lugnistormen

Lördag i Göteborg

Kategori: Allmänt

Det var ingen höjdarnatt det här heller.... Fan om jag kunnat strypa dessa jävla ungdomar som festat HELA natten i rummet bredvid mitt! Jag köpte att de hade förfest, eftersom jag då fattade att de skulle gå ut så småningom. Det gjorde de, vid 00.30 ungefär. Då la jag mig tillrätta och somnade kanske framåt 01.30....och vaknade med ett duns ungefär klockan 04.00 när de kom tillbaka. När klockan var 05.00 hade jag fått mer än nog, ringde receptionen som skulle göra något åt livet...Tjoho, klockan 06.00 blev det ganska tyst. Jag var sååååå jäkla arg!
Pratade med receptionen i morse och sa att om de har fest ikväll med ska jag ha ett annat rum.


Nu ligger jag här och de har party igen i rummet bredvid.....jag har satt på TVn ganska högt för att inte höra och irritera mig allt för mycket, men om det blir outhärdligt får jag ta och stå för vad jag sagt - kräva ett annat rum! Jag klarar inte av att vara vaken en natt till! Första, eller var det andra, natten var det en hund som ylade så man inte kunde sova och nu en jäkla massa ohyfsade ungdomar som skriker och gapar, för det är verkligen det de gör. De tänker definitivt inte på att det finns några andra människor här på hotellet.  Grrrrrrrrrrrrr

Jaja, idag har jag, efter att jag dragit mig upp ur sängen och släpat mig ner till frukost, tillbringat en hel del timmar här:


Himlans vad mycket affärer och grejer:o) Gick o gick o gick o gick, men inte hittade jag nånting som jag ville shoppa. Det betyder iofs att jag har lite pengar kvar som jag kan använda nån annan dag!! Jo, en grej köpte jag....en ängel förstås och hur söt som helst. Ska stå i mitt lilla änglaskåp där hemma.

Visst e den söt? Den längtar hem till de andra änglarna;o)

Vi käkade lunch på nåt Kina-hak i Nordstan, det var okej men inte mycket mer än så.
Sen blev det en promenad till hotellet, vila i ett par timmar (utan ett jäkla liv från dessa monster till ungdomar) och sen drog vi ner till Draken, Det är tydligen där högkvarteret för filmfestivalen är. Vi kollade in vilka filmer det var på tapeten i kväll....Snacka om att vi blev matta när den film som precis skulle börja just på Draken handlade om dysfunktionella familjer - precis det som vi behandlar i kursen vi går....Det kändes lite väl mastigt nu när vi ändå var lediga, så vi hoppade det och gick till en Grekisk restaurang och åt det godaste jag ätit på länge! Mums.... och gott vin till det....Mmmmmm

Nu är jag proppmätt, avklädd, tvättad, borstad, nypratad med barn, (snart)bloggad, trött, nöjd, slö, nyfiken och hoppas att jag får behålla dessa stämningar in i drömmarnas värld. Men med min tur får jag väl inte sova i natt heller.....
Men då kanske jag blir så arg att jag stampar på nån....


Natti natti

Stackars mig.....

Kategori: Allmänt

Fy vad jag blev sjuk igår kväll. Jag bara spydde o spydde, tills jag blev helt slut.


Kan det ha varit de där våfflorna?? Jag undrar jag hur länge den smeten stått framme? och i hur många dagar?
Nä fy, tror inte att jag kommer att äta våfflor på LÄÄNGE nu. Det kanske inte ens är våfflorna, men just nu inbillar jag mig det och det räcker....

I morse var jag ju inte den piggaste, det ska erkännas... Men jag ville ju inte missa kursen så jag pallrade mig upp och hoppades på att det skulle gå bra. Åt lite frukost och gick till kursen. Seg har jag varit, men jag härdade ut och nu är det sen några timmar tillbaka sängen som gäller. Är inte riktigt kry än:(  Det är såååå tråkigt att vara sjuk borta!
Men måste säga att jag tycker den här kursen är jättebra! så jag är ändå glad att jag är här.


Nu ska jag försöka sova, men det blir nog inte det lättaste då det är FEST i rummet bredvid. Jävlar vilket liv de för! Har sån lust att bara skirka "Håll käften!!!!!", men jag tror inte att det bättrar mina chanser till en lugn natt.....eftersom de säkert ska tillbaka hit i natt efter krogen.... Nu har jag höjt volymen på TV'n istället så jag ska slippa höra dem och reta upp mig.

