lugnistormen

Glad & Kåt

Kategori: Allmänt



Ååååhhhh, idag är jag glad :) Det spritter i kroppen o pirrar i magen o munnen ler o tankarna fladdrar!
Underbara härliga känsla!
Tänk vad några nätters icke-sömn kan göra ;) Jag har sovit lite o dåligt några nätter och som ett brev på posten mår jag bra....kan det ha någon koppling? Är så förbaskat trött också, så jag hoppas den glada känslan finns kvar även efter en natt med god o lång sömn!
Det är bara att leva kvar i känslan och må gott så länge den varar :)) å det tänker jag göra o hoppas den varar länge!



Nåt som jag däremot inte hoppas varar så länge är Ozzys kulor! Fy fabian vad han är på :( Juckar i tomma luften, gnyr och gnäller. Har tydligen börjat "gråta" när ha är ensam, vilket aldrig hänt förut. Usch o fy vad jobbigt det är, både för mig o honom.
Han var mycket bättre när han var kemiskt kastrerad så nu har jag bestämt mig för att det får kosta! Ballarna ska bort! Helst NYSS!

Så kan det gå! Jag mår gott o Ozzy med....hans lilla glädje ska bort, men det hoppas jag verkligen inte att min ska!

Nu vila en sväng innan Anki o Milton kommer på kaffe!

Mixed feelings

Kategori: Allmänt

Vilka skumma känslor.....
Samtidigt som jag är glad och det pirrar i magen - så är jag ledsen och jättedeppig.

Konstigt!!

Laddar om

Kategori: Allmänt

Jaha, då är det slut på mina lediga dagar för den här gången.....
Laddar om för att jobba, börjar i eftermiddag kl. 15:00 och sen jobbar jag i princip oavbrutet (sover hemma två nätter)
tills på måndagmorgon kl. 9:00. Är oftast helt slut hela måndagen.....


                                                           
Det är tufft med dessa långhelger, och än mer tufft när jag inte mår bra.
I och för sig har jag inte ett fysiskt tungt jobb, men det är jobbigt att ha ont hemma i soffan....
så ni förstår att det är än mindre kul att ha ont på jobbet ;)
Mina kollegor (de flesta av dem...) är dock väldigt rara, så det brukar gå bra ändå!
Kvällens arbete är inte så betungande....mesta tiden kommer att bestå av myskväll med en av brukarna :)

Jag laddar också om för en ny månad :) Snart är det februari, och vi går definitivt mot ljusare tider! Me like
Idag är det flera +grader och jag är glad. Vårkänslor i magen och takdropp är en himla bra kombination!


                                                             
Köpte 2 buketter tulpaner igår.....har man ingen som ger en blommor så får man väl köpa dem själv. Köpte även nya ljusa gardiner till köket, som jag satte upp mellan kramperna. Nu är det vårlikt och fint i köket också. Älskar verkligen tulpaner.
Det måste vara de vackraste blommorna som finns!
                                              
Nu pratar de om IKEA på TV'n......hmmmm jag vill också till IKEA. Finns en del saker jag måste vill köpa nu!
Fick lära mig igår att man inte måste nåt..... så jag får väl försöka lära mig det då ;) Använda bör eller vill istället!
Å när jag ändå är i Sundsvall så kanske jag kan passa på att göra nåt annat trevligt med :))
Men inte idag då..... för nu ska vovve rastas och Mia duschas och sen jobbet skötas.

Ha en fin dag!



 

Igen.....

Kategori: Allmänt

Jaha, då är jag mitt i det "här" igen. Ont, mår illa, skallebank, kramper, trött, feber....och allt annat najs som hör till.
Ligger i sängen idag och önskar att nån kunde komma o skära upp magen på mig o ta bort det onda :(
Hoppas bara att jag slipper akuten-besök denna gång.



Nu är det slutet på januari - blivit lovad operation i början på april. Med den cykel som jag har så kan jag alltså bli tvungen att genomlida denna skit TRE gånger till innan jag får bli frisk.

Bara att härda ut...... Men måste nog hasa mig upp nu och knäcka en dos smärtstillande och sen åka på affären.


