lugnistormen

Fredag förmiddag och allt är lugnt....

Kategori: Allmänt

Har jobbat natt, varit ute med Ozzy och sitter nu i soffan och slappar och läser bloggar och annat matnyttigt på the internet.
Har också betalat räkningarna, det är lika trist varenda gång....tänk om avierna ändå kunde vara blommiga eller nåt. Då kanske det skulle kännas lite kuligare?!?!  Man måste försöka göra det tråkiga lite roligare, muntra upp det grå litegrann!Som jag som hatar fötter t.ex och därmed inte heller är så förtjust i strumpor - jag har nästan jämt färgglada, mönstrade strumpor! Allt för att pigga upp det trista, vettu!
Ja, nu är det ju inte så att det skulle vara en fröjd att betala alla räkningar bara de var blommiga.....men det skulle kanske bli liiiiiite roligare iallafall.

På mitt schema för idag står det överst - Packa för fjällresan, så det ska jag göra nu! Mycket grejer och många människor i liten bil...... Men finns det hjärterum så finns det stjärterum! Kommer säkert att se ut ungefär så här när vi äntrar Ottsjö i morrn.När jag packat klart ska jag på utvecklingssamtal med Fredde. Det brukar inte vara några konstigheter, han är skötsam och duktig! Vad jag vet iallafall..... Jag trodde hela tiden att Chrille var det med.....men med åren har den ena sanningen efter den andra kommit fram i dagsljuset ;o) Vissa mindre smickrande måste jag säga....och det är han själv som berättat det. Men på det stora hela var han nog skötsam. Jag fick ju aldrig nån annan information från skolan. Duktig var han iallafall, det syns ju på betygen!
Så, så länge jag inte vet/hör något annat så är Fredde väldigt skötsam punkt slut . Och duktig är han med :o)
Det kan ju vara så att man är skötsam men ändå lite busig, hittar på lite sattyg och så, och det får man. Vissa saker ska inte mamma veta.... Iallafall inte innan de är preskriberat!

Senare blir det bio :o)


Jag bara älskade böckerna och hoppas att filmen är bra!!  Jag brukar ofta bli besviken på filmen om jag läst boken först, men hoppas att den här är bra.
När jag t.ex såg När lammen tystnar, blev jag jättebesviken. När jag läste boken så såg jag Jack Nicholson som Hannibal hela tiden....och sen när jag såg filmen var det Anthony som hade den rollen.....Hmmm jag tyckte att Jack gjorde den mycket bättre ;o) Fast han har ju inte gjort den nån annanstans än i mitt huvud....men det fattar jag liksom inte riktigt... Ja, jag är ganska knäpp! Filmen var jättebra  ändå, men tänk om Jack.....

Borde hinna att handla också....både till oss som ska till fjälls och till Chrille som ska vara hemma. Ska nog ta och väcka upp honom så han får följa med på butiken.
Dammsuga lite skulle inte skada..... Hänga tvätt....
Äh, va fan - jag gör lite kaffe och slappar en stund till! Jag jobbar bäst under press och stress, och där kommer jag att befinna mig om en timme eller så!

Ha det!

Å det här var mitt hundrade inlägg! 

Gaybloggar

Kategori: Allmänt

Får ofta höra att "sitter du och läser gaybloggar nu igen?" Japp det gör jag!
Det är faktiskt flera stycken som jag läser dagligen, och allt som oftast står där inte nåt speciellt men ibland skriver de nåt väldigt bra. Annars är det roligt att bara följa deras liv som är lite annorlunda än mitt, eftersom det är kändisbögar jag pratar om.
Alexander Erwik skriver ofta bra saker. Som igårkväll till exempel hade han skrivit något väldigt bra och tänkvärt: "Men visst vill man att livet, när det är dags att lämna in kupongen, ska kunna sammanfattas med orden 'tjoho, vilken jävla åktur'. Jag ser det som att jag har en enda åkbiljett. Sträcker jag inte ut armarna i loopen så kommer jag ångra det när tåget bromsar in. "

Det är ju precis så det är! Fan, nu måste jag börja öva på att sträcka ut armarna....eller först kanske övervinna höjdrädslan så jag kommer upp i den där jädra loopen..... ;o) = jag måste våga ta de där besluten och ändra mitt liv så det blir som jag vill ha det!

Nu är det plums i badhuset som gäller, sen jobbar jag natt igen :o( men sen är det sportlov!! Jippi!!!

Valet att bestämma sig

Kategori: AllmäntTänk vad det är svårt att välja, att ta ett beslut och bestämma sig. Egentligen är det ju jättekonstigt att det är så svårt, eftersom vi gör val varje dag,  hela tiden. Men det är väl de lite större valen och besluten som är de svåra....fast det är synd att man inte kan ta vara på den erfarenhet, av att göra val, man egentligen borde ha! Då skulle det liksom bara gå som den dans....


Eller har jag det ganska bra?

Jag har ju under en tid funderat och funderat över det här jobbytet. Jag har hela tiden vetat att jag borde byta, men.... Det finns alltid ett men med. Tänk om inte mina nya kollegor är lika bra och snälla som de jag har nu? Tänk om de inte kommer att tycka om mig? Tänk om det blir skittråkigt på det nya stället? Tänk om jag inte kommer att gilla att jobba enligt grundschema? Tänk om? Tänk om? Tänk om jag kommer att älska att jobba på det nya stället?? <3
Idag var jag iallafall dit och sa hej till allihop! De såg ganska snälla ut.... och ingen slog eller spottade på mig...... Det går kanske bra!?!? Jag har iallafall best'
ämt mig och börjar där den 30/3, och ska väl gå bredvid under någon vecka innan.Funderar även på att byta namn. Jag kallar mig ju för Mia hela tiden, likaså gör nästan alla jag känner och bryr mig om. Ja, det finns några syskon, som jag förvisso bryr mig om ;o), men de envisas med att säga Maria.... Men de vänjer sig nog vid Mia de med snart.... Det har tagit ett tag för bland annat Pippilotta, men nu tycker jag inte att hon säger Maria så väldigt många gånger längre...... Duktig flicka!!
Sen har jag också stora allvarliga funderingar på att ta tillbaka mitt efternamn, Ludvigsson. Av många anledningar känns inte Olofsson rätt för mig. Jag har faktiskt bestämt mig, men det är en liten startsträcka som jag håller på att avverka. Jag undrar om inte detta, att skriva det så andra ser det, är slutspurten!
Blir på nåt sätt om att cirkeln sluter sig...Mia Ludvigsson! Ja, det känns bra! Så får det bli!