Första natten här gick det inte alls att sova heller, då hade jag en annan granne som inte var på sitt rum MEN hade lämnat en ensam, ledsen hund där! Idioter!!!!! Den skällde och ylade i flera timmar!

Nä, nu är det alldeles för mycket negativt här, måste sluta med det och plocka fram nåt positivt!
Här en bild på Fredde som håller i Ozzy när vi var och tittade på honom första gången.Han var inte mer än 3 veckor här, Ozzy alltså! Fredde var 11 år och söt han med ;o)



Ozzå en till på Ozzy... snuttisen

 
Ja då känns det genast lite bättre:o)

Nu ska jag sova (om bara de där jävla fyllskallarna kunde gå ut nån gång) och hoppas på god aptit i morgon, både på mat och shopping!
Natti natti

Kurs,våfflor och uteservering

Kategori: Allmänt

Dag 2 avklarad! Ja, nu låter det som att jag lider mig igenom dagarna, men så är det inte. Det är jätteintressant och spännande och kul! Kanske svårt att tro att det kan vara kul med tanke på kurslitteraturen....

Men det är verkligen roligt! Väldigt bra grupp, mycket diskussioner och jättebra kursledare:o) Jag är sååå nöjd!
Hoppas verkligen att vi kommer att få användning av den här kursen när vi kommer hem! Att vi får möjlighet att starta gruppverksamhet med barn o mammor! Åhhh, det är ju sånt jag vill jobba med!

Lite trött idag, dock, så jag ligger här på hotellrummet och har lite hemlängtan..... Låg och undrade vad pojkarna gjorde....och lilla Ozzy... hmmm, nä tog och ryckte upp mig lite och gick ner för att hämta en kopp kaffe och gissa vad jag fann då? Jo ett våffeljärn, smet och jordgubbssylt! Jaha, då sket sig dieten idag också.... Bläähhhhhh!


Gräddade två våfflor och tog en kopp kaffe och gick tillbaka till mitt rum. Gott var det iallafall, men fasen vad jag ångrar mig nu så här efteråt.... Äsch, tar nya tag i morgon!

Efter kursens slut idag gick jag runtomkring här i stan...vet ju inte riktigt vart jag var, men försökte hålla mig runt Kungsgatan för att säkert hitta tillbaka till hotellet. Alldeles i närheten av kurslokalen såg jag ett fik som redan hade en uteservering! helt otroligt tycker jag som kommer från "Vi har-knappt-uteserveringar-på-sommaren-för-det-är-så-jävla-kallt-jämt-Östersund"! Kanske jag sätter mig där i morgon, så har jag iallafall suttit på en uteservering i år - man vet ju aldrig om det blir nån sommar hemma.

Lite dålig bild, men ni ser ju - uteservering i januari!!

I morrn är det fredag, och då hoppas jag på att få med mig M ut på nån trevlig restaurang och sedan lite shopping under helgen! Nu är det torsdag och jag ska försöka övertyga mig själv om att det ska bli jätteskönt att ta en dusch och sedan krypa ner i sängen....

Natti natti

Första kursdan över

Kategori: Allmänt

Ja, då har jag kommit till Götet, sovit på hotellet, ätit frukost och varit på första kursdan. Än så länge är jag nöjd och glad. Det har varit intressant idag. Det finns en del som kanske inte är direkt "jippi" i  litteratur bl.a...men jag har bestämt mig för att inte vara för kritisk utan ge allt en chans.
Alla på kursen utom jag o M är där i syftet att lära sig denna modell för att ha grupper med funktionshindrade. Jag och M är ju där för Kvinnojourens räkning. Är lite rädd att det kommer att bli för mycket fokus på funktionshinder....men iofs har ju jag användning även av den kunskapen. Jag är ju inte bara kvinnojourskvinna, jag är även vårdare på ett gruppboende. ;o)
När jag gått klart kursen ska jag kunna hålla i pedagogisk gruppverksamhet för barn där man lär sig att hantera känslor. Man ska under 15 träffar hjälpa och stödja barn och tonåringar som upplevt våld inom familjen att hantera sina upplevelser. Låter jätteintressant!
Vi har idag börjat titta på det material som vi ska använda när vi håller i grupperna och som jag fattar det ska vi gå igenom lektion för lektion, hur man lägger upp det och vad man ska tänka på. Ja, kul kul!