Men annars så mår jag ganska bra :)

Tänk vad lite som behövs för att man jag ska le och man jag ska känna sig mig lite varm! Det behövs inte mer än några rara ord i ett sms :)


Tänk på det! Det är lätt att glädja en annan människa. Det behövs inte presenter och blommor, ibland räcker ett enda litet snällt ord och ett leende!



Nu!

Kategori: Allmänt

Snälla Du

Kom och gör mig knäsvag

Fort går det

Kategori: Allmänt

Fasen vad de lediga dagarna går fort..... Svisch så är de förbi, liksom.
Gick av i torsdagsmorse och nu är det måndag och det känns som att det har gått typ 10 timmar sen jag var på jobbet sist.

I torsdags var jag och gratulerade rara vännen Lena Skyttberg på hennes 43-årsdag! Gott fika och trevligt var det!
I fredags fyllde ju älskade Fredde 15 år :) Då blev det skönsång av mig och Ozzy på morronen och sen på kvällen gick vi på Asia Wok och käkade. Gott och roligt!
I lördags var det tjejmiddag hemma hos Mia Jonsson. Jag & Mia & Lena S åt en trerätters och drack lite vin. Efter mat och dryck åkte vi ner på stan och hamnade på Captain Cook. Mycket roligt var det! Träffade även på en del annat trevligt folk :)
Söndag blev vilodag......lite huvudvärk, förstås. Det har jag ju jämt, så det är liksom default och med andra ord inget konstigt! Kanske att den bli lite mer envis o ihärdig efter lite sömn och mycke vin ;)

Ute så töar och regnar det :)) Me like!!! Fast jag vet ju att det inte är vår än, och att kyla o snö kommer att återvända med dunder o brak vilken dag som helst. Men jag njuter ändå lite nu och drömmer om vår o sol....mmmmmmm.... najs!

Nu ska jag på ett jobbmöte (10-12) och sen jobbar jag mellan 14.3-21.00. Så det är väl bara att dra på sig paltorna och halka iväg. Ha en finfin dag alla!!

Oj, höll på att glömma.....
Grattis grattis fina vännen Lena Hammarfjäll på din födelsedag!! Hinner ju inte komma idag eftersom jag jobbar, men kommer förbi en annan dag i veckan! Kramar till dig!!

Dum i huvet, eller???

Kategori: Allmänt

Tycker att jag är åt helsike för tjock! 

För att gå ner i vikt bör jag äta lite sundare och träna! Med andra ord göra av med mer än jag stoppar in!
Enkel matematik.

Igår på kvällen då jag stoppade in en halv krämbulle och en tårtbit. Idag började jag tamejfan dagen med en tårtbit och avlsutade den med friterad banan & glass. -IDIOT!!

I augusti köpte jag ett Attract promenadband.......har ALDRIG använt det! -IDIOT!!

Varför ska jag ha så jävla svårt att fatta?

För att lyckas med detta måste jag ju skärpa till mig! Men jag vet att det inte blir i morrn....kommer att äta efterrätt då. Jag vet det! Men kanske på söndag då....




HUR JÄVLA SVÅRT SKA DET VA????

Grattis Fredrik ♥

Kategori: Allmänt

Grattis grattis på din 15-årsdag, min älskade son!

En liten bildkavalkad.....













Hoppas du får en finfin dag!! ♥♥♥♥♥♥♥

Aaaaattjooo

Kategori: Allmänt

Fy vad det är trist att vara förkyld :( Hela helgen, när jag jobbade, hade jag ont i halsen. La mig tidigt på söndagkvällen, eller så tidigt det gick då eftersom jag jobbade, och hoppades på ett tillfrisknande under natten.....men ack vad jag bedrog mig :( Vaknade upp rejält förkyld! Snorar o nyser och nu hostar jag med! Blääää!
I går la jag mig tidigt med, sov o sov o sov.... Vaknade i morse och har inte ont i halsen :)) men är snorig och nysig fortfarande.