Gå ner i vikt! Det är tamejfan bara ett val det med!! Att det ska vara så jäkla svårt....kan inte begripa..... Jaja, jag ska bestämma mig och välja rätt väg.....jag lovar...mig själv....
I morrn ska jag iallafall på vattenjympa igen! Det ska bli kul! Ha ingen annan möjlighet till nåt pass denna vecka då jag jobbar så dumma tider. Eftersom jag åker till fjälls på lördag morgon så det blir ingen jympa under nästa vecka heller, förutom promenader och eventuellt lite skidåkning.I går var jag på badhuset i fem härliga timmar, igen. Ja, jag kanske inte simmar jättemest, men lite är väl bättre än inget?!
Sen så bastar jag = svettas ut en jäkla massa fett, jag bubblar = jättemotion för lår och rumpa, jag solar = nån jääkla kalori förbränner väl det, och jag pratar en massa = det är faktiskt ganska jobbigt!
Så, summan av kardemumman (glömde visst nämna kycklingburgaren med strips som jag tröck i mig till lunch) är att jag hade det jättetrevligt och skönt :o)

Men för att det ska hända nåt (åt rätt håll) på den där otäcka fruktansvärda saken, som kallas våg, så måste jag väl uttala orden:
Jag väljer nu, från denna stund och framåt, att gå ner i vikt!!
Detta kändes jäkligt högtidligt, så jag hoppas det funkar.....


Ensam.... ja, jag känner mig ganska ensam bitvis. Själva ensamheten har jag ju inte valt själv, men hur jag tar det och hur jag hanterar det är helt och hållet mitt eget val.
Jag tycker att det är väldigt jobbigt att vara i detta. Kan inte hitta mig själv i denna konstiga värld, där det är dukat för två men bara en kommer...... Nä, det här är inte mitt liv, jag har blivit en del i en skum relation där jag inte finns, inte räknas.
Här måste jag definitivt göra ett val, och det är inte så lätt. Ska jag finna mig i att va men inte ha?  Att vilja men inte kunna? Att skratta men inte glädjas? Nä, jag tror det får vara nog nu! Mitt hjärta är söndrigt och för att kunna bli bra måste det tas om hand. Det är det val jag måste göra!
Usch, vad jag beklagar mig..... men det är tyvärr så det känns.


Oj vad jag skriver när jag sätter igång.... Det kanske blir så när man inte har nån att prata med?! Stackars dig Lena på söndagkväll -  jag kommer att prata sönder dina öron där i stugan ;o) Närå, jag ska va snäll o trevlig!

Nu väljer jag att avsluta det här inlägget!
Jag kan ju om jag vill.... :o)

Ozzy verkar vara kissnödig så det är bara att ta med honom på promenad, det valet är ganska enkelt!

PMS? Jag?? Va???

Kategori: Allmänt

Fick det här mailet av nån som tror sig känna mig. Fan, man kan bli förbannad för mindre!
Eller.....kan det ligga nåt i det??
Hmmmmm


*************************************************************************************

Hormon Guiden
  
Kvinnor kommer att förstå det här!
Män borde lägga det på minnet!

Varje kvinna vet att det finns dagar i varje månad när allt en man behöver göra är att öppna truten för att riskera sitt liv! Detta är en liten behändig guide som borde vara lika vanlig I plånboken som körkortet; varje äkta man, pojkvän, fästman, manlig arbetskamrat eller annan anhörig borde ha en sån här I sin plånbok!


FARLIGT


LITE SÄKRARE


TROLIGTVIS SÄKERT


TOTALT SÄKERT


Vad blir det till middag?


Kan jag hjälpa till med middagen?


Vart skulle du vilja äta middag?


Här, ta lite vin...


Tänker du verkligen ha det där på dig?


Wow, du ser verkligen bra ut i brunt!


WOW! Kolla på dig!


Här, ta lite vin...


Vad är du så upprörd över?


Kan det tänkas att vi kanske överreagerar?


Ta min lönecheck.


Här, ta lite vin...


Borde du verkligen äta det där?


Du vet, det finns massor av äpplen kvar.


Vill du ha lite choklad till det där?


Här, ta lite vin...


Vad har du GJORT hela dagen?


Jag hoppas att du inte överansträngde dig idag.


Du ser alltid jättebra ut i den där morgonrocken!


Här, ta lite vin...Nä, nu tar jag mig ett glas vin! ;o)

Tillbaka

Kategori: Allmänt

Åååhhh vad mysigt vi hade det i Duved i helgen :o)
Fredde och Henke har åkt skidor för hela slanten! Bra det, för det blir inte så mycket "uteliv" för Fredde här hemma. Lite kul när Henke säger  "Kom igen nu Little man, nu måste vi ut i backen, din mor har betalat 530 kronor, så bara åk!!" Det märks att det bor en liten smålänning i Henke ;o)

Anki gjorde sig en enmilatur i spåret på lördagen, jag gjorde mig en tvåtimmarstur i shoppingen. Vi var ungefär lika slitna när vi kom hem. Det säger en hel del om min kondis, eller hur??

Var tvungen att pusta ut framför brasan med ett glas väldigt gott rött vin :o) och sen blev jag pigg och glad igen!

Orsaken till att jag var tvungen att shoppa loss var att jag glömde min nescessär hemma! Klantigt som tusan och väldigt olikt mig!! Men nu hade jag den turen att det av någon mycket underlig anledning låg två par linser i en liten medicinväska som jag av någon ännu märkligare anledning hade tagit med mig! Snacka om tur! Annars hade jag inte sett ett skit på hela helgen, eftersom glasögon och linser låg så fint i nescessären!

Vi åt och drack gott, vi bastade och promenerade och vilade och tittade på Let´s dance och självklart Melodifestivalen:o)


Den här omgången tyckte jag att EMD var bäst. Visst de sjöng lite si o så bitvis, men hela framträdandet var kul och låten satte sig direkt!
Molly, som det har skrivits så himla mycket om, sjunger ju jättebra! Men fasiken vilken jäkla tråkig låt! Det hände ju ingenting överhuvudtaget i den.
BWO - hmmm, gillar inte riktigt dem..... Grabben sjunger bra, men de andra två clownerna kunde han väl skippa! Låten ok.
Velvet - Nej, fy!
Sofia - Ööööhhhh, var inte det här den svenska uttagningen????? Bläää, vilken skit!
Maja gillar jag helskarpt!! Mmmm, så är det!
Rigo & Topaz Soundsystem feat. Red Fox är inte direkt min tekopp, men Fredde gillade dem!
Rickfors Rickfors din gamle man.....

Jaja, på det stora hela var det ganska tråkigt. Jag är glad att EMD gick vidare, lite ledsen att Maja åkte ut.....men egentligen så skiter jag ju i vilket som. Fast det är kul att sitta och bry sig, kommentera och veta bäst under några timmar :o)

När det gäller Let´s dance så är jag glad att Scott åkte ut, han verkar inte vara någon trevlig prick!

När vi kom hem igårkväll hade Chrille lagat middag! Spagetti och köttfärssås! Mums mums! Nu har han visat att han kan, så då vet vi det..... Noteras och kommer att användas:o)

Nu ska här jobbas i dagarna fem, och sen är det sportlov! Har hyrt en stuga i Ottsjö, så där kommer jag o Fredde att vara, Chrille blir nog hemma han. Fredde tar med sig en kompis som stannar hela veckan. Söndag till onsdag kommer hela klanen Skyttberg dit också :o) Då blir det fullt hus minsann, men jätteskojigt!