Nu är det slapp i nån timme på rummet, sen ska jag o M ut och käka nåt. Blir en tidig kväll, jag är ganska trött.

Måste bara tillägga att det dät personalmötet som jag inte direkt så fram emot....det blev värre än jag nånsin kunnat drömma om! Jag är så besviken! Känns skönt att vara borta i 12 dagar.

Tjingeling!
  

Göteborg!!

Kategori: Allmänt

Då är det bara frågan om minuter innan jag måste åka ner på jobbet och vara med på personalmöte :o( Dessa möten ger precis ingenting!! Jag tycker att det är slöseri med tid att sitta där 3 timmar varje tisdag.... Men men, inget val har jag ju.
Sen är det hem och packa, betala räkningar, äta, rasta Ozzy..... som gäller innan jag börjar jobba igen kl. 15.

Men när det passet är slut drar jag till Göteborg!!!

Jag blir borta ända till den 6 februari, sent på kvällen- Kommer att sakna mina gossar här hemma, såklart.
Jag ska gå en utbildning där om hur man handleder barn som bevittnat eller själva varit med om våld. Mer än så vet jag inte, men det kommer säkert att bli väldigt intressanta dagar.
Det är jag och en till från Kvinnojouren här i Östersund som ska åka! Ja, det ska bli riktigt nice!

Nä nu kallar mötet....

Tjingeling!

Grannen från ......

Kategori: Allmänt

Så här ser det ut varje morgon när jag kommer ut!!
Jag o grannen har gemensam gång upp till våra dörrar, och de skottar alltid bara sin halva! Fatta!! Snacka om korkat! Varje kväll när jag går ut med Ozzy på sista prommisen skottar jag HELA gången, och på morgonen ser det sen ut så här alltså! NU är det slut på att skotta deras sida!! ALDRIG MER!!

Jag trodde att vänlighet gav vänlighet......men så är det visst inte. Det är tydligen bara elakhet som kommer tillbaka ;o)


Wow brudar.....

Kategori: Allmänt



Den här "gulliga" bilden ligger på "Mina bilder" på min dator, och har gjort det ganska länge.
Båda sönerna blånekar till att det är de som ritat den.....men jag undrar jag.... 

Fredde säger att det är jag! Haha, har ni hört!

Jaja, söt är den iallafall.
Vet du vem som gjort den?

Haha, när jag tänker efter så har en av mina systrar tre döttrar där en är mörk, en är blond och en rödhårig. Ja, de färgar och håller på men grundfärgerna deras är så. Det kanske är de som blivit avporträtterade på min dator?? Som av en händelse har jag faktiskt ett några år gammalt kort på de tre tillsammans.
 

Vad tror ni? Är det någon som ritat av mina älskade systerbarn?
Orginalen är isåfall mycket finare:o)
Puss på er tjejer!!
Å hoppas ni inte blir arga för att ni hamnar här....hör av er isåfall...

Frosseri

Kategori: Allmänt

Nu hade det ju gått så bra med min "diet", i nästan 3 veckor. Men vad gör jag då? Jo, jag köper en kladdkaka med vispgrädde på Törners. Blääääh för mig!


Sen när jag kommer hem från jobbet dyker jag ner i Freddes godispåse och pressar i mig karameller så jag mår illa. Inte så smart, jag vet. Men det slutar inte där. Sen hittar jag ju en påse med Ostkrokar...slurrrp! Och för att inte tala om nötterna.....mums!


Ja, gårkvällen slutade med att jag mådde riktigt illa och huvudvärk hade jag ju redan. Soffläge och tyck-synd-om-mig-själv blev kvällens aktiviteter.

Nä idag har jag börjat på nytt igen, och den här gången ska jag inte trilla dit.....på ett tag iallafall.


Enligt susning.nu:
Frosseri är då en människa tar åt sig mer än vad hon behöver, i synnerhet vad gäller mat och dryck.

Frosseri är en av De sju dödssynderna. Och det var vad jag ägnade mig åt....undrar vilken jag ger mig på härnäst ;o)

Tystnad

Kategori: Allmänt

Jag undrar vad det är som gör att det är så tyst ?? I och för sig säger väl tystnaden mer än ord.....och det gör mig än mer besviken och ledsen och arg. 

