lugnistormen

Läs inte! Ett jävla trist, deprimerande och tråkigt inlägg!

Kategori:

Jag vet att det inte är så många som är här inne och läser. Jag har ju inte skrivit direkt mycket eller ofta de senaste åren, så det är klart att folk droppar av och sen glömmer bort att den härbloggen ens har funnits.
 
Därför kan jag skriva ett deppinlägg. Inte många som läser och tycker att jag ska sluta tycka synd om mig själv, fast det är inte det jag gör...egentligen ;)
 
Jag är så himla less på mitt blodtryck. Vet inte vad jag ska göra för att må bra :( Det är högt och ibland till o med skyhögt, trots att jag medicinerar.
 
I våras kände jag at jag blev mer o mer trött, orkade inget. Inte en gå till jobbet, vilket tar ca 3 minuter, utan att behöva vila. Ringde och bokade tid på HC. Där konstaterades att min puls låg på 42-50, alldeles för lågt. Och mitt blodtryck låg runt 150/100, vilket är alldeles för högt för en som även äter blodtryckssänkande medicin.
 
In med ytterligare en medicin. Åkte på semester till Sthlm, orkeslös och lite yr. Hamnade på SöS-akuten en kväll,med en puls på 49 och ett tryck på 216/124. Mådde inget vidare då :(
Den läkaren höjde då dosen av den nya medicinen och tyckte att jag skulle sluta med den gamla, som jag ätit i ett par år. Den medicinen var tydligen inget vidare för mig, då den ofta sänker  pulsen rejält. Sagt och gjort.
 
Började må bättre, och tlll slut så pass bra att jag faktiskt inte flåsade så fort jag rörde mig. Orkade till och med ta ett motionspass :)
 
Men nu förra veckan så började helvetet om igen...... Högt tryck, yr, illamående, svimningskänslor. Kom hem från jobbet i onsdags och tänkte att det kanske var dags att kolla trycket lite.  Det låg då på 181/123 och en puls på 59. 
Ringde HC på torsdag, fick komma direkt. Ytterligare en medicin insatt. Har bara ätit den i 3 dagar än, men inget är bättre, Jag har kvar alla symtom + domningar, tryck över halsen, en tyngdhetskänsla över huvudet.
Vafan är det som händer med mig?????? Jag bllir tokig!
 
Jag vill inte ha högt blodtryck. Vill inte vara yr, må illa, ha huvudvärk, ha hjärtklappning, ha en ökad risk för stroke och hjärtinfarkt - så därför äter jag dessa mediciner, som av nån jäkla anleldning har precis dessa biverkningar! Hur sjukt är inte det???? Vad ska jag göra??
 
Alla säger dessutom att övervikt ökar risken för högt blodtryck.....men vafan, jag går ju upp i vikt av dessa mediciner!!
Alla säger dessutom att man mår bättre av att motionera. Men jag kan ju inte göra det när jag är så yr, har svimningskänslor och inte kan andas!
 
Känner mig fast i en väldigt nedåtgående spiral som jag inte tar mig ur. Är snart helt desperat! Vet inte hur jag ska ta mig ur.
 
Jaja, det var skönt att skriva av sig. Även om inget blev bättre av det....men jag fick ur mig det iallafall.
Känner inte att jag har nån som orkar lyssna på mig, så då skriver jag här istället. Här, där inte många heller läser.
 
Over and out!
 
Dagens tryck :
151/100 med full medicinering! Jippi...eller inte :(
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: