt att se hans lycka och glädje över att fylla år, 61 år!

Ja, just det : Hipp hipp hurra, idag är det min födelsedag!!

Jag fyller inga 61 men däremot 43.... fy vad gammal jag börjar bli! Och inte vet jag vad jag vill bli när jag blir stor heller..... Måste fundera över det och försöka komma på nåt bra :o)

Idag har jag, som vanligt, en del måsten....
 

Tittar i kalendernoch ser att jag ska vara på bibblan klockan 10. Har ett uppdrag som kontaktperson åt en tjej och vi ska träffas och prata litegrann.
Sen måste jag väl försöka hinna hem och baka lite och kanske försöka hinna städa undan  innan mina gäster kommer. Ja, jag och grabbarna ska väl äta nåt med..... 
Handla måste jag göra med ju  .

Dags att dra med andra ord!

BTW, det är nu endast 36 dagar kvar :o)

39 dagar kvar....

Kategori: Allmänt

    tills jag ligger där i solstolen och bara göttar mig :o) Ska bli härligt!

Vem vet, jag kanske dristar mig till att leka lite sönerna på stranden med.....men bara kanske!   

Men nu är det arbete som gäller. Har haft ett antal hel- o halvlediga dagar nu och det har varit jätteskönt! Nu kommer jag att jobba i exakt 25 timmar i sträck....känns svettigt! Sen på söndagen är det ett pass på 12 timmar. Pust!

Måndag är jag ledig och då hoppas jag att jag får lite främmande :o)

Micke ska ta hand om min bil nu i helgen så jag hoppas den där står hel och med nya däck på måndag.


See ya!

Bokat, klart och betalt!

Kategori: Allmänt

Nu haglar inläggen... ;o) men jag har ju lite jag vill berätta...

I några dagar har jag och Fredde pratat om att vi ska åka nånstans.

Han vill till London och eftersom jag aldrig varit där så skulle det vara kul. Hittade resa o hotell till överkomligt pris, men eftersom vi bor i Lapphelvetet måste man ju ta sig härifrån till flygen också.... Det blir dyrt, det tar tid och det finns fan inga flyg eller tåg som passar.

Varför bor jag här?????? Jag måste ju vara riktigt dum! Ja, jag tappade alltså sugen helt o hållet.... skiter i att åka nånstans..... vi flyttar istället..... jäkla pissÖstersund....

Men sen när jag öppnade min maillåda fick jag se ett litet mail från Ving, de hade lite erbjudanden på charterresor nu under försommaren. Jag kollade litegrann sådär med halv öga och pekfingervalsande med ena handen....
Till min stora glädje hittade jag en resa som jag ville åka på och får dessutom med mig båda mina söner!!
Det blev inte London, inte denna gången, men det blir Kreta och solsemester!!
Åhhhhh, vad det ska bli skönt!!

Nu börjar nedräkningen........ 40 dagar kvar!!!

Me like!!

Popcorn

Kategori: Allmänt

Var på Dollars häromveckan och inhandlade en popcornskål. Ååååhhh vad jag har velat ha en sån!! och nu äntligen köpte jag en!! ;o)

Snygg va?

Väl hemma och sugen på popcorn bad jag Fredde poppa lite. Vi körde microvarianten. Han frågade "hur länge?" och jag svarade " tills det slutar poppa".
Det var inte tydligt nog...... När han kom med skålen såg jag att det steg upp rök ur den. Fredde gjorde världens grimaser och sa att det luktade skit. Äsch, sa jag, hit med skålen, det blev säkert bra.
När jag tittar ner i skålen ser jag att det glöder och pyr, springer in i köket och vräker ner skiten i slasken och spolar vatten.....
Resultatet:

Inte så najs....

Nu är pojken upplärd i den ädla konsten popcornspoppning så det kommer inte att bli fler såna här missöden.
Skålen är invigd och jag är nöjd o glad!

Rosa då o nu

Kategori: Allmänt

Jag har sagt det förr och säger det igen; jag gillar Facebook!! Fick ju kontakt med Rosemarie igen efter typ 100 år, hur kul som helst!!
Hon fyllde 43 år häromdagen, GRATTIS GRATTIS!!! och jag fyller några små år jag med snart, så igår var vi ut och käkade litegrann och firade oss! Det var mysigt och gott!
Men tyvärr var Rosa tvungen att åka hem till Bräcke igen redan på kvällen, så det blev ingen långsittare. Men det har vi sagt att vi ska ta igen, kanske redan till helgen :o)

Tänkte visa en liten bild på Rosa från tidigt 80-tal.....