Besviken, arg och ledsen blev jag redan för några veckor sedan....men jag hade faktiskt hoppats att du skulle höra av dig. Att du skulle visa att du bryr dig, att du själv tyckte att det hela blev fel.....

Fast det kanske är lika bra att det är så här.... det gick alldeles för långt den där tisdagen, och det är svårt att bortse ifrån.

Men tycker inte du att det finns nåt att säga?
Får du inte? Vill du inte? Kan du inte? Törs du inte?

Jag bara undrar......
                                                  

20 år gammal ormgrop

Kategori: Allmänt

Kan ni fatta?!?! För nästan 20 år sedan började jag titta på Glamour *skäms litegrann* och gjorde så under ett par års tid. Nu har jag "börjat" titta igen *skäms jättemycket* och INGENTING har egentligen hänt!!!

Måste bara klämma in här att det var min kära kamrat Anki som fick mig att börja titta då för miljoner år sedan.... så hade det inte varit för henne hade jag fortfarande varit oförstörd;o)

Iallafall, huvudpersonerna bl.a Ridge, Brooke, Eric, Stephanie, Taylor..... alla de ser i princip lika gamla ut nu som då. Deras barn har åldrats....de kan ju inte vara spädisar hela tiden, så nu ser de ut att vara lika gamla som sina föräldrar... Skumt!

När det kommer till förhållanden....så har alla varit med alla. I princip så har syskon varit med varandra också.....fast de blev kära först när de fick veta att de rent biologiskt inte var syskon, men de hade  ju växt upp som syskon....Sjukt!!

Och partner byts, byts tillbaka, tas om, tas tillbaka, tas över, ratas, älskas, hatas i en rasande fart. Alla har som sagt varit med alla, och nu börjar de vuxna att vara med varandras barn också!! En person har varit med alla män i en familj, och har barn med flera av dem med. Så det finns alltså släktskap som inte går att föreställa sig! De tar över sina barns pojkvänner, varandras män och allt verkar kunna sluta i en enda stor ormgrop....

En rollfigur har dött TVÅ gånger och kommit tillbaka båda gångerna, för hon var inte död utan blev kidnappad av en och samma prins BÅDA gångerna. Ganska fantasilöst....
Om jag inte minns fel så finns det fler som dött men kommit tillbaka.

Ibland undrar jag vad det är som driver manusskrivarna.....undrar vad de går på för nåt?!?! Det kan ju inte vara helt normalt att sitta och komma på såna här historier. Men program efter program går....

Jag måste sluta titta på skiten.....men jag kan inte..... om jag sätter mig vid TVn när det går så stannar jag kvar o tittar. Det är också ganska sjukt, då jag tycker att det är riktig jäkla skit!
Jaja, ibland gör man saker som inte är så smarta. Och nu har jag väl gjort en till sån sak.....Erkänt detta i en blogg!!*skäms så ini helvete ;o)*
Jag bjuder på det (men berätta inte för nån) och en bild på ormgropen iallafall. Bilden har dock några år på nacken.


Hade hoppats på att hitta en släktträd för familjen Forrester, men jag tror inte att det går att få till!

Restaurangbesök

Kategori: Allmänt

Födelsedagsmiddagen intogs på Athena. Det är lite av en klassiker i familjen, det har ätits många födelsedagsmiddagar där. Chrille valde jämt att gå dit, men en dag hade de viss bestämt att inte ha öppet på Annandag jul längre så då fick han tänka om. Fredde har nu tagit vid där Chrille slutade, och det är bra för de har god mat på Athena:o)

En liten bild på sönerna när de äter sin efterrätt


Jag hoppade över efterrätten jag....ni vet, jag måste ju försöka att få bort ett antal kilon.
Men det såg gott ut så det var inte lätt.....

Glass med chokladsås och säsongens frukt o bär.
Chrille valde karamellsås istället, och det var säkert gott det med.

Jag o Ozzy har varit ute på promenad och nu har han lagt sig, på fleecefilten i soffhörnet, för att vila en stund.


Jag ska dricka kaffe och sen dra ut på bokjakt. Behöver tre böcker till kursen jag ska gå i Göteborg 28/1-6/2.
Sen är det jobb från 15 och heeeeela natten.

Tjingeling!

Grattis Fredrik 13 år

Kategori: Allmänt

Idag fyller min lillgrabb 13 år, ja....så liten är han inte längre, jag vet.