Hade tänkt ta semester ons-tor (jobbar natt) för jag behöver och vill vara ledig o frisk så jag kan göra nåt kuligt, men tänker inte slösa bort semesterdagar på att ligga i bingen o snora.....så jag ska jobba i natt! Kanske dumt, men det är så jäkla "dyrt" att vara sjuk och jag har inte så fysiskt ansträngande jobb..... och smittad kan de ju även bli av nån som nyser i kassakön. Kan ju inte sjukskriva sig för lite snuva bara...eller hur?

Klev upp i morse och gick en kort sväng med Ozzy så han fick göra ifrån sig, sen intog vi bingen igen, med frukost och kaffe och dator och telefon och TV. Ja, Ozzy fick sin frukost i köket, sen kom han hit och bara fick smaka lite av min. Så, här ligger vi nu :) Ozzy sover och jag surfar runt och drömmer mig bort.

En resa nu, till varmare breddgrader, skulle inte sitta fel. Åååh, vad jag längtar efter sol och värme. Det kommer bara mer och mer snö.....och tydligen ska det blir svinakallt igen.....Jag orkar inte med det här :/ Igår var det riktigt vackert, solen sken och det var rätt okej temp. Fick faktiskt lite vårkänslor ;)  men tyvärr så är ju hjärnan med, så jag fattar ju att det är åt helsike för tidigt att tro på fortsatt vårväder.

P-möte hade vi igår.....med en ¿‰∫¥ chef. Usch vad less jag blir på att han inte kan behandla alla i personalgruppen på samma sätt. Han tycker visst att det är okej att några ska ha en massa fördelar medan andra ska följa alla hans regler minutiöst. Bläääääför sånt kasst ledarskap! Jag gillar ju de flesta i personalgruppen, så det kan vara rätt kul att jobba ibland. Men jag har dock insett att jag inte klarar av att stanna på ett sånt här jobb, det är alldeles för slött. Jag är understimulerad och lär mig inte ett skit nytt..... Vi får inte gå några kurser, inga föreläsningar....ingenting! Peppar de unga som jobbar där att vidareutbilda sig, hitta på något annat. Själv kommer jag inte heller att stanna kvar, men just nu har jag inte så mycket val. Väntar ju på op, så jag tar det först nu. Men CV'n slipar jag på ;)

Näpp, nu ska jag kanske ta o kliva upp......men bara kanske....



Usch vilket negativt inlägg det här blev.... Det är inte alls så grått som det verkar :) finns en massa kul som händer med... ;) Lite glad är jag allt ♥

Älskar.....

Kategori: Allmänt

♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

Och du river o du sliter

i mina sömmar

vissa föraktar dessa enkla drömmar

Drömmen om kärlek som människan har

är det sista som försvinner

och det första som var

♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

 



Grattis grattis och lite annat smått o gott

Kategori: Allmänt

Har varit i Duved några dagar denna vecka, jag o Anki o vovvarna. Vi har haft det supermysigt! Badat tunna, druckit skumpa, promenerat, ätit god mat och bara haft det gött :) Jag behövde vila lite efter att bara ha varit sjuk, under hela min ledighet.



Kom hem på onsdagkväll och då var det bara att ladda om inför planeringsdag på jobbet. Hela jag är/var fylld med ångest inför det. Usch, vad det är nedbrytande med dåligt ledarskap. Nu är det gjort, men jag kan inte tycka att dagen medförde något positivt, direkt :/
Bara att bryta ihop o gå vidare.....

I tisdags fyllde min rara syster Pippi år. Grattis grattis igen :)



Å idag fyller kusin Ludde år! Grattis grattis till honom med :)


Annars händer det väl inte så mycket i mitt liv, tyvärr. Jag skulle vilja ha en rejäl förändring av det mesta......jobb, bostad, mig, kärlek, ekonomi.....ja, allt! Det är jag som måste göra nåt och ta tag i det, men just nu har jag inte energi till det. Jag väntar och hoppas på snabb operation, men när jag ringde i tisdags sa de att det kommer bli i början på april. Det känns länge dit :( Men jag vet ju att efter det så kommer jag att må så mycket bättre, och det känns bra :)

Ja just det ja. Jag hade ju besök av Lena o Lena en kväll i mellandagarna. Vi hade det myspys, drack lite vin, några Hot shots och spelade WII. Hahaha, det var kul :)

Här en lite stilstudie av damerna när de boxas:





Tycker att Lena Hammarfjäll (till vänster) ser ut att vara lite rädd för Lena Skyttberg .....men jag vet inte vem som gick vinnande ur striden ;)

Tjingeling!