Hehe, vilken donna!!

Och här kommer en möööörk bild tagen med en dåligt mobilkamera från igårkväll.

Rosa ser inte ut att ha blivit den dag äldre men om man tittar riktigt noga på mig kan man ana en dubbelhaka och en del ålderstecken....... Hhmmmm, måste fan lämna in mobilen på lagning, det är ju nåt fel på den.....

Nån som vet vad jag gjorde häromdan?

Kategori: Allmänt



Jajjamen! Jag gjorde kärran vårfin! Iallafall utvändigt.....måste ta den invändigt åxå så den blir glader!

Påsken från början till slut

Kategori: Allmänt

Ja, då var man hemma igen, påsken är över och allt är som vanligt!

Men jag har haft en väldigt bra påsk!  Lite trist att inte vara med barna hela påsken, men jag har haft annat trevligt sällskap.

Fredagen hemma bjöd på sol, god mat och lite vin. Jag, pojkarna och Micke åt god älgstek med potatisgratäng! Mumsfillibabba

Jag träffade min första fluga för året; Välkommen till Torvalla lilla vän!

Ser du flugan som spatserar omkring på mitt balkongräcke?

Lördagmorgon blev det till att kliva upp tidigt för att packa lillkärran och sen dra mot fjällen. Fick sällskap av Vera och Sunny också. Vera är en vän och Sunny är den där lilla svarta pudeln jag brukar dras med ;o)

Sunny vilar

Solen sken och det var helt underbart när vi kom till Duved. Värdparet var ute i backarna och kom inte hem förrän sent på eftermiddagen.....men vad gjorde det?? Det fanns ju allt jag behövde: sol sol och sol!!
Johan, Elin och Jonas var på plats och tog emot oss på soldäcket, och där satt vi sen tills det var dags att husera i köket inför middagen.

Det blev sen en tidig kväll för mig då jag var väldigt trött. Jag tror inte att det vara nån som satt uppe speciellt länge faktiskt.
Söndagmorgon och äggmålning stod på agendan.


Själv körde jag med äggvästar som man trädde på ägget vilket man sen doppade i kokade vatten i 3 sekunder. Snyggt och enkelt, sörru! 
Sen blev det skidtur till Lillåstugan, för att där smaska på en våffla.


Det var bara Jonas som hade stålars så det blev en dyr skidtur för honom..... 55 kr x 7 
Tack för det Jonas!!

Och för att vara väldigt tydlig; NEJ, jag åkte inte skidor, jag promenerade dit tillsammans med Anki och jyckarna.
Det var en jobbig promenad, tillochmed Ozzy blev väldigt trött...


På väg tillbaka till bilarna började det att regna litegrann. det gav med sig när vi kom till Duved så då blev det korvgrillning på baksidan. Pojkarna Ekdahl stod för grillningen.....eller Henrik grillade till sig och Johan till alla andra ;o)


Servering och dukning var kanske inte den smakfullaste.....inte för mig iallafall, jag avskyr ju fötter...

Men va fasen, korven var god och jag var hungrig så det slank i!

På kvällen blev det restaurangbesök. Hade inte med mig nån kamera dit :o(
Vi hade bokat bord på nåt ställe som hette typ Fjällgårdspuben.... eller nåt liknaden iallafall.
God mat och gott vin, mycket trevligt sällskap på det. Vi hade en superrolig kväll!
Jag åt röding = mums mums!

Måndagmorgon kom med mulet väder. När det började att ösregna och hagla insåg jag att det var dags för mig att åka så de andra kunde få lite sol. Jag är en sån som drar med mig regnet dit jag åker, ska berätta om det en annan dag! Jag har verkligen lyckats få det att regna där man minst väntade det ;o)

Kom hem vid 14-tiden och sen var det bara att dra till arbetet som började 15.
Ja, på den vägen är det..... hemma igen och nu är det jobb o jobb igen.

Men det här var min påsk i några ord och några bilder, lite komprimerad men ändå.