I morgon är det dags för badhuset igen. Jag och Lena såklart! Lena tar även med sin dotter Denise (Grattis på fördelsedagen, Denise!!) med pojkvän och jag har lockat med mig Canberra-borna Nina (Grattis, grattis, Nina!) med familj! Härligt härligt!
Nu lockar duschen......
Ha det!

Hej då!

Kategori: Allmänt


Nu har vi varit till kyrkan och tagit farväl av Freddes farfar Bertil. Det var en väldigt fin begravningsgudstjänst och minnesstund. Precis som Bertil hadevelat ha det, tror jag. Många historier om Bertil delades under minnesstunden.
Fina psalmer, härlig solosång, körsång och en jättebra präst.
En sorglig men mycket fin stund för alla som var med. Hoppas du har det bra där du är nu, Bertil!

Nu håller jag och Fredde på att packa. Anki, min vän, med son Henke tyckte att vi behövde lite fjälluft och nåt roligt att göra under helgen, så de har bjudit med oss till Duved. Och jag o Fredde nappade direkt :o) så om någon timme bär det iväg.
Fredde ska åka skidor iallafall, men om jag ska ge mig ut i backarna är ännu inte bestämt.....en får se! Det kan ju sluta hur som helst om jag sätter på mig en par skidor.....


Jag återkommer efter helgen med en fullständig redogörelse...förhoppningsvís inte från en gipsvagga ;o)

Plask

Kategori: AllmäntDå har jag varit på vattenjympa! Jisses vad skojigt, men svårt. Trodde inte att det skulle vara varken så kul eller jobbigt.
Och, det bästa av allt, här var det inte bara jag som såg "dum" ut!!

Det var nån skolklass i badhuset samtidigt och de stod på torra land och gjorde samma övningar som vi  gjorde i vattnet. Det gick betydligt enklare för dem, kan jag säga. Och de skrattade åt oss en hel del....
Sen var det två kids som var i bassängen och de dök ner under vattnet och när de sen kom upp igen skrattade de gott - undrar om de kollade in alla dallrande rumpor?
För det dallrade, det ska ni ha klart för er! Som t.ex när man skulle slå med öppna handflator på skinkorna, varannat slag så var rumpan inte där..... den hade som flutit ut till en oformlig massa av det första slaget... Det är svårt att förklara men det kändes inte gött! Den, rumpan alltså, hade ingen styrsel, den bara fladdrade omkring och kändes som den var gjord av gelé.
Och har ni känt av några svallvågor neröver i Sverige så kan det komma sig av att jag twistade i vattnet. Det kan vara så att det även kan komma eftersvallningar under ett par dagar....

Efter förnedringen i bassängen så njöt jag o Lena av att bubbla, basta och relaxa igen. Störthärligt!
För dig som inte varit på badhuset i Östersund och speciellt relaxen rekommenderar jag ett besök! Aufgussen är helt underbar!
Jag kommer iallfall att göra ett nytt besök, även på vattenjympan!


See ya!

Velig till tusen

Kategori: Allmänt

Japp, då var jag hemma igen då. Har jobbat inatt, och inte sovit så speciellt bra. En av de boende hade kräkts i går, så han sov tydligen en hel del under dagen vilket gjorde att han inte var så trött under natten.....
Jaja, till sist somnade han iallafall och jag fick  några timmars sammanhängande sömn.

Anställningsintervjun, eller vad man kan kalla den, gick bra igår. Det är klart att jag får tjänsten om jag vill ha den, och det var iofs nog redan klart igår innan mötet med....men man ska ju inte vara så kaxig attt man tar nåt för givet.
Det är också en gruppbostad men den ligger närmre mitt hemma och så har de dagtäckning. Det gör att jag kommer att vara hemma fler kvällar, och det känns jättebra! Samt att Fredde kan komma förbi och säga hej om han vill!
Övriga skillnader är att de, på det nya stället, jobbar enligt grundschema. Det är både bra och dåligt tycker jag.....men om de är schyssta och kan byta pass med varandra så är det nog mest positivt. Tycker att schemaläggningen, när man har tvättstuge, tar så mycket tid och energi samt att det alltid är någon/några som blir besvikna för de får ta slasken.
Och sen, inte att förglömma, så har det nya stället 13 brukare mot 5 där jag är nu..... Hur kan det vara sån skillnad?? Förstår nu att vi har det jäkligt slappt på vår arbetsplats!
Det kan också vara positivt, att man har mycket att göra menar jag. Arbetspassen går ju betydligt fortare om man har nåt att göra än om man sitter och väntar ut klockan, eller hur?
Jag ska iallafall fundera över helgen, men jag tror att det är ganska klart att jag kommer att eventellt kanske ta det nya tror jag ganska säkert att jag ska göra kanske eventellt helt klart...... Jo, det blir nog så! Kanske..... Jo, jag har bestämt mig egentligen.....tror jag.... Fan, kan ingen säga vad jag ska göra?!?!!?
Jag kommer nog att ta det nya, det är för mycket som är "dåligt" med det ställe jag är på nu, och det gör att jag inte kommer att trivas där riktigt bra.... Det har inget med mina gulliga kollegor att göra!! Bara så ni vet!

I helgen när jag och Lotta jobbade var vi ner till Storsjön en sväng. Det var såååå fint!Trots att jag avskyr snö och kyla så tyckte jag att det var jättemysigt. Jag fick lite hopp och framtidstro när solen sken och man såg alla människor som var ute.
Men fan vad fort det försvann när det blev iskallt och sen började snöa igen :o( Bläääääää, för snö och kyla!

Nu står en hundpromenad på schemat, sen ska jag ut på nya upptåg - ska testa vattenjympa!! Haha, det kan sluta hur som helst!
Efter det ska jag och Lena relaxa och mysa igen :o) det ska bli så härligt!

Hoppas ni får en bra dag!

Godmorgon

Kategori: Allmänt

Visst har jag väl en himla tur som får vakna upp med detta framför ögonen varje morgon?

Mattes lilla sötnos :o)

Han hoppar upp i sängen och lägger sig på mig och stirrar upp mig, alltså stirrar på mig tills jag kliver upp!

(eventuella kommentarer om dubbelhakor etc är icke välkomna ;o) )

Och nu är vi uppe, kissade, tvättade och håller på att äta våra frukostar.

Jag ska på typ anställningsintervju kl. 10.00 :o)
Det är en annan gruppbostad som ska tillsätta en fast tjänst, det går en vikarie på den nu. Jag var och jobbade där ett tag för 2,5 år sen, precis innan jag började på "Kassan". Jättebra chef är det där!!! så jag hoppas verkligen att det är nåt som passar mig, för det låter som att om jag vill ha tjänsten så får jag den :o)
Jag vill verkligen bort från den jag är på nu....
Håll tummarna snälla ni!