Ute på promenad i det vackra vädret.

Kategori:

dsc01154 (MMS)

Ute på promenad i det vackra vädret.

Du får inte......

Kategori: Allmänt

Ljuset återvänder

Kategori: Allmänt

Har ni märkt att vi går mot ljusare tider? Det har jag :) Idag när klockan var 16.06 var det inte mörkt! Underbar fantastiska härliga dagsljus!
Älskar solen mot en blå himmel. Så har det varit idag :) Tyvärr så kan man inte ta tillvara på dagarna till fullo när man jobbar, men jag har iallafall varit ute litegrann och resten av tiden har jag tittat ut på finvädret genom ett fönster.
Lycka!!

Min o Ozzys promenadväg. Det är dock lite mer snö nu :/

I morgonbitti när jag slutar jobba, så styr jag och Anki kosan mot Duved. Hoppas på soligt och fint väder. Antar att Anki ska åka lite skidor. Själv tänker jag vila! Hela min ledighet, nu nio jävla dagar, har jag ju legat och mått pyton. Nu mår jag bättre, bortsett från en värkande axel & arm, så jag ska vara ute och promenera och ladda batterierna! Hoppas att vi eldar på i badtunnan och tar oss ett dopp :)
Ser fram emot ett par dagars frisk luft, trevligt sällskap, god mat och vila! Det känner jag att jag behöver!

Ett endaste glas.....

Kategori: Allmänt



Dricker ett litet glas vin ikväll! Me like vin mycket :) så ett glas rött till thai-maten sitter fint! Men i bakhuvet finns rädslan för att jag ska få ont i huvudet. Nu vet jag att de senaste dagarnas (läs; dryga veckans...) huvudvärk inte har haft nåt att göra med vin, av den enkla anledningen att jag inte druckit nåt vin....men det känns ändå som att vin skulle kunna göra att jag får tillbaka migränen. Men jag testar och njuter, just nu iallafall!
Sen är det bara att hoppas att jag vaknar upp i morrnbitti utan huvudvärk!


Vin växer visst på träd :) iallafall på Kreta! De ser dock lite omogna ut, om man ser på det magra innehållet.

Om jag ska ge er ett vintips, så rekommenderar jag ett underbart Rioja som heter lat 42. Det finns tyvärr inte överallt, men kommer du över det så KÖP!! Kostar 89 kronor, tror jag. Absolut det bästa vin jag smakat.
Nääää det var inte helt sant, jag har faktiskt druckit några Amarone-viner som varit bättre. Men i denna prisklass så finns det inget godare, det kan jag lova!

Köp, drick och njut!!


Snart så :)

Kategori: Allmänt

Ute är det kallt och blåsigt och snöigt men inne är det varmt och mysigt. Har tänt en massa ljus och slappar i soffan. Samlar kraft för att orka med att börja jobba på lördag. Jag hoppas jag orkar med det. Jag har ju varit sjuk nästan hela min ledighet nu och det har varit sååååå tråkigt. Min nyårsafton kommer nog att gå till historien som den tråkigaste ever.



Sånt här kanske man inte berättar på sin blogg?! Men va fan, det är min blogg ju o jag skriver vad jag vill ;)
så:
Har äntligen varit iväg till sjukhuset och träffat en läkare angående mitt dåliga mående varje gång det är dags för den kvinnliga månatliga veckan. Jag blir riktigt sjuk, får feber, frossa, illamående, migrän, kraftiga smärtor i magen..... ja, allt ont man bara kan tänka sig. Ofta är jag sängliggande i några dagar. Det har varit ont och hemskt jämt, men de senaste åren har det verkligen tilltagit och nu är det rent ut sagt fördjävligt!

Fick träffa den raraste läkaren och hon var mycket insatt och förstående. Med allra största säkerhet har jag nåt som heter Endometrios. Har läst en del om det nu och det stämmer till 100! Å tänk att de kan göra nåt åt det :) jag som har trott att jag ska få ha det så här resten av livet.
Jag ska inom tre månader få operera bort livmodern och samtidigt ska de rensa bort all synlig Endometrios. Förhoppningsvis försvinner smärta och mitt dåliga mående helt, men det kan de inte garantera. Men jag är glad för varje liten del som försvinner.  
Har sagt att jag kan komma in med mycket kort varsel, så jag hoppas jag får en tid snart!



När jag tänker tillbaka på 2010 så är det inte med ett leende direkt. Vilket skitår!
En av mina bästa vänner drabbades av bröstcancer :( Turligt nog är hon nu frisk och har med bravur klarat av alla otäcka behandlingar. 
Värsta jäkla tråkiga händelser på jobbet. Flera stycken olika saker har hänt, vilket gjort att jag har omvärderat vissa kollegor och lagt dem i facket för "Inte en vän för mig".
Jag har mått skit nästa hela året, både fysiskt och i "hjärtat".
Min vovve har tydligen ett hjärtfel :( som kan bli allvarligt.
Bla bla bla....en massa trist har hänt. Men självklart en hel del roligt också.  Det tråkiga är att jag har inte kunnat glädjas eller vara med på allt roligt till fullo, då jag mått så dåligt.

2011 blir året då allt kommer att bli bra! Jag vet det, jag känner det. Jag kommer att få tillbaka både lust, energi och glädje nu när jag kommer att bli frisk!! YES!
Å min vän är frisk och på G. Me like!
Nu kan vad som helst hända! Håll i hatten :)


Änglar

Kategori: Allmänt

Jag samlar på änglar jag :) Jag har alltid gillat änglar, men inte varit nån direkt samlare förrän för 10 år sen. Jag var då i USA och jobbade under ett par veckor. En natt drömde jag att jag gick in i en jättestor galleria och i första butiken slår jag huvudet i en grön ängel som hänger ner från taket. 
På morgonen, vid frukosten, berättar jag om drömmen för mina kollegor och sen var det inget mer med det.
Efter arbetsdagen åkte vi till en jättestor galleria och jag springer in i en grön ängel :)) Gissa om jag blev överraskad och full i fniss! Sånt kan ju bara inte hände, liksom.
Kollegorna sa iallafall åt mig att genast inhandla ängeln, vilket jag såklart gjorde. Efter det så har jag svårt att låta bli att köpa änglar. De ska helst vara lite annorlunda. Inga söta näpna keruber, utan gärna lite roligare. Visst, jag har flera sötingar med. Man kan ju inte diskriminera dem bara för att de är söta.

Brukar ofta köpa en ängel när jag är ute och reser, men i Prag gick det inte att uppbringa en enda. Till slut blev jag nästan manisk, gick in i butik efter butik efter butik.....men hittade ingen. Konstigt, tycker jag. Måste åka tillbaka och leta en gång till ;)


Den här änglen sprang jag alltså på i USA

Den är lite väl änglig och fin, men jag kunde såklart inte låta bli att köpa den.

Det här är min senaste ängel. Helt underbar ♥

Jag satt en morgon i soffan och surfade och TV'n stod på. Helgmålsringning började och jag stängde konstigt nog inte av. När jag tittade upp så hängde den underbaraste Ängeln på den öppna spisen bredvid prästen. Skrev ett inlägg på Facebook, om det. Några dagar före jul fick jag ett meddelande om att en julklapp levererats i min brevlåda, från underbara Annika Öberg. Åååhhhh så glad jag blev! Tack tack fina du!

Jag gillar verkligen alla mina änglar :) å det verkar som att nån annan gör det med.... eller iallafall gillar att busa med dem/mig.
Jag har ett vitrinskåp på väggen i vardagsrummet. Där i har jag massor av änglar. Jag brukar stå o titta på dem ibland och minnas vart jag köpt dem eller vem jag fått de av eller bara njuta av dem.
Ofta när jag tittar in så är det en himla oreda bland dem. De är flyttade, vända, nedlagda åssåvidare. Tycker att det är lite märkligt eftersom ingen rör skåpet. Det är ju egentligen bara jag som överhuvudtaget ser det.