Vi drar till fjällen....

Kategori: Allmänt

Ozzy och jag drar till Duved och kommer hem igen på måndag. Där ha rjag inte tillgång till internet så jag uppdaterar när jag är hemma igen!!
Glad påsk och ha det så himla gött! De ska jag!

En lååååång fredag

Kategori: Allmänt

Uppe med tuppen! Ja, det ska man väl vara så här i påsktider ;o) eller hur?

Vaknade klockan sju, kuckelikuuuu!
Då var jag himla trött ska jag säga..... Sovit som en speedad duracell-kanin = inte alls! Har det inte varit konstiga ljud, så har det varit okonstiga ljud. Vridit och vänt mig, snurrat och roterat, klivit upp, gått omkring, druckit vatten, lyssnat.... ja, så har det hållit på HELA natten. Somnade såklart till vid 5.30, skittrött.....för att sen vakna av alarmet klockan 7.
Jippi!!
Men bara att kliva upp och göra det jag var där för! Jobbade på till klockan 10, sen fick jag gå hem.

Nu är jag nyduschad, nyäten och redo för en lång härlig fredag. Jag hoppas verkligen att dagen håller vad den lovar - att den är lång alltså! Det är så fint väder så den här dagen kan gärna få vara i 48 timmar :o)

Ikväll blir det lite påskmiddag med pojkarna, sen i morrn tar jag med mig Ozzy och åker till Duveds Château Ekdahl.
Det ska bli skönt! Fredde drar till Mats och Chrille klarar sig själv....skulle jag tro;o)

Nä, nu ska jag ut i solen!!
Ha det gött!

Natten är på ingång....

Kategori: Allmänt

...och här sittter jag nu, alldeles ensam. Ja, det finns ett antal "brukare" runt om som jag är här för att hjälpa, men de flesta ligger nog nu. Jag måste dock hålla mig vaken o upprätt till 22.30 typ, för att då ta sista rundan och kolla att de har det bra, ligger och har släckt ned o låst dörrarna. Jag som är så jäkla mörkrädd!!!! Fattar inte hur jag ska fixa det.....
Kanske är de gula påsk-spökena snällare än de vanliga vita????


Har bäddat joursängen nu iallafall. Och jag får ligga i nyinköpta, nytvättade lakan. Det fanns inte så mycket här och ingen verkade ha nån "lust" att hjälpa mig att finna några sängkläder...så jag sa till chefen att då åker jag hem och sover då!!

Det tog visst skruv för då hivade hon åt mig ett kreditkort och bad mig åka och handla!
Och jag shoppade :o)

Personalen här är jättesnälla och trevliga MEN (känner mig som han i juryn på Let´s dance) de har inte varit specieillt duktiga på att ta hand om en nyanställd..... Tur att jag har förmågan att fråga själv, annars skulle jag inte ha vetat mycket om hur det fungerar här inte. Men, återigen, de är väldigt trevliga  och alla har inte varit kassa på att introducera mig i arbetet!

Och vet ni vad? Jag har fått min första påskpuss!!! I telefon av Lena, min kompis :o) Det blev nog lite fel, hon körde nog på av bara farten som när hon pratar med sin Mattias......men jag blev glad!! Tack för den!

Det blir ju inte så många pussar för mig nuförtiden....om man inte räknar de få jag lyckas stjäla från barna eller de som Ozzy laddar av på hakan med sin tunga när han kommer åt.....

Så en påskpuss tar jag gärna emot, även per telefon :o)


En massa påskpussar till er alla!!! Puss puss

Skärtorsdag

Kategori: Allmänt

Glad Påsk!!



Idag är det skärtorsdag! Jag trodde att det namnet på dagen kom av färgen skär.... Fråga mig inte varför den färgen skulle ha med påsken att göra, men det kändes mer logiskt än att det kommer av "skära" som tydligen förut betydde "rena". De menar att det syftar på att Jesus tvättade lärjungarnas fötter före deras sista måltid.
Hallå!!! Jag tycker att man ska tvätta fötterna varje dag jag!!!

Jag gillar ju påsk men hatar fötter!! Varför måste då min härliga lilla påsk ha med äckliga fötter att göra??? Jag bara undrar!? Och sen undrar jag varför jag var tvungen att ta reda på det.... varför måste jag alltid veta allt?

Fick förresten en äcklig bild för ett bra tag sen....ska se om jag har den kvar.

Jodå, den som spar hon har.....

.....en massa äckligt kvar.....Bläääääh!!!

Hemma har vi pyntat litegrann, inget överdrivet bara lite blommor, ris med dun och några söta kycklingar.
Försökte hitta rött påskdun....men där gick jag bet. Det kanske inte direkt är en påskfärg, men hade varit snyggt hemma hos mig!

Idag börjar jag att jobba 15 och jobbar sen natten tills i morrnbitti klockan 10. Hoppas att det går bra. Det är min första natt på det här nya stället..... Jag känner mig inte hemma där så det kommer att bli svårt att sova.....

Men nu ska jag dra till Lillänge och handla lite innan alla andra kommer dit. Skulle inte förvåna mig om alla andra tänker precis likadant ;o)

Ha det gott så ses vi på Blåkulla!!

Våren som kom av sig....

Kategori: Allmänt

Jag tror jag varit väldigt tydlig med att jag INTE gillar vintern.....
Igår var det fantastiskt väder, solen sken och snön smälte.

Men idag......


Fy fabian vad tråkigt!!


Det snöar och är grått o trist!
Fy fy fy fy

Sabina

Kategori: Allmänt

På söndagen var Sabina, gullegumman, hit!! Jag mådde som sagt inge vidare så Maria vågade inte komma in....men Sabina hon kom till faster hon!
Jag låg som en padda i soffan och pratade med Sabina tills jag inte orkade längre, då kröp jag in i min garderob och lät kusinerna få umgås själva. De beställde pizza och tittade på film.

Senare på kvällen kom Maria tillbaka och hämtade Sabina, de skulle åka vidare till Orsa och Furuvik!!

Jättetråkigt att vi inte kunde träffas på riktigt och prata och fika :o(
Men som jag förstått det kommer det ätt bli fler besök till Jämtland!! så vi kommer att ses mer framöver!!
Jag = jätteglad för det!!!!

Puss puss

Konstig helg i Rörön

Kategori: Allmänt


I fredags åkte alltså jag och Fredde till Rörön för att hälsa på Marie. Hon är min äldsta vän, om man räknar till hur länge vi varit vänner alltså ;o), och hon är även Freddes gudmor.


Här spelar de TV-spel och Mimmi passar på att kramas lite med.

På fredagen åt vi gott och pratade och skrattade och hade det bara myspys.
Lördagmorgon kom, och då var det inte lika mycket myspys vill jag lova!
Jag trodde att det flyttat in ett gäng arga snickare i mitt huvud.....och några karuseller i min mage. Fy hundan!
Ok, till en början, ca 2 timmar, trodde jag att det var kasst vin vi druckit på kvällen.....Men när klockan började närma sig eftermiddag och sen kväll och jag bara kastade upp en massa så insåg jag att inte ens Mia kan bli så kass av taskigt rödtjut!


Fredde och Mimmi gick ut på sjön och fiskade och jag låg i bingen och ..... ja, det förstår ni nog vid det här laget ;o)
De hade nog en bra och mysig lördag utan mig, vilket jag tycker är jättekul :o) De träffas inte så ofta. Fredde fick fisk och sol och trevlig tid med sin gudmor.

Söndag kom....inge bättre :o( Fick ringa in hämtning från Östersund, behövde ju någon som skjutsade dit en chaufför åt mig. Micke var snäll och tog med sig Chrille (Bra att han tagit körkort nu!!). De dök upp vid 11-tiden, jag ville bara hem!



Lämnade då Mimmi i hennes lila värld och åkte hem till min egen binge!

Fy vad det kändes trist att åka hem efter att bara legat där i sängen och mått tjyvens..... Vi får prova nån fler gång!! om du törs bjuda dit mig igen, vill säga....

Inge DollarStore blev det heller.....jag som skulle shoppa gardiner. Skit också!!

BTW, Marie smsade på måndagen och var inge vidare i magen hon heller..... Usch, nu har jag spridit smittan vidare....

Frisk???

Kategori: Allmänt


Ja, då är jag uppe på benen igen då.... men frisk??? Njaaa, det vet jag inte riktigt! Magsjukan är borta sen några dagar, men huvudvärken består.