Nu blir det kaffe och macka och sen en promenad till centrum där jag ska ha mötet!
Hej hej!

Debut

Kategori: Allmänt

Igår gjorde jag min StepIn-debut. Jag var ett med bollen kan man säga....eller jag var en boll kanske är lite närmre sanningen.
Det var ett Core-pass med en sån där jätteboll, ni vet. Jag tog min boll, en matta, 1-kiloshantlarna och gömde mig i ett hörn längst bak i rummet. Och det var väl tur att det, jag kan inte ha sett klok ut!

Balans - No no
Kondition -Nepp
Styrka - Nej
Elegans - Nej nej nej
Ork - Nej
Smidighet - Icke

Om det mot förmodan var nån som blickade åt mitt håll så undrade de nog vart denna flodhäst kom ifrån, eller så misstog de mig för ytterligare en jätteboll. Jag hade ju kläder i samma färg som bollen och rullade även jag planslöst omkring.
Jag har en hel del att öva på där.....så om jag inte jobbar nästa måndag så gör jag mig nog ett besök igen till Core-passet. För ganska kul var det :o) 

Och till slut kanske det ser ut så här även för mig:

99 töntiga frågor och svar

Kategori: Allmänt

Har det ganska tråkigt, känner mig ledsen och börjar inse att det inte blev som jag hoppats och trott :o( För att ha nåt att sysselsätta mig med har jag snott en lista av nån.....

99 frågor och svar, de flesta om mig!
 
1. Vad är klockan: 15:41
2. Vilket namn står på ditt födelsebevis: Inger Maria
3. Smeknamn: Mia
4. Vad heter dina föräldrar: Maivor och Harald
5. Antal ljus på din senaste tårta: 42
6. Husdjur: Ozzy, dvärgpudel
7. Hårfärg: Mörkbrun
8. Favoritfärg: Svart, om det nu är en färg.... annars rött tror jag
9. Piericing: Hål i öronen??!!??
10. Tatuering(ar): En sol
11. Födelseort: Karlstad
12. Bostadsort: Östersund
13. Nuvarande bostad: Lägenhet
14. Har du varit kär: Jopp
15. Har du varit i några andra världsdelar: Japp, några stycken
16. Har du varit med om en bilkrasch: Inte krasch direkt, men blivit påkörd några gånger. Aldrig varit mitt fel :o)
17. 2 eller 4 dörrar (på bilen): 2
18. Kaffe eller glass: Kaffe med mjölk
19. Snuttefilt eller kramdjur: Filt gjord av fleece i soffan. Annars går det inte att sitta där
20. Antal syskon: Oj, en jäkla massa.....få se... 9 stycken tror jag det blir....
21. Färg på strumporna: Just nu gröna med grodor på. Har oftast ganska färglada strumpor. Jag tycker att strumpor är  så trist så jag försöker göra det lite roligare
22. Lyckotal: 4
23  Favoritfilm: Oj, svårt.....brukar somna mitt i men jag gillade The Notebook
24. Favoritcitat ur en film:  Vet inte...
25. Bästa semestern: Just nu skulle det vara varhelst det är sol o varmt
26. Favoritmat: Kyckling, fisk
27. Bästa veckodagen: fredagkväll eller lördagmorgon
28. Senaste låt du lyssnat på: Lisa Nilssons Ett långsamt farväl
29. Tandkräm: Sensodyne
30. Favorit TV-program:  Brittiska deckare, Scrubs, 2 1/2 men, Sex and the city, Cityakuten 
31. Favoritrestaurang:
  -
32. Favoritblommor: Tulpaner
33. Tycker inte om:
Falska intrigerande korkade energisugande människor
34. Sport att titta på: Absolut ingen, nu när inte barnen sportar längre
35. Ögonfärg: Grön
35. Senaste sjukhusvistelse: Kommer inte ihåg....när jag opererade gallan kanske, 1994 var det
38. Vilken färg på väggarna i ditt sovrum: Vitt
39. Hur många gånger kuggade du på körkortet: Körningen 1 gång
40. Vem/var är du om 10 år:  Förhoppningsvis nån helt annanstans
41. Vem fick du senast e-mail från: Pausmail - vad nu det är?! 
42. Har du någonsin blivit dömd för något brott:
Nej
43. Om du fick ett enda kreditkort, vilken affär skulle du välja: Gillar inte kreditkort
44. Vad gör du när du är uttråkad: Fyller i en sån här intetsägande lista kanske...
45. Fras/ord du använder (för) ofta: Det lär ju visa sig... och en massa svordomar
46. Födelsedag: 20 april
47. Vad retar du dig på: Folk jag inte tycker om, se ovan
48. Det bästa du vet: Mina barn, min vovve och de vänner jag kan lita på....sen gillar jag rött vin och choklad oxå!
49. Läggdags: Nuförtiden blir det alldeles för sent....
50. Stjärntecken: Vädur
51. Värdefullaste ägodel: Ägodel = pryl = bil, husvagn
52. Vad är klockan: 16:05
53. Vad har du för kläder på dig just nu: Grå mjukisbrallor o vit t-shirt
54. Favoritland: Grekland
55. Favoritfilmmusik: -
56. Skostorlek: 37-38
57. Fobi: Baciller, mörker, vatten och höjder
58. Favoritpålägg: Oj, det mesta ;o) 
59. Om du var tvungen att skänka bort 25 000 till välgörenhet, vem skulle få dina pengar:
Nån fond som ger dem till barn i Sverige som inte har det så bra eller Kvinnojouren
60. Vilket är det vackraste ordet/orden du vet: Tycker om dig!
61. Bästa bok du läst: Brittiska deckare och Millennium-serien
62. Vad är du beroende av: Choklad och mineralvatten
63. Favoritdjur: Ozzy
64. Gillar du snö: NEJ!
65. Favoritglass: Är inte så förtjust i galss men en GB Sandwich slinker ner
66. Vad la du dina senaste pengar på:  Mjölk
67. Är du långsint: Njaaaa
68. Favoritgrupp/artist: Flera stycken men gilla Uffe Lundell mycket
69. Vilken är din bästa egenskap: Glad
70. Vilket är ditt nästa mål i ditt liv: Att ta mig igenom den närmaste tiden utan att bryta ihop
71. Skulle du döda en kattunge om du fick 20 000 kr: NEJ, inte för några pengar
72. Vad gör du i sommar: Vet inte :o( Har inga planer alls.....
73. Mest intressanta stad du varit i: New York
74. Vilket djur skulle du identifiera dig själv med: Ozzy - älskar att promenera och slappa i soffan
 75. Vad fascinerar dig mest hos andra människor: Erfarenhet
76. Senaste pojkvännen/flickvännen: Det är väl Micke
77. Favoritgodis: Choklad och skumtomtar
78. Spelar du nåt instrument: Icke sa Nicke
79. Snyggaste kändisen: Clooney och Pitt ser helt ok ut
80: Vilken person i hela världen skulle du helst vilja träffa, och varför: Vet inte
81. Vilken film såg du på bio senast: Stepbrothers, jag gillade den inte men sonen o hans kompis tyckte den va bra
82. Senaste köpta skiva: Kommer inte ihåg, det var lääänge sen de
83. Roligaste konserten: Gyllene Tider
84. Bästa känslan: Att bli mamma, båda gångerna
85. Samlar du på något: Japp
 86. I sånt fall, vad:  Änglar
87. Är du feminist:  I am!
88. Favoritminne: Många
89 Favoritskiva: Gamla Lundell-skivor
90. Bästa kompis/ar: Åhh, det är alla mina goa vänninor...ni vet vilka ni är!!
91. Hur tror du att folk som ser dig på stan uppfattar dig: Tjock, tråkig och ful men ändå med ett leende på läpparna
92. Vem stör du dig mest på i detta ögonblick: Micke
93. Favoritlåt: Många många
95. Har du en mobiltelefon: Jajjemen
96. Vad är det vackraste som finns: Mina barn 
97. Om du fick en resa helt gratis, vart skulle du åka då: Dit där det är varmt och ingen snö
98. Är du homo- eller bisexuell: Icke
99. Vad är klockan nu när du är klar:
16:34