Det blev till att kliva upp tidigt och fixa frukost på säng åt den nyblivna tonåringen. Två paket blev det också, och sjönsång av mamma och storebror förstås.
Han såg inte sådär jättepigg ut.... eller vad tycker ni?



Fler paket och god middag ute på restaurang blir det ikväll!

Grattis Fredrik!!!

Kramisar

Turkiet & jobb.... Jobb & Turkiet....

Kategori: Allmänt

Har varit på personalmöte nu på morgonen. Det var väl för ovanlighetens skull ett ganska givande möte.....

Vi bokade t.ex in en fest :o) på ett datum som jag är ledig, och även ledig dagen efter!! Kan det bli bättre?!
Hoppas bara att det blir nåt nu då. Vi har jobbat ihop sen 1 april, men än inte fått till nåt party! Så nu är det dags!

En av grabbarna på gruppboendet ska åka utomlands på en semester i maj, och det blir jag o Maria som ska följa med! Det ska bli jätteskojigt! Vi var ner på Resia idag och bokade resan, det bär iväg den 22 maj,


Bild från Detur

Jag hade tänkt att ta med mig barnen till Turkiet i maj....nu skjuter jag på det och åker nog med dem till hösten istället.

Nu är jag ledig tills torsdag kl 15.00, och i morgon blir det kalas! Fredrik fyller 13 år! Ska slappa lite i soffan innan det är dags för middag, hundpromenad med Anki och sen fika hos Lena!
Visst verkar jag ha det ganska bra va?

Grattis Lena

Kategori: Allmänt

Idag fyller en av de raraste tjejer jag känner år!
Jag vet att hon inte skulle gilla att jag lägger in en av de bilder jag har på henne här, de bilderna har några år på nacken. Men för att ni ska få se henne har jag snott en av hennes egna bilder, som redan finns till allmän beskådan på Facebook!



Grattis gumsan!!

Hoppas du får en bra dag och att du bjuder på gott fika när jag kommer förbi ikväll ;o)

Jobbnatt

Kategori: Allmänt

Då har jag gjort drygt 12 av mina 23 timmar på det här jobbpasset. Här är nu lugnt och stilla, alla sover. Jag tror att de var lite trötta efter gårdagens utflykt, det brukar ju komma lite efteråt sådär.

Jag har gluttat lite på På spåret, jäklar vad duktiga de är Filip o Fredrik, ja lite tur har de oxå! Jag gillar det programmet och jag gillar definitivt Filip o Fredrik!

Nu sitter jag här igen men borde lägga mig. Är skittrött egentligen, men orkar inte lägga mig....är inte det lite skumt!?!?!

Tänk vad Facebook är kul egentligen :o) Nu har jag fått kontakt med två härliga "gamla" kompisar. Det är så himla roligt att få höra hur de har det och förhoppningsvis även träffas nåt. Ja, Rose-Marie har jag ju varit och hälsat på redan! Igår "hittade" jag Ann-Helen, en tjej som gick i min klass i grundskolan! Så skoj!!!!

I morrn kommer min Ozzy hem igen, efter en helg hos Micke. Han är där när jag jobbar på helgerna eftersom det är så långa pass då. Saknar min lilla vovve.

Gääääässssppppp, nu ska jag hoppa ner i bingen och läsa mig till sömns.... Natti natti

Sundsvall t.o.r

Kategori: Allmänt

Japp, då var den här arbetsdagen över.....sen några timmar tillbaka.
Jag o Maria tog med oss två av grabbarna på boendet och drog till Sundsvall. Vi har besökt Birsta city och IKEA. Lite shopping för vissa av oss och desto mer för andra ;o)
Jag har köpt dörrar till min TV-möbel/hylla men de var så tunga, eller egentligen mer otympliga, så de ligger fortfarande kvar ute i bilen. Är det nån som kan tänka sig att hjälpa mig att bära in dem???

Man skulle kunna säga att historien upprepar sig ;o) Precis det som hände mig på väg hem från Bräcke förra fredagen hände oss nu; det tog slut på spolarvätska!! Man ser INGENTING kan jag säga! Vi försökte att göra ren rutan med blött papper och stjärtlappar för barn......det blev inget vidare kan jag meddela! Tack o lov så hittade vi en mack så småningom som hade en fjärdedels "vindruterengörarmopp". Bättre än ingenting!!
Ja, hem kom vi iallafall och Maria körde som en gudinna hela tiden! Tack för det!!