Har varit ute med vovven nu och sitter och väntar på att kaffet ska bli klart, sen masar jag mig med koppen till soffan och gonar ner mig där en stund.

Jobb börjar klockan 12 och slutar 21....lång lång dag!  Men jag ska tillbringa den med två roliga gubbs så det går nog bra :o)

Ska föröska att uppdatera lite här vad som hänt de senaste.....5 dagarna. Det var alltså i fredags jag o Fredde åkte iväg till Svenstavik för att mysa och umgås med Marie....och jag blev sjuk. Trist trist :o(

Nu är kaffet klart! Dags att äta lite frukost.

Blääähhhh

Kategori: Allmänt

Jag spyr....

Återkommer när jag mår bättre....

Ok, jag ger mig....

Kategori: Allmänt

....lite humor var det :o)
Freddes kommentar var: ÄGD!!

RIngde och berättade det för Lena med, hon började nästan också att gråta innan jag kom till att det var ett skämt! Vi damer i 40-årsåldern är lite känsliga vi ;o)

Kan flina lite nu, men fan vad jag blev ledsen och orolig igår när Chrille ringde och drog igång sitt lilla 1-april-skämt !!

Nu är det ett helt år kvar....skönt! Jag är ganska godtrogen och kan luras till lite vad som helst jag.....

Nu är det iallafall en ny dag, ingen sol ute men förhoppningsvis blir det lite plusgrader så snön smälter.

Jag ska nu dra till frissan och få mig en frisyr och lite färg, sen blir det väl lite av varje innan jobb klockan 15.00.

Fick ett samtal av Sabina-gumsan igår och hon kom med glädjande beskedet att de kommer hit i helgen och hälsar på :o) Det ska bli såååå kul, det är alldeles för länge sen jag fick träffa er!! Puss puss

Grrrrrrrrrr

Kategori: Allmänt

Är egentligen för uppskakad för att skriva.....men försöker ändå!

När jag skulle till jobbet idag blev jag lite sen, så jag tog bilen. Christian kom senare på eftermiddagen och hämtade den för han och Henrik skulle åka till Thomas.

På min promenad hem från jobbet ringde mobilen, det var väl vid 21.15 och ringde från skyddat nummer.
Först är det alldeles tyst i luren.....sen utspelar sig följande samtal, typ:

Jag:        Ja, Mia.....
                Hallå??!!
Chrille:   Hej mamma, bli inte arg nu....
Jag:        Har du krockat?
Chrille:   Nej..... men....
Jag:        Vadå?
Chrille:   När jag hade hämtat upp Henke och vi skulle åka till Thomas så råkade jag köra för fort....
Jag:        Har du blivit tagen av polisen?
Chrille:   Ja......och...kan du komma och hämta mig.... jag får ju ínte köra nåt mer...
Jag:        Men va fan, Chrille....... Nä....Menar du allvar?
Chrille:   Ja, du måste komma och hämta mig...kan du det?
...
....

Jag sa INTE vad jag tänkte, ska jag säga.... Grabben tog körkort i onsdags, en vecka sedan,,,,
Mina ben skakade, min mage vändes ut och in och tårarna brände bakom ögonlocken....jag tror till och med att det snurrade en hel del i huvet.
Jag var precis hemma så jag lutade mig mot brevlådan för att inte svimma. Chrille fortsatte att prata o jag svarade, vet inte riktigt vad nån av oss sa.... Jag kände att jag blev så himla ledsen...
Samtalet fortsatte:

Jag:       Men hur ska jag kunna hämta dig? DU har ju bilen.
Chrille:  Du kanske kan ta en taxi?
Jag:       Jaaaa, vart är du då?
Chrille:  Just nu hos Thomas....

Här var jag tvungen att sätta mig ner ute på bron.... benen bar inte längre.

Jag:      Menar du att du har kört för fort, blivit tagen av polisen och nu inte har nåt körkort längre?
Chrille:  Ja.....
Jag:      Nä, fan nu börjar jag att gråta.....
Chrille: Då säger jag så här då, mamma: April april.....

Jag:     Va? Skämtar du?
Chrille: Hahahaha, jag har ju inte lurat nån idag och visste att det här skulle gå hem! Henke håller på att dö av skratt!!