I dag när jag kikade in så var det oreda på några av hyllorna.......

Så här brukar de inte stå. På mittenhyllan har den röda ängeln till och med vänt ryggen till. 

Jag ändrade tillbaka som de ska stå och som de stod för några dagar sen:
Ska bli spännande att se när de flyttas nästa gång :)

Vad kan det bero på? Kan det vara ungarna under som skriker så högt att det blir skakningar i väggarna här uppe hos mig? Eller är det min lilla änglamor som är på besök? Ja, inte vet jag.....



Grattis Christian ♥

Kategori: Allmänt

Den 26 december fyllde Christian 21 år! Kan inte fatta att det är 21 år sedan den lille ostkroken kom till världen :)

Grattis grattis mammas lille gubbe ♥♥♥♥♥♥♥♥♥


 








1 januari 2011

Kategori: Allmänt

 
Har fått lite klagomål på att bloggen stått stilla i 6 månader...... men jag har bara inte haft inspiration, lust eller ork. För varje dag som jag inte skrivit nåt, så har det känts tyngre att börja. Bara tanken på att måsta gå igenom allt som hänt från sista inlägget fram till den dagen jag skulle skriva, har blivit övermäktig. Men nu ska jag ta mig i kragen och försöka BÖRJA OM! Jag tänker med andra ord inte lägga ner tid o energi på att berätta allt som hänt sen sist, utan nu blickar vi framåt :) Eventuellt kommer jag att göra nån tillbakablick, vi tillfälle, bara fär att berätta om t ex släktträffen i somras eller resan till London som jag, Fredde o Pippi gjorde. Kanske gör jag det, om jag vill ;)
Men nu börjar vi alltså om:





Ett nytt år, nya möjligheter, nya glädjeämnen, nya besvikelser, nya nya nya.... Ja, en massa kommer väl att vara nytt, men en hel del kommer att vara precis som vanligt med. Å det kan väl vara helt okej, eller riktigt jättebra, om det är det man vill. Jag hoppas iallafall att mitt år kommer att bli annorlunda på många sätt. Jag vet att det till största delen hänger på mig, att det blir som jag vill....så jag hoppas att jag har energi och vilja nog att förändra!

Mitt 2010 slutade (nästan) på akuten. Vaknade med den värsta huvudvärken någonsin, tog de mediciner jag hade hemma men värken bara tilltog. Ringde Micke och bad honom åka på apoteket för att inhandla migränmedicin åt mig, men de hjälpte inte heller. Pratade med sjukvårdsrådgivningen som tyckte att jag skulle åka in, vilket jag gjorde. Massa prover togs som alla var bra, utom mitt blodtryck som var högt. Fick nån dundertablett och värken avtog så jag fick åka hem igen. Kom hem vid 20:30, åt lite mat med Micke o Fredde, la mig sen på soffan och låg där resten av året. Skålade in det nya med läsk i glaset, gick sen och la mig o sov.

Vaknade 2011 med samma jäkla värk :( tog en migräntablett......men ingen direkt förbättring. Här ligger jag nu, det går rätt bra när jag ligger ner, och väntar på Micke som snällt nog har åkt på apoteket åt mig (igen) för att hämta ut de tabletter som farbror doktorn skrev ut. Hoppas o hoppas att de hjälper! Vill inte ligga här.....å jag som har tagit semester. Vilket slöseri!
(har nu tagit en tablett....väntar o väntar)

Gav ni några nyårslöften?

Som vanligt så ska jag:
* gå ner i vikt
* börja träna
* plugga
* göra saker jag tycker om
* lära mig att säga Nej
* ta bort energitjyvarna ur mitt liv
* göra mitt bästa för att jag ska må bra!
* blogga


Om jag tror att jag kommer att lyckas i år? SJÄLVKLART! måste ju tro på mig själv :))

Nä, nu ska jag lägga mig ner o blunda och vänta på att huvudvärken släpper!