Ja just de, vi hade lånat en buss av en annan gruppbostad i vår enhet eftersom vi inte ville åka i vår egen lilla bil. Men det tråkiga var att deras CD-spelare fungerade inte, bläääää, Maria som hade tagit med sig skivor som vi skulle lyssna på!! Nu fick vi hålla tillgodo med Meldoikrysset bland annat! Tycker ju iofs jag är ett ganska kul program ;o)

Efter hemkomst har jag ätit lite i min totala ensamhet, och nu lånat yngre sonens dator ett par timmar. Min är på ominstallation och återkommer förhoppningsvis efter helgen! Saknar dig lilla vän.....

Hunden är på samma ställe, inte på nån ominstallation hoppas jag ;o) Saknar dig med Ozzy!! Kommer att kännas konstigt i morrnbitti att vakna utan ett slick i ansiktet!

Minsta sonen är hos pappan och den äldste ute på fest. Saknar er med!
Och som den hönsmamma jag är har jag kollat av hur minstingen mår o vad han gör samt vad den äldste har för planer och även framtvingat ett löfte om att han ska meddela mig vart han tar vägen ikväll och när han kommer hem! Njaa, tvingat o tvingat.....jag tror att han tycker det är ok att meddela för att mamma ska hålla sig lugn;o) Men än har jag inget hört....

Nä nu är det snart natti natti!
Måste bara läsa igenom alla bloggar som "jag inte kan sluta läsa fast jag vet att det inte är så jävla smart att jag följer eftersom de flesta är såna där halvkändisar som bara söker uppmärksamhet och vill att man ska läsa och de är inte ens intressanta eftersom de bara skriver om en massa blaha blaha och jag känner ju inte personerna så då är det inte så kul att läsa om deras egentligen ganska trista vardag eller hur de fyller sina kroppar med en massa skit för att de tror att de ska bli snyggare etc etc". Sen läser jag ju en del mer intressanta bloggar också.... personer som jag känner. Så nu ska jag gå igenom alla måste-bloggar och sen lägga mig!

Ses!

Å guu vad trist utan en enda bild.... sorry!

Östersundsrevyn

Kategori: Allmänt

Ikväll har jag varit på Östersundsrevyn. Mickes jobb bjuder varje år på revyn och jag hade turen att få följa med även denna gång.
Förra året tyckte jag inte att den var så vidare bra, det var många ganska trista nummer MEN i år har de verkligen lyckats!! Den var kanonkul, så många klockrena nummer!


Bilden hämtad från deras hemsida www.ostersundsrevyn.com

Sen var ju husbandet (systrarna Kempff, gamla Chattanooga ni vet ) hur bra som helst med. Jäklar vad de är duktiga att
sjunga! Här är de från 1982 när de var med i Melodifestivalen:


Ja, nu sitter jag här då och har många skratt i minnet. Försökte återberätta lite för sonen och hans kompis, så att de skulle få skratta lite med.....men det gick inget vidare. Det är inte lätt att återge revynummer.

I morgon ska jag jobba igen, 9-20, lång dag. Det kommer förhoppningsvis att bli en kul dag. Vi, jag o Maria, ska åka till IKEA med två av de boende.
Nu är det dags för mig att sova lite. Natti natti!!

Arga tomtar

Kategori: Allmänt

Det är ju flera dagar, ja det är nästan frågan om veckor, sen jag städade bort julen. Men i min iver har jag visst glömt några tomtar.....som verkar lite arga. De har nämligen sparkat ner sin julgran och gömt godis för mig!!!


Hmmmm, det är nog bäst att jag tar bort dem med.

Plötsligt händer det......

Kategori: Allmänt



 

Nunc aut nuncuam - Nu eller aldrig

Kategori: Allmänt

Jag har tänkt på det flera gånger....men det är svårt att avsluta nåt jag påbörjat, eller rättare sagt; det känns som jag ger upp, inte klarar av...bla bla bla bla.
Jag hade ju en sån lust att börja blogga, tycker att det är kul att skriva "dagbok".
Tänkte att jag skulle ha nån unikt med min blogg, så det blev att alla rubriker skulle vara ett citat på latin.
Det är inte så lätt när man inte kan latin, så jag har ju varit tvungen att hitta nåt på nätet som passar det jag vill skriva om. Har inte funkat alla gånger.... så ibland har jag struntat i att skriva bara för att inget citat jag hittat har passat. Vilket strul va? Nä nu har jag bestämt mig för att sluta med dessa citat! Så, då var det sagt! Snacka om att våndas över nåt som är så obetydligt..... Jaja, det är jag i ett nötskal....