Jag skrattade INTE, jag tror att jag skrek nåt....som även grannarna hörde då det var på väg ut precis samtidigt.... Kan sluta med att jag blir anmäld för nåt som har att göra med "användande av väldigt fula ord till sin son".

Jäkla unge!!!!!!!! Jag är fortfarande alldeles knäckt.....och Henke ska också få smaka på mattpiskan!
Just nu kan jag inte tycka att det var roligt....men kanske i morrn när benen slutat skaka och magen har lugnat ner sig.

Nu hoppas jag bara att klockan ska bli 00.01 så att det är slut på den här dagen......

Dessutom hade de mage att spela in hela samtalet..... 


30-årskalas

Kategori: Allmänt

Blev så glad när jag läste Aftonbladet idag :o) 
Där stod det att jag inte ska gå ner i vikt för då blir jag gammal! För varje klädstorlek man går ner så åldras man 4 år!!  Jag vill inte bli nå äldre, så här ska inte bantas!!

MEN......
jag antar att då gäller även det motsatta - att för varje klädstorlek man går upp så blir man 4 år yngre!!
Jag är sååååå glad!!! Fattar ni vad det betyder???

Välkommen på mitt 30-årskalas!!!!  *Ska genast börja planera och skicka inbjudningar*

Det ska bli jättekul.
Sist jag fyllde 30 så hade jag precis fått barn, så jag ammade och var ganska trött... Men den här gången då blir det klackarna i taket! Det är inte alla som får göra om sin 30-årsdag.....13 år efteråt! Tjooohoooo!!!

1 april

Kategori: Allmänt



Ja, just det! Hur kunde jag missa att det är 1 april idag!! Ojojoj, nu gäller det att vara på sin vakt, man vet aldrig vad som är sant eller inte en sån här dag.....



Se upp var ni går, var ni sätter er, vad ni tror på, vad ni äter.....



Lita inte på nån!!


Ha en rolig dag!!!

Händer inte mycket nu.....

Kategori: Allmänt

Ja, det händer inte så mycket just nu.... förutom det vanliga med jobb, skola, mat, städ, tvätt och hundgörat. Vi är uppe tidigt på morgonen allihopa nuförtiden, och det tycker jag är roligt!!
Sönerna kanske inte direkt hoppar upp och sjunger en truddelutt....men men, de är uppe iallafall och klagar inte heller!!


Jag var på kvinnojourens årsmötet i måndagskväll, det var lite spännande.... det tror jag flera av oss tyckte. Det togs att beslut där som jag inte helt var med på, men det är ju majoriteten som bestämmer. Jag har också tyckt precis så i några år faktiskt, men har ändrat mig nu. Nu spelade ju det ingen roll då vi bara var tre stycken som tyckte som jag :o)
Jaja, det kanske var dags för en förändring, vad vet jag! Hpppas att det blir bra.
Jag blev omvald som styrelseledamot så nu sItter jag i styrelsen i två år till. På fredag är det planeringsdag på jouren, vi får se vad den ger....


Igårkväll blev det hamburgare till middag, mumselimums! Sen tittade jag på Den rätte för Rosing. Jag kan inte låta bli...vet inte varför. Det är ju sååå himla pinsamt och bedrövligt! Hur kan hon, som vill förändra hur vi ser på henne, gå ut i TV och leta efter en man som ska vara stabil och en förebild för hennes barn OCH välja en gosse som hon kunde vara mamma till???????  Hallå!!! Varför hjälper ingen henne?? Hon har vänner, ett helt film-team och en livs-coach bl.a med sig....och ingen säger nåt???? Snacka om att denna stackars Linda gräver sin grop djupare o djupare.... hon gräver en massa gropar, faktiskt,
Jag kan inte låta bli att titta, läsa hennes blogg fast att jag vet att jag inte borde göra det. Men jag tror att jag hoppas att det ska bli bra för henne och barnen en dag.....att nån tar tag i henne och ruskar litegrann. Jaja, det var iallafall skönt, och inte helt oväntat, att det inte blev nåt allvarlig med pojken. Hoppas att hon lugnar ned sig lite nu och försvinner från alla skvallerblaskor och annat skit.

Ha det gott!!