Kan tyckas att det tog lång tid att göra detta men jag har blivit avbruten flera gånger.
Fan vad trist man är....

Är det så?

Kategori: Allmänt

Cookies n beans

Kategori: Allmänt

Om nån fler än jag bara älskade den här låten och bara måste höra den igen.....så finns den här
 

Måste erkänna att det är lite töntingt att skrika "vi älskar er" till publiken.....men bortse från det är ni snälla, låten är bra!

Deltävling II

Kategori: Allmänt


Japp, sitter bänkad även denna lördag :o)

Lili & Susie - Nähä, de kunde inte sjunga nu heller..... Iofs inget större fel på låten, men inget för mig!
Lasse Lindh -  I like!  Lite skum men bra!
Jennifer Brown - Wow vilken koreografi, slet nästan scenen i stycken. *ironi* Den här låten har jag hört förut! Har inte du? Men ändå rätt bra tycker jag!
H.E.A.T - Oj, Carola har visst lånat ut sin fläkt!! Bra låt , men töntigt med en halvnaken trummis som mesar sig i bakgrunden! Det förtog en del av den braiga låten!
Markoolio - Nej nej nej nej nej nej nej nej nej (Micke sitter bredvid och skrattar häcken av sig.....)
Amy Diamond - Duktig flicka! Säkert många ungars favorit!
Cookies ´n Beans - Åååhhhh, älskar! Vilka härliga röster!!
Måns Zelmerlöw -  De e Måns, säkert och bra! 

Petra är bra tycker jag! Jag gillar henne! 

Nu ska vi se hur det går då...... Jag håller på Cookies & H.E.A.T till Globen och Lasse & Jennifer till andra chansen..... Nu ska jag bara vänta och se...eller höra förstås ;o)


SHIT! Varken Jennifer eller Lasse gick vidare..... Hmmmm, ja då hoppas jag att det blir Cookies & H.E.A.T till Globen och Måns & Amy till andra chansen. Väck med Lili&Susie! Bara att vänta o höra....
Petra är fortfarande jättebra tycker jag :o)


MEN VA FAN!!!! Cookies åkte ut!! De var ju bäst av alla ju!!! Är svenska folket döva eller???? Nu får man verkligen hoppas att Måns går vidare direkt!
Jag gråter.......

Jaaa, det blev Måns som gick direkt till Globen! Nu när jag hör hans låt igen tycker jag att den är bättre än första gången! Men är fortfarande ledsen över att det inte blev nå Cookies :o(

Jaha, då väntar jag in nästa lördag då och på att Cookies-låten kommer ut till allmän behöran!

Nu tar jag ett glas vin och ......ja, sörjer litegrann....

Spännande....

Kategori: Allmänt

nu är det utröstning i Let's dance.....
Jag älskar utröstningar! Skiter egentligen i själva tävlingarna men älskar att se vem som åker ut! Det räcker alltså med de sista 5 minutrarna för mig! Tycker att det är jättekul att se t.ex Top model och sånt, men bara de sista minutrarna för att se vem som åker ut. Jag vet ju inte ens vilka de är eller vem som är bäst eller nånting.....Det verkar bo nån inbyggd elaking i mig som gillar att rösta ut människor..... 

Fläderblom och smultron

Kategori: Allmänt

Nu har jag och Ozzy varit ute på en promenad....en promenad som kantats av bajs och kiss i mängder!


Varför kan inte folk plocka upp efter sina hundar?? Jag förstår inte..... Kisset kan man givetvis inte plocka upp, det skulle vara att kräva lite väl mycket. Men bajset??!! Varför lämnar man det mitt i gångvägen?
Och inte nog med det, promenaden blev väl ungefär dubbelt så lång som jag tänkt pga alla hästtömningar vi var tvungen att runda på vägen! Hallå??? Ingen kan väl missa att ens häst bajjade?!?! Får hästar bajsa mitt i vägen där jag ska gå?

Nä, alla hundägare! Ta med en påse o plocka upp efter din hund. Sluta skyll på andra, ta ditt ansvar för en bajsfri promenadväg!


Eller så gör ni som jag gjort; skaffa en hund som kissar fläderblomsdryck och bajsar smultron! Då är det väldigt lätt , ja nästan roligt, att ta upp det med rosa fin liten påse :o)

Undrar om Ozzy kommer att bli gay.... rosa påsar...smultron....fläder.....

 

Blötläggning?!

Kategori: Allmänt

Man kan tro att jag håller på att blötlägga mig som värsta sillen, och vem vet snart kanske jag löses upp och försvinner....

Jag var på badhuset igår igen!! Denna gången med brukarna på jobbet, men ändå! Här har jag knappt varit in på badet förut under mina 35 år som Östersundsbo och nu två gånger på två dagar! Och hör o häpna; Jag ska dit idag igen! Denna gången för att skriva in mig.... Step-In har ju öppnat ett gym där, de har vattenjympa och några andra klasser med. När man tränar där får man även tillgång till badet och relaxen, så jag kommer garanterat att hålla mig ren;o) Förhoppningsvis kommer jag att träna lite också så dessa ovälkomna kilon försvinner.

De som jobbar åt kommunen får alltså träna, bada o relaxa för en överkomlig månadssumma! Jag nappar och hoppas att det blir bra!

Att jag gör det här är lite svårt att tro även för mig....jag är inte den som visar mig i baddräkt - undrar om det har med åldern attt göra att jag nu inte direkt bryr mig?!?! Men den största anledningen till att detta inte är direkt Mia, så att säga, är att jag ar vansinnigt rädd för vatten. Jag duschar ju för fanken inte ens ansiktet, är livrädd att få vatten i fejan.... Jaja, det här är nog början på nåt nytt, nåt bra!! Jag kommer nog snart att dyka med ;o) (är förvisso ganska tveksamt, men vem vet....)

Jag har faktiskt börjat med fler saker de senaste åren, saker som jag förut inte vågat eller gillat.
Jag har skaffat hund - var livrädd för hundar förut och dessutom allergisk. Nu blev det en allergivänlig liten liten dvärgpudel, men ändå!
Jag har köpt och kör själv en bil - körde i princip ingenting, eftersom jag inte vågade, från jag var 19 år fram till hösten 2004. Tänker inte tala om hur många år det är, men det är MÅNGA!!
Avskydde allt som hade med ostar att göra - nu mumsar jag fint på Brie, Camembert och även en vitmögel ibland.
Oliver = döden - det tror jag fortfarande att det är, men när jag ändå av misstag äter en så tycker jag att oliver är ljuvligt gott!
Kaffe var ingenting för mig - men det blev det ungefär i samband med min 41-årsdag, skumt! Nu dricker jag flera kaffekoppar om dagen och älskar det!
Och just det ja, att jag skulle jobba med funktionshindrade var det nog ingen som trodde skulle ske. Men jag gör det och trivs kanon!!

Då är det dags för mig att dra då...måste bara kamma över gälarna, mejka över fjällen och sätta på mig nåt som döljer den begynnande stjärtfenan....


Bbbllllppppp blupp bllooopppp blllppplp

Köttfärsen har gått upp med 15 kr/kg

Kategori: Allmänt

Haha, kommer ihåg när jag var något yngre och bodde hemma i Gällö. Mamma satt och läste tidningen (Aftonbladet) och det var en artikel om Meatloaf och hans viktuppgång/nedgång.....ja, det hade med hans kilon att göra iallafall. Det var skrivet lite försvenskat att "Köttfärsslimpan har gått upp/ned 15 kg". Mamma läser väl väldigt slarvigt och skriker högt att "nu får det vara nog, nu höjer de köttfärsen med 15 kr/kg".
Haha, gissa om jag skrattade!
Men varje gång jag hör eller ser nåt om Meatloaf så tänker jag på att köttfärspriset har gått upp!

Här kommer min stora favorit med Limpan!
I love it!!

Två dygn sen sist

Kategori: Allmänt

Oj, jag har inte skrivit nåt på två dygn.... det är inte så att det inte hänt nåt, jag har bara inte haft tid att skriva.

Igår var jag och hälsade på Anneli och Elis. den lilla mysgubben har blvit så stor, och tre bissar har han i munnen:o) Det var jag som upptäckte den tredje!! Här är en bild när han var något mindre, men minst lika söt!

Nybadad och har på sig sin julklapp från mig!

Sen åkte jag hem för att lämna Ozzy och hämta lite prylar inför jobbnatten. Döm om min förvåning när ingen var hemma!! Klockan var ju bara 14.30 och Christian var inte bara vaken - han hade även lämnat byggnaden! Och han hade dessutom låst dörren - och jag hade ingen nyckel med mig.....trodde ju inte att jag skulle behöva det då han inte brukar vara uppstigen före 16..... Jaja, snabba ryck blev det, ringde Fredde som var hos en kompis (tur att han inte satt i ett klassrum, för då hade jag aldrig hittat honom) hämtade nyckeln, hem igen, lämna hund, hämta grejer och ner till jobbet! Kom bara 3 minuter för sent! Japp, så snabbt går det när man har en racerbil ;o)


Sen tillbringade jag 20,5 timmar på arbetet..... det var helt ok men man kan nog ha roligare. Det är ingen rolig stämning där....vet inte vad det är, men det är nåt.
Och sen när jag skulle lägga timmar på schemat för nästkommande period, så fanns det i princip inga pass kvar..... undrar hur jag ska få till mina timmar?!?!?! Det löser sig säkert.....har eventuellt en lösning på G...Håll tummarna för att det funkar!!

Idag har jag, efter jobbet, varit på badhuset med Lena. det var jättehärligt. Vi badade, bastade, solade och bubblade, och självklart pratade vi en hel del! Måste göras om!! På torsdag nästa vecka tror jag det blir!
Testade Aufguss eller Aufgass eller nåt sånt - det var en bastu där en kvinna stod och hällde etersika oljor (blandade med vatten) på de heta stenarna plus att hon viftade med en handduk. Det låter skumt men var jätteskönt och mysigt. För första gången i mitt liv klarade jag av att sitta i en varm bastu längre än 5 minuter! Annars sitter jag i en halvkall bastu med dörren öppen i max 5 minuter!
Kom hem vid 19-tiden efter 5 timmars blötläggning, och; Ja, jag såg ut som ett russin!!Nu har jag suttit och lyssnat på gamla godingar på Spotify..... vad sägs om:


Eller:


Och många många fler låtar...... Jag bara älskar Spotify....kan sitta i timmar och bara komma i håg och lyssna :o)
Men nu ska jag sova lite!

Natti natti

Söndagkväll

Kategori: Allmänt

Vad blev det gjort för mig idag?

1. Fika klart
2. Hänga tvätt
3. Torka golv (Chrille dammsög igår)
4. Duscha
5. Rasta Ozzy
6. Skotta fram bilen
7. Försöka ta mig till Brunflo
8. Umgås
9. Hem igen
10. Rasta Ozzy
11. Laga mat
12. Sova

Sju utav tolv är väl inte illa? Och sova kommer jag att göra så småningom, så det blir åtta av tolv!!
Jag städade hela toaletten....det stod inte på listan, plus att jag måste hänga en tvätt till och ut med Ozzy ytterligare en gång innan bingen. Så nåt har jag gjort idag trots allt.
Det blev tyvärr inget Brunflo :o( sorry Lena. Jag skottade fram bilen, den var väldigt insnöad, men sen tyckte jag att det var så himla obehagligt att köra. Hade ingen kontroll kändes det som, bilen bara for omkring precis som den ville och jag inte ville..... så jag avbokade fikat. Men då kom Lena med en jättebra idé, att vi ska träffas på badet på tisdag när jag slutat jobba! Det ska bli en härlig eftermiddag! Ser fram emot det!! Och törs jag inte köra får du hämta mig ;o)

Idag blev det kött o potatisgratäng till middag. Chrille stekte kött när jag och Ozzy gick för att möta Fredde. Det luktade väldigt gott, men tyvärr har jag sån magkatarr så jag kunde inte äta nåt :o( Hoppas det släpper snart, har haft det till o från nu i en hel vecka....det är inte skönt.
I morgon är det jobb igen (jobbar natt), ska bli spännande o höra hur det har varit de senaste två veckorna....
Men innan jobb ska jag hälsa på Anneli o Elis en sväng. Ska bli mysigt!

Nu ska jag glutta på tv en stund och sen hoppa i bingen.
Natti natti

Ägd

Kategori: Allmänt

Hahaha, jag gick ut och skottade min del av gången. Tänkte att nu jäklar ska du få smaka på din egen medicin, granne!
Men tydligen hade jag inte skottat riktigt hela min del av gången :o/ för när han var ute och tog sitt så lämnade han en smal sträng med snö kvar!! Helt makalöst!! Han står säker med ett måttband och skottar bara exakt halva gången.
 Jaja, Christian tyckte att jag var ägd iallafall.....

Lite sen morronfika

Kategori: Allmänt

Godmorgon!
Sov ganska länge idag, skönt! Har ju inte sovit i min säng på länge så det var riktigt härligt!! Ja, jag har varit hemma i två nätter, men den första natten var visst min säng upptagen när jag skulle natta i den :o( Blev sur, men har lärt mig att välja mina strider så jag la mig i soffan och sov dåligt istället.

Snö, snö, snö....fy fan vad jag hatar snö! och grannjäveln från helvetet med! Han skottar fortfarande bara sin lilla del av vår gemensamma gång, trots att vi har ihärdigt skottat hela gången. Jag kan inte fatta varför??? Visst, jag har inga problem att skotta min egen del MEN jag tycker att det har med vanligt hyfs att göra liksom....det är ju inte så mycket att skotta... Nä, det här irriterar mig verkligen, men från och med nu ska jag sluta att lägga energi på det! Hmmmmmmmm......så, nu är det slut med att irritera sig på dumgökar ;o)
Men snön kommer jag alltid att irritera mig på, jag avskyr verkligen snö i såna här mängder! Göteborgarna klagade på sitt väder - Hallå!! Det var ju snöfritt och inte kallt!! Jag vill bo nånstans där det inte är snö 7 månader om året, och skulle jag mot förmodan längta efter snö kan jag ju alltid åka till Östersund och hälsa på. Här är det ju snö fanimej jämt!! Eller så kan jag åka till Idre! Där tror jag världens snölager är, det är där alla hämtar sin snö när de vill ha mer. De har nog vinter 100 månader om året ;o) Men det är ju bra för de som tycker om snö o kyla...eller hur Pippi??
Nä, skicka mig till en söderhavsö NU!!!


Dagens agenda ser ut som följer:

1. Fika klart
2. Hänga tvätt
3. Torka golv (Chrille dammsög igår)
4. Duscha
5. Rasta Ozzy
6. Skotta fram bilen
7. Försöka ta mig till Brunflo
8. Umgås
9. Hem igen
10. Rasta Ozzy
11. Laga mat
12. Sova

Vad ska ni göra idag?

Tjingeling!

Del 1 avklarad

Kategori: Allmänt

Japp, då har man suttit och sett, lyssnat och tyckt till igen! Den första delfinalen är avklarad!!

Vad tyckte då jag??Deltävling I

Nina Söderkvist - Njaaa, ingen låt som satt sig direkt, men ett bra ös och en bra röst.

Jonatan Fagerlund - Hallå???? Inget avtryck överhuvudtaget

Shirley Clamp - Bra sångerska med en jävligt trist låt!!

Scotts - NEJ till dansband!

Emelia - Kunde inte sjunga nu heller..... Men en mycket bra låt!

Alcazar - Disco a'la 80-tal går hem. Även hos mig!!

Caroline af Ugglas -Störtskön låt!! Men titta inte på henne.... Jag verkligen gillade det här!!

Marie Serneholt - Jaha, var det en låt kvar.... Missade den....

Med andra ord är jag ganska nöjd med resultatet!! Hade ju varit bättre om Caroline hade gått vidare istället för Emilia, men men... Jag kommer ju inte direkt att gå omkring och vara pjutt för det här, för egentligen är jag mest intresserad av att sitta och kommentera;o)

Nu ska jag sova gott i min säng! I morrn ska jag iväg och hälsa på Lena i Brunflo, om hon vill ha nåt besök vill säga! 
Natti natti 

Soffläge

Kategori: Allmänt

Hemma :o) Det är så skönt att äntligen vara hemma igen. Har varit borta i mer än 10 dygn....det är alldeles för länge det!

Sista kursdagen var också bra. den avslutades med att jag och M satt med en av ledarna och pratade om hur vi ska kunna gå vidare. För att få möjlighet att nu jobba med det här programmet hemma behöver vi planera en hel del. Söka pengar, och då självklart skriva ansökningar, snacka in det hos berörda, gå igenom hela materialet och göra det till "vårt"....... och en massa andra saker. Det ska bli så roligt och intressant och det här behövs verkligen för de mammor o barn som vi träffar på jouren! Tack till tjejerna på BOJEN i Göteborg som delat med sig av sina kunskaper!

Men som sagt, det är jätteskönt att vara hemma, det har varit tuffa dagar då vi inte bara lärt oss att använda programmet för mammor o barn utan vi har också själva gått igenom programmet. Många tuffa insikter.... mycket att bearbeta och förstå om sig själv, och framförallt saker jag vill förändra för att kunna må riktigt bra. Japp, nu ska här sållas, sorteras och förändras ;o)

Kom hem sent igårkväll, landade 22.20 tror jag det var, helt slut!
Trevligt var att faster Hiiina (Nina) med Mark och barnen var med på samma plan. Jätteskoj att träffa dem igen, men en supertråkig anledning. De är ju här nu pga att Bertil gått bort och allt som är runt det. Hoppas ändå att vi ska kunna träffas nåt under tiden och ha lite mysigt!
SÅ på flygplatsen stod självklart hela Leijonklanen och väntade in Australienborna, ja Fredde väntade lite på mig med. Micke o Ozzy var också där, och de väntade på mig! Kul!

Idag är det stora slappardagen. Jag har knappt kommit upp ur soffan, bara för att äta och kissa, gäller både mig o Ozzy. Jag måste ju kliva upp för att han ska kunna kissa med...
Måste nog ta mig i kragen och göra en insats snart då det inte finns nåt att äta i kylen och jag har lovat bjuda Micke på en försenad födelsedagsmiddag i dag....... Men då måste jag först duscha...och det känns såååå jobbigt!
Hur kan jag ha blivit så slö? Kanske smittar från barn till förälder?!?! Vad tror ni?

Städa är också nåt som jag borde göra, Chrille hade plockat undan och diskat, men inte städat nåt mer - för han hade ju inte stökat till nåt!! Alla dammtussar som ligger överallt hade han tydligen inte sett.... eller så menar han att han ju inte lagt dit dem?!?!

Åsså tvätten.....en stor resväska full med smutstvätt. Orkar inte....

Soffan är skön :o) Mat kan jag beställa (läs:Pizza) dammtussarna finns kvar i morrn och likaså tvätten. Ingen ska väl lukta under mina armar heller??? Och gör nån det får de väl skylla sig själv!

Ligger kvar här ett tag till.....

See ya!

Utgång = hemgång

Kategori: Allmänt

Fatta!! Nästa gång jag går ut genom denna hotelldörr är sista gången jag gör det - sen är jag på väg hem:o)

Ja, jag ska kursa hela dan förstås, men det här är sista natten på det här hotellet, sista frukosten i här morrn och när jag lämnar hotellet ska jag inte tillbaka hit nå mer!! Härligt!

Jag har verkligen längtat hem de senaste dagarna, nästan outhärdligt. Mycket har förstås berott på att att Fredde varit så ledsen, men det är länge att vara borta i 10 dygn..... alldeles för länge. Och jag saknar jag mina pojkar såååå mycket!
En ganska tung kurs dessutom, sovit dåligt på nätterna och svårt att hitta i Götet.

Men tack vara ett antal saker har det ändå gått......


Alla braiga affirmationer vi fått på kursen. Vi har tagit en lapp varje dag när vi gått hem....
Vi har gått kurs 7 dagar  hittills och jag har 8 lappar! Undrar hur det kommer sig??? Jag kanske behövde en extra nån dag.... vet faktiskt inte hur det kommer sig:o)


Chi-san för att orka med dagarna!


Den här kartbiten har jag haft i fickan sen jag kom på att jag faktiskt inte hittar här!
Den har hjälpt mig ett antal gånger.


Självklar min mobil, så jag har kunnat prata med pojkarna hemma och vänner såklart!
Den har också hjälpt mig att komma upp på morronen.


Åsså min kära dator! Så jag kan surfa, blogga, MSNa och dra av en Jewel Quest innan jag somnar!

M har också gjort det hela uthärdligt, vi har haft det jätteroligt tillsammans! Härlig människa!! Utan henne skulle det inte ha gått.

Men , som sagt, nu ska det bli skönt att snart få komma hem! Härligt!

Nu blir det snart natti natti....för sista gången i denna sängen :o)

Jag ser det snöar....

Kategori: Allmänt

Det kan alltså snöa även i Göteborg?! Jäkla skit, det var ju det bästa med att vara här, just att slippa snön!

Inga problem med trafiken ännu ;o)


Och en fika på uteserveringen funkar också.....

Nu är det bara två dagar kvar, SKÖNT!! det börjar bli riktigt  tungt nu.
Idag har vi dessutom pratat om sorg och den process man går igenom när man förlorat någon eller något viktigt i ens liv. Det har varit jättejobbigt! 
Självklart är alla mina tankar hemma hos Fredde nu, tänker på allt vad som rör sig i honom. Tur att det finns telefon så att vi kan prata med varandra, och det gör vi flera gånger om dagen!


"Ibland liksom hejdar sig

tiden ett slag

och någonting alldeles

oväntat sker.

Världen förändrar sig

varje dag men ibland blir den

aldrig densamma mer."

(Alf Henrikson)
 

Ledsen

Kategori: Allmänt

                                
                                        
Det har hänt tråkiga saker och jag skulle vilja finnas hos Fredde. Jag vet att han har det bra med pappa och att de behöver varandra nu, så jag finns på telefon istället. Och så finns ju storebrorsan och många fler, så det går bra!

Kram

Uppdatering

Kategori: Allmänt

Kursen fortgår, och den är jättebra!  Ibland håller jag inte helt med och varje gång beror det på att mina Kvinnojourstentakler är ute och känner av..... men efter lite diskussioner förstår jag vad de menar ! Då börjar jag givetvis fundera ut hur jag ska uttrycka mig när jag ska hålla grupper, så att det ska fungera för mig. Lite omarbetning av materialet får man räkna med att göra, man måste kunna stå för det man säger. Eller hur??
Men som sagt, jag tycker att detta är väldigt lärorikt och nyttigt!

Nu är det tre dagar kvar....det går ganska fort! Så snart är jag hemma igen. Och hem vill jag egentligen åka redan nu.........

Hello Monkey

Kategori: Allmänt

Nu har jag kommit "hem" från en middag på Hello Monkey med M, hennes brorsson och hans flickvän.
Det har varit jättetrevligt och supergott!


Det är en asiatisk restaurang, de beskriver själva sina smaker som en asiatisk-australisk fusion.
Maten var så god så att det mesta var uppätet när jag kom på att jag skulle ha fotat det.....  När vi hade nafsat i alla hörn på godsakerna såg det inte så aptitligt ut, därför lägger jag ut bild från hemsidan istället.
Vi åt Monkey Dim Sum, det är fyra olika smårätter(dumplings och rispapperrullar med fyllningar) med fyra såser och två olika sorters sallader, ris till det. Hur gott som helst! Vi provade också rå fisk (tonfisk)och rått kött (japansk råbiff)!! Fatta att jag åt det.... och gott var det!
Efterrätten var gudomlig, friterat choklad- och bananknyte med vaniljglass o rostat kokos. MUMS!!!!
Underbart gott vitt vin till maten och en härlig (tror jag den hette) Monkey Coffee till efterrätten.
Maten såg lite  ut så här


Jag rekommenderar å det starkaste att ni besöker denna restaurang om ni är i Göteborg!! Jag har nog inte ätit så gott på evigheter! Hemsidan är http://www.hellomonkey.net/

Nu ligger jag i bingen och är proppmätt, undrar hur mycket jag kommer att gå upp under dessa dagar.....
Ska försöka att sova nu, det är ju kurs i morgon igen. Ska bli riktigt roligt!
Hoppas ni har haft en lika bra dag som jag:o) 

Natti natti

Shopping och Feskekörka

Kategori: Allmänt

Sen frukost och sedan shopping :o)
Två koftor och en tunika, mascara och läppglans blev det också! Och allt på REA!!, så nöjd o glad är jag!!

M gick hem lite tidigare så jag tog en extrasväng på väg till hotellet. Det kan vara farligt när jag gör sånt eftersom jag har lokalsinne som en guldfisk, enligt de som känner mig. Ingen karta hade jag heller med..... Men jag hittade ju tillbaka, så jag är glad!
Passerade Feskekörka på vägen och så här ser den ut.

Tvärstängt idag, men den ligger jättenära hotellet (märkte jag ju nu) så jag tror att jag går dit i morgon efter kursen för att spana lite.
Nu vilar jag en stund, sen blir det middag ute med M och hennes brorson med fru. de ska ta med oss till ett ställe som heter Monkey eller nåt sånt.
Japp, så ser det ut för mig.....Själv då?

Grattis Micke!

Kategori: Allmänt

Grattis på fyrrrtiotrrre-årsdagen önskar unga jag!Hoppas du får en fin dag med massor av presenter o tårta!
Vi firar när jag kommer hem!
Kram till dig!

Godmorgon!

Kategori: Allmänt

Åhh, vad härligt att vakna utsövd till en dag i ett soligt Göteborg!
Tack till ungdomarna som höll sig tysta  när de kom hem inatt!!

Nu har jag duschat och ska snart ner till frukosten. Vad det blir sen har jag inte en aning om, får se vad som faller oss in.

Hoppas ni får en bra dag med!

Tjingeling