Nä nu jäklar ska här bloggas....med svenska rubriker ;o)

Nonne de novo eboraco venis? - You're from New York, aren't you?

Kategori: Allmänt

Nä, tyvärr det är jag inte! Men fasiken vad jag skulle vilja bo där :o)

Ibland ångrar jag att jag åkte dit..... Innan jag hade varit där visste jag ju inte vad jag gick miste om, men nu, nu vet jag! Och jag bara längtar tills jag kan få åka tillbaka!!!
Tills dess får jag nöja mig med de minnen och bilder jag har med mig därifrån.


Ground Zero var värsta byggarbetsplatsen


Åsså Frihetsgudinnan, såklart


Empire State Building skymtar där mellan husen


Taxi!!


Å så här glada var vi hela tiden :o))

Pater familias - Familjefader

Kategori: Allmänt

Väntar o väntar o väntar....men ingen bäbis verkar det bli.
Varför hör inte brodern av sig och berättar att det lilla underverket kommit fram?

Det är ju inte utan att man blir lite orolig..... fast det behöver jag ju inte vara, det tar säkert bara lite tid.

Quid vis - Kort sagt

Kategori: Allmänt

Vaknade upp med en jäkla huvudvärk.....VARFÖR DET!!!!????? Så nu sitter jag här och dricker lite kaffe och inväntar värktablettens värkan. Den kommer nog snart och då slänger jag mig i bilen o drar till Bräcke. Ska ju hälsa på Rosemarie i dag, så det var verkligen inte rätt dag att ha ont i skallen.


Annars har jag jobbat mest hela veckan. Det har varit väldigt lugnt, eftersom inte alla brukare varit på plats. Nu har de alla kommit tillbaka efter sina ledigheter hemma hos föräldrar etc, så nu är det full huggning igen.

Jag är ledig från arbetet hela helgen men har tagit Kvinnojourens jourtelefon, så jag kan få fullt upp iallafall.

Nä, nu känns det bättre så nu sticker jag! Ska bli såååå roligt!

Tjingeling!

Verae amicitiae sempiternae sunt - Sann vänskap är evig

Kategori: Allmänt

Döm om min förvåning och inte minst GLÄDJE när jag gick in på Facebook igår. Jag hade ett mail i lådan från Rosemarie! Min bästa vän från länge sedan. Vi har gjort så mycket kul och bus tillsammans.....bl.a liftat till Göteborg. Huuu, det skulle jag då inte vilja att mina barn gör!

Vi har alltså inte ens pratat med varandra på säkert 9 år! Det är ju helt vansinnigt, men det kan bli så när det händer mycket i ens liv.

Jaja, nu hade hon iallafall mailat och jag ringde upp igårkväll och nu ska jag åka till henne på fredag!! Det ska bli så himla skoj, vi har ju några år att prata igen ;o)

Sen är det lite intressant med......vi har båda två precis flyttat ifrån våra Mickar..... så det kanske är så enkelt att vi behövde varandra nu så därför fann vi varandra igen.

Jag är såååååå glad iallafalll!!

A dato - Från denna dag

Kategori: Allmänt

Då stod jag där då, på nyårsafton, klockan var 00.00 och det nya året 2009 började. Jag var glad och allt kändes bra. Skålade och pussades o kramades, önskade alla ett Gott Nytt År och de andra önskade mig samma sak. Svinkallt var det (brukar vara det i Idre....), men det värmde att ha alla glada människor runt omkring!

                                                     
 
Hur vill jag då att det här året ska bli för mig?
Jag tänker som sagt inte ge några löften, men jag har några önskningar som jag hoppas jag kan uppfylla.

Jag vill umgås endast med människor som inte stjäl all min energi. Vara tillsammans med de som tycker om mig på samma sätt som jag dem. Man ska ge varandra positiv energi, stötta varandra och ha roligt tillsammans! Då varar vänskapen!! Kramar till mina goa vänner!!

Äta rätt! INTE BANTA, det funkar inte! Nu gäller det bara att hitta vad som är rätt...... Hjälp!!!!!!!!!!

Minst tre låååååångpromenader i veckan. Nu ska ju inte det vara ett problem för mig eftersom jag har hund, men det är lätt att de slutar vid ca 15-20 minuter och det är för kort. Med långpromenad menar jag åtminstone en timme!

Ha kul!

Inte göra saker som jag egentligen inte vill göra! Jag har ganska svårt att säga nej, men det måste jag lära mig.

Unna mig! T.ex ett långt skumbad, en massage, en timme med en god bok, slappa och bara må gott!

Lära mig nya saker! Börjar med en kurs 28/1 - 8/2. Ska bli kul!

Ta vara på den nya kontakt jag har fått med min familj! Och hoppas att de vill göra samma sak!

Sluta dricka vin!  Ha ha, nääärå! Bara skoja! ;o)

Canis meus id comedit - Min hund åt upp det

Kategori: Allmänt

Nä, nu är det slut på allt trist!

Bjuder på några bilder på lille Ozzy som älghund.
Trots sin ringa ålder (1,5 år) och litenhet har han varit med på två älgjakter. Det blir ju så när matte flyr landet och husse ska vara i skogen.







 
Och en något mindre imponerande bild från en fiskeresa han var med på ;o)

Lux et veritas - Ljus och sanning

Kategori: Allmänt

Idag känns det lite bättre i min ilska. Jag är fortfarande väldigt besviken, jag bad ju om ett slut flera gånger.... 

Och hela gårdagen förflöt utan ett livstecken. Jaja, det är så livet är ibland, alla kan vi väl göra fel. Och ibland kanske man inte ens fattar att man sårat någon. Eller man kanske tycker att man inte gjorde något fel, så man anser att man inte behöver "höra av sig".
Alla lever vi ju med vår egen sanning. Men vems sanning är den rätta sanningen?? Ja, inte vet jag. Det enda jag vet är att det som hänt har ställt till en del för mig. Inget blev liksom lättare nu.... 
Jag har del i det hela jag med. Skulle t.ex bara gått därifrån betydligt tidigare än jag gjorde.....

Ja, nu skiter jag i det. Mitt liv går vidare och det kanske för med sig något positivt iallafall. Vem vet? Jag kanske får det lättare att ta beslut angående vissa saker nu! 
Man måste försöka se ljust på framtiden, annars blir det inte lätt att leva. Och jag har såååå mycket att leva för! Härliga ungar, vänner & släkt och sist men inte minst min lilla bästa Ozzy! Bra jobb & goa arbetskamrater har jag med!

Nä, nu släpper jag det där och går vidare. 

Lev väl och ta hand om varandra!



 

Fy fan på ren svenska

Kategori: Allmänt

Och hur man säger det på Latin har jag inte en jävlaste aning om....

Idag är jag arg, besviken, förbannad och jävligt ledsen! Bläääääähhhhh!
Förstår inte vad som driver vissa....

                                                    

Har lust att göra som Nasse och stampa hårt och hämningslöst, Grrrrrrrrrrrrrrrrrrr
Förhoppningsvis går det över snart, det är ju slöseri med tid att gå omkring och vara arg! 

Si finis bonus est, totum bonum erit - Slutet gott, allting gott

Kategori: Allmänt

Har varit på bröllop på självaste nyårsaftonen :o)
Min vackra systerdotter Agneta gifte sig med sin Johnny.

Och det var precis som vi mostrar sjöng .."en vackrare brud vi aldrig skådat". Hon är fin lilla Neta!


Ja, Johnny var fin han med.....och en hel del av gästerna på festen var i fin form. Inga namn nämnda.... ;o)

Nu återgår allt till den normala vardagslunken, men det finns en del jag ska försöka att ändra på. Man kan kalla det nyårslöften om man vill, men jag tror inte att jag vill det....för jag har aldrig hållit ett enda nyårslöfte tror jag, och det här vill jag hålla!
Jag återkommer om det vid ett senare tillfälle! Nu ska jag ge mig själv lite kvalitetstid i badkaret med en bok o ett glas vin! (Det kan man säga ingår i mina "löften"; att ta mer hand om mig själv och tillåta mig att slappa och ha det skönt)

Bjuder även på en bild på hela brudparet. Lite dålig skärpa då den är tagen med min mobil.

Tillåt mig presentera herr och fru Jakobsson:



Hörs!